صمد بهزاد مقدار زیتون برداشت شده از سطح ۳۲۰ هکتار باغ بارور زیتون در این مجتمع تولید ملی در سال قبل را ۵۵ تن اعلام کرد و گفت: امسال با انجام اقدامات فنی انجام شده، میزان برداشت محصول زیتون در مغان بیش از ۱۰ برابر افزایش داشته است.
مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان افزود: با توجه به برنامهریزی امور باغبانی شرکت کشت و صنعت مغان و رسیدگی بموقع و آبیاری و تغذیه مکرر باغات و همچنین با مدیریت علمی و اصولی، مبارزه بموقع با آفات و بیماریها امسال بالغ بر ۶۰۰ تن انواع زیتون کنسروی و روغنی برداشت و تحویل کارخانه پروسس میوه شد.
او با اشاره به ادامه روند پاکسازی و برداشت باقیمانده زیتون در باغات منطقه بیان کرد: افزایش چشمگیر میزان برداشت زیتون به نوبه خود یک رکورد برای بنگاه اقتصادی کشت و صنعت در سالهای پس از احداث باغات محسوب میشود.
بهزاد گفت: توسعه باغات زیتون در کشت و صنعت مغان تا سقف یک هزار و ۲۰۰ هکتار در سند توسعه باغات پیش بینی شده و با برنامهریزی و مدیریت شرکت، انتظار میرود که زیتون به یکی از محصولات درجه اول این مجتمع عظیم ملی از لحاظ ارزش و درآمد تبدیل شود.
او استفاده از ارقام زودبازده و مقاوم به کم آبی و احداث و تکمیل پروژه کاشت زیتون را از جمله برنامه توسعه پنج ساله مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان ذکر کرد و ادامه داد: تولید سالانه ۱۵ هزار تن محصول زیتون در چند سال آینده در این واحد تولید ملی با بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال درآمد هدف گذاری شده است.
مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان با اشاره به حذف ۴۰۰ هکتار از درختان غیراقتصادی مجتمع باغات میوه کشت و صنعت و دامپروری مغان افزود: کاشت درخت و توسعه باغات این مجتمع در راستای تبعیت از سیاستهای نظام و وزارت جهاد کشاورزی و با توجه به تاثیرات زیست محیطی و اقتصادی آن برای این مجتمع عظیم ملی به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار دارد.
او باغات میوه را از جمله اقدامات مهم و موثر در کاهش میزان مصرف آب عنوان کرد و گفت: با توجه به شرایط اقلیمی کشور و محدودیت منابع آبی، ما باید با روشهای نوین باغداری، استفاده از آب در باغات را به حداقل برسانیم.