پیمان جبلی با حضور در رادیو تهران درخصوص موضوعاتی نظیر اجرا شدن سند تحول و بودجه سازمان صداوسیما توضیحاتی ارئه داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی - دکتر پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی با حضور در استودیوی بام تهران رادیو تهران به سوالاتی نظیر اجرا شدن سند تحول، بودجه سازمان صداوسیما، تولید آثار نمایشی، نحوه تنظیم‌گری ساترا بر پلتفرم‌ها، استفاده از هوش مصنوعی و ... پاسخ داد.

دکتر جبلی در ابتدا در پاسخ به سوال ژیلا صادقی، مجری برنامه مبنی بر اینکه ۷ مهر سال ۱۴۰۰ چه فکر می‌کردید و الان نگاهتان در ۱۸ آذر سال ۱۴۰۳ به چه صورت است؟ گفت: اینکه رهبر معظم انقلاب به سازمان صداوسیما اعتماد کردند و از یکی از کسانی که در رسانه ملی بزرگ شده بود، فردی را به عنوان مسئول و خدمت‌گزار سازمانی انتخاب کردند، مایه افتخار تمام همکارانم در رسانه ملی است. من هم به این انتخاب مفتخر شدم. بنظر می‌آید ما در حال نزدیک شدن به اهداف تحولی هستیم. بحث تحول یک روز و دو روز و یکسال و دو سال پدید نمی‌آید، بلکه یک جریان است، که باید ادامه پیدا کند. این تحول نیاز به فرهنگسازی دارد؛ هم در سطح رسانه و هم در بین مردم و مسئولین. فکر می‌کنم صداوسیمای دوران تحول به ویژه در حوزه پوشش رویداد‌ها و به دست گرفتن روایت اول بیشتر شناخته می‌شود.

رئیس رسانه ملی ادامه داد: دیگر رسانه ملی با این عنوان شناخته می‌شود که دیگر روایت اول را از دست نخواهد داد و نداده است. حوادث تلخ و شیرینی که از ابتدای امسال اتفاق افتاد، نشان داد رسانه ملی هوشیار و بیدار است. مصداقاً یکی از اهداف تحولی به دست گرفتن روایت اول بود. امیدوارم خداوند این توفیق را بدهد تا به مواردی که در سند تحول ذکر شده بود، دست پیدا کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که سازمان صداوسیما برای اینکه حضور جدی‌تری در پوشش اخبار منطقه و جهان داشته باشد، چه تمهیداتی اندیشیده؟ افزود: اولین قدم برای به دست گرفتن روایت اول حضور در میدان و دیدن رخداد است. در این اتفاقات یکسال و چند ماهی که از عملیات طوفان‌الاقصی شروع شد و تا لبنان و ... شاهد بودیم، تلاش رسانه ملی این بود تا در اولین فرصت در میدان حضور داشته باشد. ما در غزه تلاش زیادی کردیم تا خبرنگار از ایران اعزام بکنیم، که امکان‌پذیر نبود. اما سعی کردیم از خبرنگاران موجود در غزه استفاده بکنیم. بسیاری از خبرنگاران شبکه‌های بین‌المللی ما مانند پرس تی‌وی، العالم و هیسپان تی‌وی فعال شدند و خبرنگاران جدیدی به خبرنگاران صداوسیما برای گزارش از میدان شروع به همکاری با رسانه ملی کردند.

یکی از خبرنگارانمان در اسارت رژیم صهیونیستی است

دکتر جبلی با اعلام این خبر که یکی از خبرنگارانمان در اسارت رژیم صهیونیستی است، توضیح داد: چند ماه پیش یکی از خبرنگارانمان در شمال نوار غزه توسط نیرو‌های رژیم صهیونیستی دستگیر شد. ایشان در منطقه حضور داشت و به اتفاق سایر شهروندان فلسطینی که در آنجا حضور داشتند، دستگیر شد. در لبنان از روز اول تصمیم گرفتیم حضور در میدان را به دست بگیریم. ما خبرنگار باسابقه‌ای مانند آقای عظیم‌زاده را اعزام کردیم. ایشان بیش از یکسال در جنوب لبنان بود و تمام تحولات و فعالیت‌های حزب‌الله را گزارش داد. بعد از اینکه جنگ به طور جدی آغاز شد و سیدِ مقاومت به شهادت رسید، احساس کردیم باید توان ما در پوشش رویداد‌ها بیشتر بشود. بلافاصله سه خبرنگار به میدان اعزام شدند. در کنار این سه خبرنگار سایر خبرنگاران هم فعالیت خود را ادامه دادند.

رسانه همیشه باید به دنبال تربیت کردن چهره‌های جدید باشد

رئیس رسانه ملی در بخش دیگری از پرسش و پاسخ‌ها به تشریح رابطه هنرمندان با رسانه ملی پرداخت و گفت: رابطه بین رسانه و هنرمندان رابطه تعاملی است. یعنی همانگونه که هنرمند تمام وجود و استعداد خود را در رسانه خرج می‌کند، رسانه هم باید قدر این توانمندی را بداند. هر دوی اینها در تعامل هستند. اما باید در نظر گرفت که در رسانه ملی مانند همه رسانه‌های دنیا اصول، ضوابط و سیاست وجود دارد و همه کسانی که رسانه را انتخاب می‌کنند، به آن ضوابط پایبند هستند. همکاری با تمام هنرمندان رابطه دو طرفه است. وقتی ما تمایل داشته باشیم و هنرمند هم مایل به همکاری باشد، یک هم‌افزایی را شاهد خواهیم بود. من معتقدم رسانه همیشه باید به دنبال تربیت کردن و میدان دادن به چهره‌های جدید، جوان و بااستعداد باشد. چون هنر به طور مداوم در حال رویش است.

ناترازی در حقوق و دستمزد و تبعیض در دریافتی‌ها و امکانات در صداوسیما

وی درباره ناترازی در حقوق و دستمزد توضیح داد: این ناترازی که در کشور از آن صحبت می‌شود، در صداوسیما هم بین شغل مشابه در رادیو و تلویزیون، بین شغل مشابه در تهران و شهرستان‌ها، بین شغل مشابه در سیما و صدا با برون مرزی و استان‌ها وجود دارد. مثلاً برای یک شغل مشابه در سازمان ساعات کار موظف مختلفی وجود دارد. ما برای برطرف کردن ناترازی‌ها در حقوق و دستمزد باید تلاش بکنیم. این شکاف‌های چند دهه‌ای که در حوزه‌های مختلف سازمان به وجود آمده، منجر به تبعیض در دریافتی‌ها و امکانات شده است. 

سوابق کارکنان صداوسیما بعد از مدت‌ها محاسبه شد

رئیس رسانه ملی درباره تبدیل وضعیت کارکنان صداوسیما و بازنشستگی آنها با سن ۲۵ سال توضیح داد: در طول این مدت تلاش‌های زیادی شده تا ناترازی‌های موجود در سازمان را جبران کنیم. یکی از این ناترازی‌ها مربوط به بی‌عدالتی‌هایی بود که باید برطرف می‌شد. همکاران عزیز ما که سال‌های سال زحمت کشیده بودند، اما سوابق آنها محاسبه نشده بود. فکر می‌کنم پنج شش هزار نفر از همکارانمان سوابق تامین اجتماعی‌شان محاسبه شد و باعث شد حق را به حق‌دار برسانیم. همکارانی بودند که ۱۰ سال، ۱۵ سال، ۱۸ سال سابقه داشتند، اما محاسبه نشده بود، یا ناقص حساب شده بود. الحمدالله طی توافق با تامین اجتماعی این نواقص برطرف شد.

تبدیل وضعیت کارکنان صداوسیما طبق آیین‌نامه پیش می‌رود

دکتر جبلی درباره تبدیل وضعیت کارکنان صداوسیما گفت: از سال ۱۳۹۳ مسیر تبدیل وضعیت کارکنان مسدود شده بود. ما در این دوره آیین‌نامه تبدیل وضعیت را نوشتیم و خوشبختانه در بسیاری از استان‌ها بین ۲۰ تا ۳۰ نفر در هر مرکز استان تبدیل وضعیت شدند. بنابراین، تبدیل وضعیت کارکنان طبق آیین‌نامه پیش می‌رود. 

وی درباره بازنشستگی کارکنان صداوسیما با ۲۵ سال سابقه گفت: از آنجایی که طبق اساسنامه سازمان صداوسیما، کارکنان صداوسیما به درستی در ردیف شغل سخت و زیان‌آور تعریف شدند، از سوی صندوق بازنشستگی سازمان صداوسیما با ۲۵ سال سابقه و ۳۰ سال حق بیمه بازنشسته می‌شدند. از دهه هشتاد بر اساس قانون، تمام دستگاه‌ها موظف شدند که نظام استخدامی‌شان را با تامین اجتماعی دنبال کنند. الان تمام دستگاه‌های اجرایی نظام استخدامی‌شان براساس تامین اجتماعی در دولت است. 

منابع اجرای بازنشستگی با ۲۵ سال سابقه، نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد تومان است

رئیس رسانه ملی ادامه داد: براساس قانون تامین اجتماعی مشاغل سخت و زیان‌آور مشخص است. قطعاً تعریف مشاغل سخت به بخش زیادی از همکاران ما در سازمان تعلق نمی‌گیرد. ما اگر بخواهیم مشاغل سخت و زیان‌آور را اعمال بکنیم، فقط شامل بخش کمی از همکارانمان می‌شود، که خودمان هم بابت این موضوع راضی نیستیم. در حال تلاش هستیم تا اولاً قانون را اصلاح کنیم، تا تمام مشاغل سازمان صداوسیما به دلیل سختی کار، تماس با آنتن و ... جزو مشاغل سخت و زیان‌آور تعریف شوند. ثانیاً منابع آن را هم تامین کنیم. منابع اجرای بازنشستگی با ۲۵ سال سابقه، نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه می‌خواهد. قطعاً این مبلغ بودجه در اختیار ما نیست و نمی‌توانیم آن را تامین کنیم. در حال مذاکره با تامین اجتماعی هستیم و امیدواریم بتوانیم به راه‌حلی دست پیدا کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار