باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - حجت الله صیدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در همايش رویداد ملی رمز ارز با بیان اینکه باید به بازار بزرگ رمز ارز نظم دهیم و نظارت خود را به آن افزایش دهیم گفت:چین در یک هفته اخیر اسکناس مسکوک را کنار گذاشته و کریپتو و رمز نگاری رمز ارزها به کار گرفته است که این اقدام بسیار مهم و حائز اهمیت است.
رئیس سازمان بورس گفت: کریپتو کارنسی در اختیار نظارت بانک مرکزی است اما بازار سرمایه با دارایی کریپتو سرکار دارد که گاهی این دو به هم نزدیک هستند و جایگزین می شوند.
صیدی در مورد توکن سازی سهام و دارایی بازار سرمایه گفت: شیوه نامه ای تهیه شده که به زودی منتشر می شود و در حال حاضر مراحل آن در کمیته فقهی سازمان بورس گذرانده شده و تاکید این است که دارایی قابل اتکا باشد.
وی ادامه داد: جهان از تک قطبی و چند قطبی عبور کرده و به جهان پسا قطبی رسیده است و رمز ارز ، پول دیجیتال، رمز دارایی و رمز پول که همان CBDCو نیز بیت کوین و تتر وجود دارند که همه آنها وسیله مبادله هستند اما این که نقش دخیره ارزش داشته باشد در بازار سرمایه ذخیره ارزش پول بسیار مهم است.
صیدی گفت: رمز ارز اگر جنبه دارایی داشته باشد برای نهاد ناظر بازار سرمایه مهم است. که اخیرا SEC آمریکا برخورد مهمی با یک صندوق دارایی در شیکاگو که بسیار عجیب بود.
رئیس سازمان بورس گفت: در بازار سرمایه بهادار سازی اوراق برای دارایی ها مهم است و اگر سیستم نرم افزار و شبکه ای که دارایی را تولید می کند و ارزش گذاری این دارایی ها برای ما بسیار مهم است .
وی گفت: کشورهای اسلامی در دنیا در مورد دارایی شفاف صحبت می کنند که پشتوانه اوراق باید دارایی باشد. در بحران ۲۰۰۸ دنیا اوراق درجه دو یا بنجل به معنای دست دوم که هیچ دارایی را نمایندگی نمی کرد باعث بحران شد بنابراین ارزش دارایی های بنجل دچار مشکل و بحران آفرین شد.
صیدی تصریح کرد: در حال حاضر رمز ارزها که ابتدا فقط وسیله مبادله بودند به عنوان دارایی خودشان را به اقتصاد تحمیل کردند و زنجیره آن منطبق با منطق ریاضی قرار دارد و اینکه رمز گذاری ها چقدر ارزش دارد باید برای رمز ارزها یک صندوق تعریف کنیم که شروع آن با توکن سازی دارایی ها انجام می شود.