باشگاه خبرنگاران جوان؛ رسانههای غربی و عربی بامداد امروز یکشنبه خبرهای در مورد خروج بشار اسد از سوریه و ورود گروههای مسلح به دمشق پایتخت این کشور مطرح کردند. به دنبال آن فرماندهی ارتش سوریه در بیانیهای، سقوط حکومت بشار اسد را اعلام کرد.
دکتر صباح زنگنه، سفیر اسبق ایران در سازمان همکاریهای اسلامی درباره تحولات سوریه گفت: یک روند اجتماعی سیاسی در سوریه اتفاق افتاد و نشان داد که دولتی که مبنای تکیه بر مردم خودش نداشته باشد سرنوشت آن میتواند عبرت انگیز باشد.
وی عوامل خارجی و داخلی در سوریه را عامل رسیدن وضع سیاسی سوریه به این مرحله عنوان کرد و افزود: دستهای گوناگون از خارج و ضعفها و نقصهای داخل منجر به این نتیجه شد که مردم وارد حمایت از گروههای مسلحی مثل جبهه النصره یا فتح الشام یا اسامی دیگری که مطرح هست بشوند.
دکتر صباح زنگنه افزود: وقتی مردم نسبت به یک راه حل سیاسی ناامید شوند؛ راه حلی که بتواند مسائل و مشکلاتشان را حل کند و بتواند ضمن حفظ آرامش و ثبات کشور، به توسعه و تامین نیازهای روزمره مردم کمک کند و پیش رود. نتیجه نبود این راه حل این میشود که کم کم ارتش و مردم به سمت نیرویی که حامل تغییر هست حرکت میکنند البته مردم هنوز نمیدانند اینها با چه اهدافی با چه طرحی با چه سیاستهایی حکومت خواهند کرد و آیا تبعیض و کشتار و خشونت به کار خواهد برد یا مسالمت آمیز رفتار خواهد کرد. اما همین اندازه میدانند که یک تغییری حاصل خواهد شد و این تغییر باید به تدریج خود را در سطح سیاست، اقتصاد و فرهنگ نشان دهد.
دیپلمات اسبق کشورمان درباره چشم انداز سیاسی سوریه و اینکه آیا دولتی با نظر مردم انتخاب خواهد شد یا دولت کنونی باقی خواهد ماند، گفت: حالا باید دید نخست وزیر فعلا برای تمشیت امور کارکرد خواهد داشت و نخست وزیر هم اعلام کرده که آماده همکاری با هر دولتی است که بیاید و مورد حمایت مردم یا در نتیجه انتخابات باشد. اما آیا این تشکیلات جدید قائل به انتخابات خواهد بود یا دیدگاه خود را بر کشور و مردم تحمیل خواهد کرد و این هنوز روشن نیست و هیچکدام از افراد حتی محمد جولانی که اسم واقعی آن احمد الشرع است نسبت به تشکلات ، حکومت و نحوه ساختار حکومت چیزی مطرح نکردهاند.
بالاخره ناامیدند یا امیدوار؟!