به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمدرضا کاردان در کنفرانس بینالمللی چشماندازهای استفاده از انرژی هستهای برای اهداف صلحآمیز در سمرقند، با اشاره به پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد: در پنج دهه گذشته، جمهوری اسلامی ایران پیشرفتهای چشمگیری در حوزه علوم و فناوری هستهای از چرخه سوخت هستهای تا تولید رادیوداروهای نجاتبخش داشته و این دستاوردها با وجود تحریمهای شدید غیرقانونی و یکجانبه محقق شده است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره بر تعهد خود به استفاده صلحآمیز از فناوری هستهای تاکید میکند و در این مسیر از تقویت همکاری میان کشورهای عضو برای به اشتراک گذاشتن دانش، تخصص و بهترین شیوهها حمایت میکند.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: فناوری هستهای باید ابزاری کلیدی در پاسخ جمعی ما به چالشهای جهانی باشد. هدف ما برای پیشبرد علوم و فناوری هستهای دستیابی به توسعه پایدار و آیندهای روشنتر برای همه است.
کاردان تصریح کرد: ما با هم، به عنوان یک پیگیر، میتوانیم از ظرفیت فناوری هستهای برای اعتلای ملتهایمان و خدمت به بشریت استفاده کنیم. جمهوری اسلامی ایران از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی میخواهد که از طریق مشارکت و همافزایی متقابل، یک شبکه همکاری فنی و آموزشی هستهای ایجاد کنند.
رئیس مرکز نظام ایمنی هستهای ایران در بخش پرسش و پاسخ در مورد نقش مرکز نظام ایمنی هستهای کشورمان در سیاستگذاری هستهای در ایران تصریح کرد: مرکز نظام ایمنی هستهای ایران همچون سایر مراکز نظام در سراسر جهان از ابتداییترین مراحل در تدوین قواعد، اسناد راهنما و استانداردهای مرتبط نقش دارد و در تمامی این مراحل همچون مکانیابی تا مرحله برچینش ایفای نقش میکنیم؛ بنابراین همانند هر کشور دیگری مرکز نظام ایمنی هستهای ایران نقش مهمی را در سیاستگذاری هستهای ایران در زمینههای ایمنی و امنیت هستهای ایفا میکند.
کاردان، در حاشیه برگزاری این کنفرانس در سمرقند با عظیم احمد خادژایف، رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری ازبکستان دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار عظیم احمد خادژایف ضمن اشاره به ریشههای تاریخی و روابط دیرینه و دوستانه دو کشور، از آمادگی ازبکستان برای توسعه روابط همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران نیز در این دیدار با اشاره به دوستی تاریخی مردم دو کشور، ضمن اشاره به توانمندیهای هستهای کشورمان از رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری ازبکستان برای آشنایی با توانمندیهای صلحآمیز هستهای ایران دعوت کرد.
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در این کنفرانس، اظهار کرد: انرژی صلحآمیز هستهای در توسعه پایدار انرژیهای پاک تاثیر فراوان دارد.
وی افزود: روند توسعه فناوری هستهای از سالهای قبل آغاز شده و اکنون کشورهای جدیدی در تلاش هستند تا وارد این عرصه شوند.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با اشاره به علاقهمندی کشورها به این مساله تصریح کرد: در شرایط کنونی بینالمللی که تنشها رو به افزایش است باید از تنش بیشتر خودداری کرد.
گفتنی است کنفرانس بینالمللی چشماندازهای استفاده از انرژی هستهای برای اهداف صلحآمیز در توسعه پایدار کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی: تجارب ملی و بینالمللی در چهار پنل تخصصی نقش سازمانهای بینالمللی، بهویژه آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حمایت از استفاده صلحآمیز از انرژی اتمی و تضمین ایمنی تاسیسات هستهای در انطباق با استانداردها و الزامات بینالمللی؛ جنبههای زیست محیطی و اجتماعی استفاده صلحآمیز از انرژی اتمی در کشورهای سازمان همکاری اسلامی برای دستیابی به توسعه پایدار؛ معرفی و توسعه فناوریهای هستهای برای اهداف صلحآمیز در کشورهای سازمان همکاری اسلامی به عنوان یک انگیزه مهم برای توسعه علمی و فناوری و اولویتهای کلیدی در آموزش و پرورش، نوآوری و یکپارچهسازی فناوری برای توسعه صلحآمیز انرژی اتمی برگزار شده است.