نقیایی رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: اطلاع رسانی تغذیه مانند سالهای قبل در سال ۱۴۰۳ از تاریخ ۱۷ تا ۳۰ آذر برگزار میشود همچنین در این پویش ملی تغذیه به صورت همزمان در کشور و یزد موضوعات مرتبط با مصرف روغن و انتخاب روغن سالم بررسی میشود.
او بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تلاش میکند در محورهای مختلف بتواند این پویش را اجرا کند همچنین بعضی از این موضوعها اطلاع رسانی درباره روغنها به وسیله خبرگزاریها و صدا و سیما است.
نقیایی اظهار داشت: جشنوارههای غذایی با محوریت روغنهای سالم و آموزشهای تغذیهای برای انتخاب روغن سالم و مصرف به اندازه روغنها نیز برگزار میشود که این آموزشها در سطوح مختلف انجام میشود.
رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: این آموزشها در مدارس و بین دانش آموزان همچنین در بین گیرندههای خدمت در مراکز بهداشتی، خانههای بهداشت و در سطح جامعه به صورت ویژه برگزار میشود.
او بیان کرد: مردم باید بیشتر درباره روغنها بدانند که روغن در رژیم غذایی چه جایگاهی دارد و افراد چه میزان از روغن را باید روزانه مصرف کنند که سالم باشند همچنین چه نوع روغنی برای حفظ سلامتی خود انتخاب کنند.
نقیایی اظهار داشت: یکی از مشکلات موجود در جامعه اضافه وزن و چاقی است که رقم بسیار بالایی را نیز به خود اختصاص داده همچنین یکی از علتهای اصلی آن وجود روغنها و چربیهای زیاد در رژیم غذایی روزانه است.
رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: با توجه به اینکه روغنها انرژی بسیار بالایی دارند چاقی را در افراد تسریع میکنند بنابراین اهمیت دارد که میزان مصرف روغن در غذاها کاهش یابد.
او تصریح کرد: با مصرف روغن کمتر مقدار انرژی زیادی نیز در رژیم غذایی وجود ندارد همچنین باید از غذاهای سرخ کردنی کمتر استفاده شود و افراد روشهای پخت را تغییر دهند.
نقیایی اظهار داشت: افراد باید برای پخت غذا از شیوههای سالمتر شامل بخارپز کردن، هواپز و آب پز کردن استفاده کنند همچنین افراد روغن سالم انتخاب کنند.
رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: روغنهای سالم دارای اسیدهای چرب مفید و ضروری شامل امگا۳، امگا۶ و امگا ۹ هستند.
او بیان کرد: بهترین روغن نیز کانولا است که در بازار موجود است همچنین روغنهای سویا، زیتون، کنجد و روغن دانه هسته انگور نیز روغنهای مفید هستند که مردم میتوانند آنها را به اندازه و مناسب استفاده کنند.
او تصریح کرد: مردم از فرصت پویش تغذیه استفاده کنند و اطلاعات کافی را از شبکههای اجتماعی و سایتهای معتبر که مرتبط با دانشگاههای علوم پزشکی کشور هستند به دست آورند که اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهند.