باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور- نمایش گرامر به کارگردانی حسین برفی است که تماشاخانه دا بر روی صحنه رفته است. حسین برفی در پاسخ به این سوال که موضوع نمایش پیرامون چیست؟ گفت: موضوع تئاتر گرامر درباره مهاجرت و رفتن خیل عظیمی از مردم به کشورهای دیگر برای تحصیل، اقامت و... در سالهای اخیر است.
برفی در پاسخ به این سوال که نویسنده کار خودتان هستید، از چه زمانی متن را نوشتید و کار را شروع کردید؟ بیان کرد: این کار، اولین نمایشنامهام است که در پروسه تمرین به نگارش درآمد. در کارهای گذشتهام همچون "وحشی"، "تهران"، "سی لاکس"، "فائزه یوسفی" با نمایشنامه نگارش شده وارد پروسه تمرین شدم، اما بغضی که گلوی من، متین خیبلی و فائزه یوسفی را برای این روزگار میفشرد، منجر به این امر شد و ما وارد تمرین شدیم و کلمات، جملات و لحظات اجرا را خلق کردیم.
وی درباره وضعیت فعلی اجاره سالنهای تئاتری و متناسب بودن مبالغ بلیط فروش با اجاره سالنها گفت: اجاره سالنهای خصوصی تهران به قدری وحشتناک است که هیچ هنرمند و گروهی نمیتواند سر پای خود و ایدههایش بایستد. حال، گروهی که یکسال تمرین کرده، هزینه پلاتو، صحنه و لباسی را که پرداخت کرده است که هیچ، تازه فروش حاصل از نمایش را نیز باید دو دستی به تماشاخانه تقدیم کند.
کارگردان نمایش گرامر در پاسخ به این سوال که تجهیزات سالنهای تئاتری چطور است؟ گفت: اکثر سالنهای خصوصی تئاتر مرکز تهران، فقط پول را میشناسند، امکانات کم و انتظارات زیاد است؛ اما "خانه نمایش دا" که این روزها "گرامر" روی صحنهاش در حال اجرا است تمام تلاش و لطفشان را نصیب این تئاتر کردهاند که واقعا جای تشکر دارد.
این کارگردان در پاسخ به این سوال که وضعیت تئاتر آکادمیک چگونه است؟ گفت: هر سال، تعداد بسیار زیادی از دانشجویان تئاتر مجبور هستند به کارهای غیر هنری چنگ بزنند و یا بعد از تحصیل، بازار تئاتر حال حاضر، آنها را آنقدر سرخورده میکند که هیچگاه نمیتوان متوجه شد همکلاسیهای من کجای این کره خاکی هستند؟ آن همه استعداد درخشان در روزهای تحصیل دانشکده سینماتئاتر و دانشگاه هنر، الان کجای دنیا ایستادهاند و برای انتخاب رشته تئاتر خودشان را سرزنش میکنند؟ از دانشگاه هنر تهران حرف میزنم، جایی که دانشجوها بنا بر استعداد و علم حضور پیدا میکنند نه پول یا مسائل دیگر... .
وی ادامه داد: امروز، هر تئاتری برای رسیدن به فروش خوب باید خواننده، رپر و یا فلان سلبریتی را به نمایش و اجرای خود اضافه کند و این ضربهای جبران ناپذیر به تئاتر وارد کرده است. چون آنها هستند که چشم و گوش تماشاگر را تربیت میکنند. امیدوارم روزی برسد که تماشاگران محترم تئاتر به جای سلبریتیها، ایدهها را برای تماشا انتخاب کنند.
این کارگردان در پاسخ به این سوال که پس از ایننمایش کار دیگری هم دارید؟ بیان کرد: بله ، در پروسه تولید تئاتر بعدی هستم به نام «آئین دریا» که اوایل سال آینده به روی صحنه خواهد آمد و در پایان باید بگویم تمام ریشه ما با خلق کردن گره خورده است.