رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان با اشاره به استقرار شرکتهای دانش بنیان در دهکده فناور کشاورزی گفت: این شرکتها نقش مهمی در توسعه و تجاریسازی فناوریهای نوین در بخش کشاورزی دارند.
محسن دادار دهکده فناوری کشاورزی اصفهان را یک تحول در بخش کشاورزی اصفهان توصیف کرد و افزود: این دهکده در مرکز تحقیقات و منابع طبیعی آموزش کشاورزی استان در سال ۱۳۹۰ با نام مرکز رشد تحقیقات کشاورزی دایر شد و اکنون پس از ۱۱ سال با استقرار ۳۵ شرکت دانشبنیان و هستههای فناور فعالیت بعنوان دهکده فناوری کشاورزی، پیشگام در تحول فناورانه بخش کشاورزی ایران شناخته میشود.
وی گفت: این دهکده بعنوان یک مرکز نوآوری، ظرفیتهای بزرگی برای ارتقای کشاورزی ایران به شیوهای علمی و فناورانه فراهم کرده و با بهرهگیری از ۲۲۰ نیروی متخصص در مقاطع مختلف تحصیلی، توانسته است گردش مالی بیش از یکهزار میلیارد ریال را در سال گذشته به ثبت برساند.
دادار افزود: در حال حاضر ۴۰ درصد شرکتهای دانش بنیان بخش کشاورزی که در شهرک علمی وتحقیقاتی پذیرفته شدهاند، در این مرکز مستقر هستند.
وی گفت: این مرکز تحقیقاتی با ارائه ۱۸ هزار مترمربع فضای اداری، کارگاهی و آزمایشگاهی، زمینه را برای رشد و توسعه فناوریهای مختلف کشاورزی در این دهکده فراهم ساخته است، اما در حال حاضر کمتر از ۱۰ درصد از شرکتهای دانش بنیان جزو بخش کشاورزی هستند و لازم است با حمایت همهجانبه و همکاری همه دستگاهها نسبت به افزایش و جذب این شرکتها در مجموعه این دهکده اقدام شود.
دادار تولید مکملهای غذایی برای دام و طیور، کشت و بومیسازی بافت گل ارکیده و هوشمندسازی آبیاری را از مهمترین دستاوردهای این دهکده کشاورزی اعلام کرد و گفت: شرکتهای دانش بنیان در حوزه دامپروری و گاوداری صنعتی نیز با تولید مواد ضدعفونیکننده برای دامداریها و تصفیه فاضلاب و پساب گاوداریها فعالیت دارند.
وی تاکید کرد: دهکده کشاورزی اصفهان با هدف ارتقای کیفیت و بهرهوری کشاورزی از طریق فناوریهای نوین، به الگویی برای سایر استانهای کشور تبدیل شده و در مسیر تحول کشاورزی ایران پیشروست.