باشگاه خبرنگاران جوان ؛ الیاس گندمی - مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اذعان به اینکه از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و آموزش و پرورش استان، تنها ۷۵ هزار نفر از کودکان ۳ تا ۶ سال استان تحت پوشش برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم یا آمبلیوپی قرار گرفتهاند خاطر نشان کرد: این در حالیست که ۲۰۰ هزار واجد شرایط بینایی سنجی هستند.
پروین محمدپوری ادامه داد: در اجرای این برنامه کودکان ۳ تا ۶ سال استان در زمینههای عیوب انکساری چشم، آب مروارید، افتادگی پلک و تنبلی چشم غربالگری میشوند و ضروری است خانوادهها با احساس مسئولیت سلامت بینایی کودکان خویش را تضمین کنند.
وی به نتایج غربالگری بیماری های چشم کودکان در استان نیز اشاره کرد و گفت: در اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم در سال جاری سه هزار و ۴۱۸ نفر از کودکان استان مشکوک تشخیص داده شده و به پزشک متخصص و اپرومتریست ارجاع شدهاند.
این مقام مسئول اظهار کرد: در اجرای برنامه در حال حاضر ۹۷ پایگاه مثبت زندگی در استان آذربایجان غربی به صورت دائمی و ۱۷ پایگاه نیز به صورت سیار در مناطق مختلف استان و استقرار در مراکز جامع درمانی و خانههای بهداشت روستایی بینایی سنجی کودکان را بر عهده دارند.
بیماری آمبلیوپی، که معمولا به عنوان تنبلی چشم شناخته می شود، یک وضعیت بینایی عصبی در کودکان است که به طور معمول قبل از هشت سالگی کودک ایجاد میشود. تنبلی چشم زمانی اتفاق میافتد که یک چشم قادر به بینایی طبیعی نباشد.