هاشم امینی مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: طی سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مبلغ ۳۴۰ میلیارد ریال از سوی صندوق توسعه کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) برای ارتقای کیفیت و بهداشت آب در استان سیستان و بلوچستان هزینه شده است.
امینی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان ۱۱.۴ درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده است و پراکندگی جمعیت و مسافت طولانی شهرها و روستاها از ویژگیهای شاخص این استان به شمار میرود گفت: دسترسی پایدار به آب شرب سالم مهمترین رسالت شرکت مهندسی آبفای کشور است و وزارت نیرو نیز به این مهم اهتمام ویژهای دارد که در همین چارچوب شاهد همراهی و همکاری وزارت بهداشت در این زمینه هستیم.
او مشارکت و کمکهای صندوق توسعه کودکان سازمان ملل متحد برای تحقق این اهداف را ارزشمند و مثمر ثمر دانست و افزود: برای احداث یک واحد تصفیهخانه فاضلاب روستایی در شمال سیستان و بلوچستان و خرید دو واحد آزمایشگاه میکروبی، فیزیکی و شیمیایی با مشارکت یونیسف اقدام شده است که میتواند کمک موثری در کنترل کیفیت آب و نظارت مستمر در نقاط دوردست روستایی برای همکاران شرکت فراهم کند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین از خرید و نصب ۴۰ دستگاه کلرزن مایع توسط این نهاد بینالمللی خبر داد و گفت: این تجهیزات پس از سیلاب فروردینماه امسال در نقاط مختلف روستایی جنوب این استان در شهرستانهای چابهار، کنارک، دشتیاری و قصرقند نصب و وارد مدار بهرهبرداری شده است که از ویژگیهای بارز و منحصربهفرد این دستگاهها میتوان به قابل حمل بودن ۱۵ دستگاه و استفاده از انرژی تجدیدپذیر خورشیدی اشاره کرد.
رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اضافه کرد: خرید تجهیزات آزمایشگاهی آب برای تجهیز یک واحد کامل آزمایشگاه در استان سیستان و بلوچستان شامل کدورتسنج، مولتیمترسنج و ... تهیه و تحویل استان شده است.
او یادآور شد: برای بازچرخانی آب در شمال استان با توجه به اهمیت این سرمایه ارزشمند علاوه بر اجرای شبکه جمعآوری فاضلاب که از محل اعتبارات ملی در حال تکمیل است، احداث یک واحد تصفیهخانه با ظرفیت تصفیه آب به میزان ۱۰۰۰ متر مکعب در شبانهروز با مشارکت سازمان یونیسف در حال انجام است که پیشبینی میشود تا پایان امسال تکمیل و وارد مدار بهرهبرداری شود.
منبع: وزارت نیرو