باشگاه خبرنگاران جوان؛ عاطفه گنجعلی_ مهدی عیدوزهی در نشست اعضای کارگروه مدیریت پسماند شهر خاش با تشریح درصد آنالیز فیزیکی پسماند در محدوده مطالعاتی این شهر بیان کرد: با توجه به حجم بالای تولید پسماند در شهر خاش بایستی برنامه ریزی و تدبیر شود، پسماندهای خانگی در کیسههای نایلونی، پلاستیکی، گونی، کارتن و جعبه از سوی خانوارها تفکیک و تحویل نیروهای شهرداری شود.
وی اظهارداشت: طرح بازیافت و پردازش پسماند در شهر خاش انجام نمیشود و رشد شهرنشینی در این شهر و افزایش جمعیت سبب شده تا نرخ تولیدی پسماند در این منطقه جهشی باشد.
عیدوزهی ادامه داد: عدم رعایت اصول مهندسی در شیوه جاری پسماند، دفن پسماندهای خطرناک با پسماندهای عادی، آتش زدن پسماندها در محل دفن، عدم وجود حصار محل دفن پسماند شهر، تولید شیرابه، عدم اجرای طرح فضای سبز در محل دفن پسماند، عدم وجود طرح و برنامه خاص جهت استفاده آنی از محل دفن پسماند بعد از پرشدن، نبود بودجه کافی در شهرداری خاش برای اجرای صحیح مدیریت دفن پسماندهای شهری از مشکلات مربوط به دفع پسماندهای شهری خاش است.
عبدالوحید هاشمزهی معاون شهردار خاش نیز با اشاره به اینکه افزون بر ۵۰ تن انواع زباله از سطح شهر جمع آوری میشود، گفت: هم اینک شهرداری خاش با کمبود شدید نیرو، ماشین آلات و درآمد و مشکلات مالی مواجه بوده و در حوزههای آگاه سازی و آموزشی نیازمند اعتبارات و هزینههایی بوده که نیاز است از سوی دولت مورد حمایت قرار گیرد.
ملک اعظم محمودزهی رییس شورای اسلامی شهر خاش نیز گفت: برای اجرای موفقیتآمیز طرح مدیریت پسماندهای شهری و اجرای برنامههای تفکیک و آموزشی نییازمند همکاری و همراهی شهروندان هستیم.
الهه کیخا مدیر اداره حفاظت محیط زیست شهرستان خاش نیز گفت: انجام مطالعات تخصصی و انجام طرحهای نظرسنجی از مردم و مکان یابی محل دفع بهداشتی و اصولی پسماند مهمترین نیاز در شهر خاش است.
وی اظهارداشت: ارزیابیهای زیست محیطی برای مدیریت پسماند مدنظر ما بوده و بایستی مشاوران طرح و شهرداری در این راستا با محیط زیست همکاری کنند.