باشگاه خبرنگاران جوان؛ مژده عینی - استان فارس با اقلیم چهارفصل ظرفیت مناسبی برای توسعه گیاهان دارویی دارد و توسعه صنایع تبدیلی در زمینه گیاهان دارویی میتواند به توسعه صادرات و ایجاد ارزش افزوده آن کمک کند.
توسعه کشت گیاهان دارویی در شرایط خشکسالی به دلیل نیاز آبی پایین کشت، گزینه مناسبی برای تغییر الگوی کشت در بخش کشاورزی و یکی از راهکارهای حفظ منابع آبی و پایداری تولید هستند و صادرات این گیاهان، ارزش افزوده و سوددهی بیشتری برای کشاورزان دارد.
نعنا فلفلی و آویشن باغی از جمله گیاهان دارویی هستند که در بازارهای داخلی و بینالمللی ارزآورند و در شهرستان کازرون تولید میشوند.
فرهمند آقایی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون با اشاره به برداشت ۲ گیاه دارویی از مزارع این شهرستان، اظهار کرد: آویشن باغی از سطح ۵۰ هزار متر مربع و نعناع فلفلی از سطح ۳ هزار و ۵۰۰ متر مربع مزارع بخش خشت و کنار تخته برداشت شد.
او با بیان اینکه این مزارع در روستای پیر مهلت بوده است، تصریح کرد: به طور میانگین از هر هکتار مزرعه آویشن باغی، ۵ هزار کیلوگرم محصول تازه و از هر هکتار مزرعه نعناع فلفلی به طور متوسط ۱۰ هزار کیلوگرم برگ تازه جمع آوری میشود.
آقایی گفت: این گیاهان دارویی ۳ تا ۴ مرتبه در سال برداشت میشوند و کشت این گیاهان در جهت تغییر الگوی کشت محصولات کشاورزی، با هدف افزایش بهره وری از منابع آبی از جمله راهکارهای پیش روی کشاورزان است.
او افزود: توسعه کشت گیاهان دارویی در کشور یک برنامه راهبردی ترسیم شده است و پشتوانه قانونی دارد، در برنامههای کلان توسعهای و اسناد بالادستی و همچنین برنامه جامع الگوی کشت و آییننامههای تخصصی، به کشاورزی نوین مبتنی بر منابع تولید هر یک از مناطق مختلف کشور تأکید ویژهای شده است.
پناه مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون نیز در این رابطه میگوید: گیاهان دارویی بر اساس ظرفیتهای بومی و مزیتهای نسبی و رقابتی که در سطح ملی و حتی جهانی دارا هستند باید به پیشرفت پایدار برسند و با ایجاد زنجیرههای تولید و ارزش میتوانند به سهم خود در بازارهای داخلی و بینالمللی ارزآور دست پیدا کنند.
او افزود: برگهای نعنا فلفلی جهت تهیه عرق و اسانس به مراکز مربوطه حمل میشود و آویشن برداشت شده بعد از خشک شدن به سراسر کشور ارسال میشود.
کازرون در فاصله ۱۲۰ کیلومتری غرب شیراز قرار دارد.