آیت‌الله مصطفی محامی به حوادث چندروز اخیر در جنوب استان اشاره کرد و گفت: واقعا جای تاسف دارد و باید توجه داشته باشیم که هیچ اختلافی مجوز درگیری مسلحانه، گروگانگیری و قتل دیگران نمی‌شود چه برسد به اینکه آمبولانس مورد تعرض قرار بگیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ گنجعلی_ آیت‌الله مصطفی محامی در خطبه‌های نمازجمعه این هفته زاهدان با بیان توضیحاتی در خصوص رساله حقوق امام سجاد (ع) به قرائت و شرح فرازی از این رساله پرداخت.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در خطبه دوم نمازجمعه این هفته زاهدان گفت: یکی از راه‌های تحصیل تقوای الهی اقتدای به حضرت فاطمه (س) و تربیت نسل فرهیخته‌ای است که ادامه دهنده راه شهیدان و درس گیرنده از شهیدان باشند.

امام جمعه زاهدان افزود: حضرت زهرا (س) یکی از مصادیق بارز انسان کامل است انسانی که در اوج کمالات است به قله رسیده است و، چون انسان کامل است می‌شود انسان معیار و عیار انسانیت ما را با انسان کامل مورد سنجش قرار می‌دهند و هر چقدر رفتار و گفتار ما نزدیک به این انسان معیار باشد امتیاز می‌گیریم و هر چقدر از این انسان معیار فاصله بگیریم نمره منفی خواهیم گرفت.

آیت‌الله محامی بیان داشت: بر همین اساس هست که از ائمه اطهار (ع) این تعبیر نقل شده است که: "نحن میزان الاعمال" ما ترازو و معیار سنجش کار‌های شما هستیم و اگر گفته می‌شود فردای قیامت اعمال مورد سنجش قرار می‌گیرد انسانیت ما مورد سنجش قرار می‌گیرد و ترازوی ارزیابی ائمه اطهار (ع) هستند.

وی ادامه داد: حضرت زهرا (س) از مصادیق بارز این انسان کامل است پس معیار سنجش ماست و الگویی برای همه زنان و مردان و همه عالمیان است و بر اساس همین الگو کار‌های ما را مورد سنجش قرار می‌دهند.

 امام جمعه زاهدان تصریح کرد: حضرت زهرا (س) در همه عرصه‌ها و لایه‌های مختلف وجودی انسان الگو و حجت هستند و ما انسان‌ها معجزه آفرینش بوده و موجودی تک بعدی نیستیم و خداوند استعداد عجیبی را در وجود ما قرار داده و می‌توانیم یک طیف بی نهایت را طی کنیم و این انسان با همه استعداد‌ها می‌تواند بد عمل کند و به پایین‌ترین مرحله برسد و از چهارپایان هم بدتر شود و باز همین انسان با قابلیت‌هایی که خداوند به او داده می‌تواند به قدری اوج بگیرید که از ملائکه الهی هم بالاتر برود و این انسان دارای ابعاد مختلف مادی و معنوی، ملکی و ملکوتی، ناسوتی و لاهوتی است و در همه این عرصه‌ها حضرت زهرا (س) الگویی برای انسانیت است.

وی گفت: علم، معرفت، ایمان، توکل، بصیرت، مسئولیت پذیری، حضور در عرصه‌های اجتماعی، حضور در میدان جهاد نظامی و جهاد فرهنگی و... از ویزگی‌های حضرت زهرا و الگویی برای همه ما زنان و مردان است.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: حضرت زهرا (س) در جهاد تبیین، دفاع از حق و دفاع از ولایت پیشتاز و الگو بود و پس از رحلت پیامبراکرم (س) هنگامی که احساس کرد جامعه از مسیر تعیین شده فاصله گرفته وارد میدان شد و هوشمندانه از هر فرصتی برای بیان حق و حقیقت استفاده کرد و در مجلس مسجد‌النبی که اصحاب حاضر بودند سخنرانی کرد و حتی از فرصت احوال‌پرسی زنانمدینه که برای عیادت او آمده بودند هم سخنرانی کرد و فرمود:" آیا می‌دانید مردان شما چه انحرافی ایجاد کرده و چه سنگ بنای خطایی گذاشته‌اند" و از فرصت احتجاج‌های دو جانبه با اصحاب استفاده کرد و حتی درب خانه بزرگان مهاجر و انصار رفت و به صورت تک تک به گفتگوی حضوری، تبیین حق و حقیقت و تبیین واقعه غدیر پرداخت.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: حضرت زهرا (س) هوشمندانه از ماجرای کفن و دفن خودش هم برای تبیین حقیقت استفاده کرد و فرمود: علی جان مرا شبانه غسل، کفن و دفن کن و هیچکس را خبر نکن که این کار جهات مختلف داشت و ادامه جهاد تبیین ایشان است و یک سوال بزرگ در برابر همه نسل‌های آینده و همه جوامع اسلامی می‌گذارد که چرا زهرا (س) غریبانه دفن شد؟ و این ادامه جهاد تبیین است تا هر کس که به دنبال حق و حقیقت باشد با این سوال راهنمایی شود که مسیر جامعه به گونه‌ای پیش رفت که حضرت راضی نبود و با این برخورد موضع انقلابی خود را در دفاع از حق مشخص کرد تا قیامت مردم بدانند که حضرت جان خود را در دفاع از چه کسی تقدیم کرد.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: مردم ما در استان سیستان و بلوچستان هنوز هم در اقتدای به حضرت زهرا (س) شهید می‌دهند و هر روز شهیدی در این مرز و بوم به نظام اسلامی تقدیم می‌شود و این روز‌ها هم مردم ما میزبان شهدای گمنام بوده‌اند و با استقبالی که از شهدای گمنام داشتند نشان دادند که راه این شهدا همچنان پر رهروخواهد بود و امیدواریم بتوانیم به درستی انجام وظيفه کنیم تا مدیون شهدا نباشیم.

وی با گرامیداشت ۱۶ آذرماه و روز دانشجو بیان کرد: دانشجویان آینده داران کشور ما هستند و برای آینده بهتر کشور باید تلاش کنیم تا دانشجویی در تراز انقلاب اسلامی تربیت کنیم.

وی افزود: دانشجوی تراز انقلاب اسلامی دارای ویژگی‌هایی است از جمله اینکه عاقل، عالم، مومن، متعهد، فرهیخته، بصیر، ارزشمند، مسئولیت‌پذیر، حاصر در عرصه‌های اجتماعی، پای کار، ایثارگر، مجاهد و مقاوم در برابر مشکلات و دشمنان و در نهایت ولایتمدار است و همه ما در تربیت چنین دانشجویانی مسئول هستیم از اساتید گرفته تا مراکز فرهنگی و دینی تا خانواده و پدر و مادر و باید همواره برای تربیت چنین دانشجویانی تلاش کنیم.

آیت‌الله با اشاره به دوشنبه ۱۹ آذرماه سالروز تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرمان حضرت امام خمینی(ره) در سال ۱۳۶۳ و سه شنبه ۲۰ آذرماه نیز آغاز هفته بزرگداشت قرآن، عترت و نماز عنوان کرد: قرآن کتاب انسان سازی و منشور انسانیت است و عترت تجسم یافته همان قرآن است و پيامبراکرم(ص) و اهل بیت(ع)  قرآن مجسم و الگویی برای ما هستند و نماز نماد دین داری است و میزان دین داری ما در کیفیت نماز ما خود را نشان می‌دهد.

امام جمعه زاهدان گفت: باید خود و وضعیت زندگی خود را بسنجیم و ببینیم چه مقدار سبک زندگی ما اسلامی و با انسان معیار تطابق دارد و جه مقدار به معارف قرآنی عمل می‌کنیم و چه مقدار جامعه ما مطابق با قرآن، معارف و اهل بیت(ع) است چرا که انقلاب ما اسلامی و اصل و اساس و ریشه انقلاب ما کار فرهنگی و دینی است.

آیت‌الله محامی گفت: باید وضعیت قبل از انقلاب، وضعیت پس از پیروزی انقلاب‌، دوران دفاع مقدس و وضعیت کنونی را مقایسه کنیم و باید ارزیابی کنیم که وضعيت زندگی و فرزندان ما چگونه است و آیا رشد و پیشرفت داشته؟ در جا زده یا خدایی نکرده عقب گرد داشته ایم و در اینجا شورای عالی انقلاب فرهنگی چه نقشی ایفا کرده است که اگر پیشرفت کرده‌ایم و موثر بوده جای تشکر دارد و اگر خدایی نکرده از ارزش‌ها و معارف دینی فاصله گرفته‌‌ایم پس بزرگواران کجا بوده و چه کرده‌اند.

آیت‌الله محامی خاطرنشان کرد: بنده در سال گذشته هم گفتم که شورای عالی انقلاب فرهنگی باید گزارشی از اقدامات و تاثیرگذاری فعالیت‌های خود داشته باشد و بنده در شورای فرهنگ عمومی استان هم همواره تاکید کردم که باید میزان تاثیر اقدامات خود را مورد ارزیابی قرار دهیم و باید هر روز خود را مورد سنجش قرار دهیم تا نزدیکی بیشتری به انسان معیار داشته باشیم.

 نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان گفت: در این ایام شنیدیم درگیری طایفه‌ای که در یکی از شهرستان‌ها رخ داد و برخی کشته و مجروح شدند و آمبولانسی که برای کمک به مجروحین رفته را هم مورد حمله قرار دادند و مجروحان را کشته و برخی دیگر را هم مجروح کرده و به قتل رساندند و این در حالی است که ما مدعی مسلمانی و مدعی اعتقاد به قرآن و چه بسا مدعی پیروی از مکتب اهل بیت(ع) هم هستیم و باید ببینیم این اقدامات در استان ما چه سازگاری دارد با مبانی دینی و معارف اسلامی دارد چرا که جان یک انسان مسلمان را می‌گیرند و به راحتی دست به اسلحه می‌برند و حتی آمبولانسی که در همه جا دارای مصونیت است و برای رسیدگی به مجروح رفته را هم مورد حمله قرار می‌دهند و این نشان انحطاط اخلاقی در جامعه ماست.

وی گفت: واقعا جای تاسف دارد و باید توجه داشته باشیم که هیچ اختلافی مجوز درگیری مسلحانه، گروگانگیری و قتل دیگران نمی‌شود چه برسد به اینکه آمبولانس مورد تعرض قرار بگیرد و امیدواریم یک پویش ایحاد شود و گروه‌های تاثیرگذار در فرهنگ جامعه برای رفع این گونه آسیب‌ها حرکتی داشته باشند.

امام جمعه‌ زاهدان با اشاره به مردایی نمایشگاه اسوه در محل مصلی قدس نماز جمعه زاهدان و نیز بازدید صورت‌ گرفته از این نمایشگاه در روز گذشته اظهار داشت: بنده در بازدید از این نمایشگاه عرض کردم که مجموعه خدماتی که توسط این پایگاه‌ها صورت گرفته خوب و ارزشمند است و حای تقدیر و تشکر دارد اما نکته مهم‌تر نسلی است که با چنین دغدغه‌هایی تربیت شده‌اند و پای کار انقلاب هستند و بنده از همه عزیزان تشکر نموده و امیدوارم خداوند متعال به ما توفیق عنایت کند تا بتوانیم فرهنگ بسیج، ایثار، مقاومت و شهادت را در جامعه گسترش دهیم و مسیر تعالی و پیشرفت اخلاقی، معنوی و اقتصادی جامعه را پیش ببریم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.