کوچههای آشتی کنان و قدیمی و کاهگلی یزد که در باران بوی نم کاهگل و در روزهای گرم سال بوی خاک داغ و تفتیده میدهند، قدم زدن در این مأمن امن و خلوت و تامل برانگیز یکی از جاذبههای این سرزمین کهن به حساب میآید.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ فلاحتی - سعید حی، ایده پرداز دوشنبههای رهایی در یزد گفت: شهروندان یزدی در روزهای دوشنبه هرهفته با بازدید از بناهای تاریخی یزد حس همدلی را احیا کرده و با ایجاد همدلی کاری میکنند کارستان.
شهروندانی که بازدید از بناهای تاریخی و دیدن خشت و گل بناهای تاریخی را بهانه کرده و به نیت خیرخواهی کوچههای باریک را قدم میزنند، کوچههایی که هم هنوز درس زندگی میآموزند.
ترکیب هنر و معماری با حس نوعدوستی
گردشگرانی که تنها به فکر گردشِ خود و خانواده خود نیستن بلکه به فکر رهایی افرادی هستند که سالهای سال فقط به خاطر مبلغی ناچیز پشت میلههای زندان روزگار گذرانده اند. قتل نکردند، سابقهدار نبودند، با این حال پولی نداشتند تا بتوانند آزادانه زندگی کنند.
زهرا، کوثر، حاج قاسم، ابراهیم، بی بی فاطمه، همه و همه با قدم زدن در بافت تاریخی، هم از بناهای تاریخی دیدن می کنند و گره از مشکلات خانواده های آبرومند که به دلایلی در گوشه ای از زندان به سر می برند، باز می کنند.
حی ادامه داد: در شصت و چهارمین بازدید قرعه به آزادی یک مادر زندانی افتاد که با همت خانواده های خیر یزدی رقم خورد و این مادر از زندان آزاد شد.
کوثر خانم که خود یک مادر است می گوید: با شنیدن راه اندازی دوشنبه های رهایی در بافت تاریخی به خودم گفتم باید کاری کنم تاریخی، کاری که ماندگار باشد کاری که با آن خانواده ای را شاد کند چشم انتظاری را ناامید نکند.
وی می گوید : با خود گفتم طلاها را برای چه در خانه نگه داری کنم در صورتی که مادر، پدر یا جوانی در زندان به سر می برند ،با طلوع خورشید این مادر مهربان پا به بازار گذاشته و طلاهای خود را به نیت کار خیر می فروشد، روز قرار فرا می رسد همان دوشنبه های رهایی، روزی که بوی آزادی، بوی مهربانی می دهد، بوی دورهمی های مهربانی، روزی که برای مردم خیر یزد روز خاص است.
تداوم عطوفت و مهربانی در کوچههای آشتی کنان یزد
مردم نیکوکار یزد همواره در کارهای خیر پیشقدم هستند و در دوشنبههای رهایی با کمکهای خود زمینه آزادی زندانیان غیر عمد استان را فراهم میکنند.
به گفته حی ایده پرداز دوشنبه های رهایی، اجرای طرح دوشنبههای رهایی با حضور ۹ شهروند شروع شد که این تعداد به بیش از ۲۰۰ نفر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح شصت و سومین دوشنبه از دوشنبه های رهایی به همت خانواده ها، خیران، گرشگران داخلی، هنرمندان، نویسندگان و اقشار مختلف مردم نوعدوست یزد در مدت یک سال و نیم با جمع آوری هرهفته بیش از بیست میلیون تومان بیش از ۵۰ زندانی به آغوش خانواده بازگشتند.
شور و نشاط در خانواده با کمک خیران گمنام یزدی
سید مسعود عظیمی مدیر نمایندگی ستاد مردمی دیه استان یزد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به کمک میلیاردی خیران یزدی در روز دوشنبه های رهایی گفت: یزد همواره با همکاری خیران و نیکوکاران در کارهای خیر در سطح کشور پیشقدم است، خیرانی دارد با دلها و فکرهای بزرگ، و نمونه عینی آن را میتوان در دوشنبههای رهایی دید که برای آزادی زندانیان میلیونها کمک کردند و همچنان گمنام هستند.
وی افزود: مهربانی و کار خیر دو مفهوم به هم پیوستهاند، کسانی به دیگران و نیازهایشان فکر میکنند که قلبی مهربان داشته باشند که خوشبختانه اجرای طرح دوشنبه های رهایی توانسته این موضوع را در بین اقشار مختلف مردم، هنرمندان، ورزشکاران و نویسندگان و غیره .... ترویج دهد.
مهربانی و دوستی یک بذر است. یک دانه که بکاری، یک خوشه سبز خواهی داشت، گاهی تا هزار دانه برداشت میکنی. ما میتوانیم با کاشتن یک بذر، یک جنگل داشته باشیم. میتوان با یک قدم خیر، هزار قدم به خدا نزدیک شد.
بخشنده بودن بیش از آنکه توانایی مالی بخواهد قلب بزرگ می خواهد. گاهی خدا می خواهد با دست تو دست دیگر بندگانش را بگیرد.
وقتی دستی را به یاری می گیری، بدان که دست دیگرت در دست خداست...