به گفته فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان، برای اولین بار در استان چهارمحال و بختیاری، درمان دو بیمار هموفیلی با جدیدترین داروی جهان (هملیبرا) انجام شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا خدابنده - دکتر کیاوش فکری فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان اظهار کرد: داروی هملیبرا (امیسیزومب) به عنوان جدیدترین درمان جهان برای بیماران هموفیلی، به ۲ بیمار در بخش تالاسمی مرکز آموزشی درمانی هاجر شهرکرد تزریق گردید.

وی افزود: این دارو در حال حاضر برای بیماران هموفیلی با مهارکننده "فاکتور ۸" در کشور مورد تایید قرار گرفته و اولین دارویی است که ضرورتی به تزریق در رگ ندارد و زیر پوستی تزریق می‌شود.

فکری ادامه داد: دوام طولانی دارو در بدن بیمار می‌تواند به یک ماه هم برسد و این نکته ویژگی این دارو است که می‌تواند انقلابی در کیفیت زندگی بیماران هموفیلی ایجاد کند.

وی یاداور شد: هملیبرا طبق دستور پزشک و معمولاً برای ۴ هفته اول، هفته‌ای یک بار به صورت زیر پوستی تزریق می‌شود و پس از آن طبق یک برنامه منظم ماهانه تجویز می‌شود.

دکتر فکری اضافه کرد: این دارو موجب کاهش خونریزی و تجربه زندگی طبیعی‌تر در بیماران هموفیلی می‌شود.

به گفته وی؛ ورود این دارو به استان با توجه به گران قیمت بودن آن، با پیگیری‌های زیاد مسئولان دانشگاهی و همکاری وزارت بهداشت محقق شد که تلاش آنان قابل تقدیر و تشکر است.

فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان یادآور شد: نیم درصد هزینه این دارو توسط بیمار و ۹۵ درصد ان از سوی بیمه‌ها پرداخت خواهد شد.

گفتنی است: هموفیلی که از آن به عنوان اختلال انعقادی در فاکتور‌های خونی یاد می‌شود با علائمی همچون کبودی و یا خونریزی‌های طولانی مدت در اثر کوچکترین جراحتی قبل از تشخیص و درمان ایجاد می‌شود و پس از مراجعه به پزشک آن هنگام است که نام آن برای بیمار برملا می‌شود.

هموفیلی بر اثر جهش یا تغییر در یکی از ژن‌هایی که دستورالعمل ساخت پروتئین‌های فاکتور لخته شدن را ایجاد می‌کند، به وجود می‌آید. این تغییر یا جهش می‌تواند عملکرد صحیح پروتئین لخته کننده را از بین برده یا به طور کامل از آن جلوگیری می‌کند. این بیماری در مردان شایع‌تر است.

بسیاری از افرادی که اعضای خانواده آن‌ها مبتلا به هموفیلی هستند، باید بلافاصله بعد از تولد نوزادشان را آزمایش کنند. برای تشخیص، پزشکان آزمایش خون خاصی را انجام می‌دهند تا نشان دهد خون به درستی لخته شده است. اگر اینگونه نباشد آن‌ها روش سنجش فاکتور را انجام می‌دهند تا علت اختلال خونریزی را تشخیص دهند. این آزمایش‌ها نوع هموفیلی و شدت را نشان می‌دهد.

بیماران هموفیلی ۲ دسته هستند؛ دسته اول بیمارانی که مادرزادی مبتلا به بیماری شده‌اند و دست دوم از طریق عامل ثانویه نظیر ازدواج فامیلی درگیر این بیماری شده‌اند، شدت بیماری در افرادی که به صورت ارثی و مادرزادی مبتلا هستند بیشتر است، اما بیماری در افرادی که اکتسابی مبتلا شده‌اند قابل درمان و کنترل است و به صورت مقطعی افراد را درگیر می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.