فناوران یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید فوم دانه‌های پلی پروپیلن انبساطی برای اولین بار در کشور شده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریزاد اقبالی - اسماعیل نوری، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفت‌و‌گو با باشگاه خرنگاران جوان با اشاره به فوم دانه‌های پلیمری این مجموعه گفت: مواد پلیمری در دنیای امروز جایگاه خاص و کاربرد‌های وسیعی پیدا کرده‌اند. در این راستا، فناوری فوم دانه‌های پلیمری به دلیل دستیابی به تولید ترکیبات فومی بازار فوم پلاستیکی را گسترش داده است. فوم دانه‌های پلیمری به دلیل مقاومت بالا در برابر جذب انرژی، استحکام در برابر تحمل وزن بالا، عایق بندی حرارتی و صوتی، مقاومت شیمیایی بالا، غیر سمی بودن و ایمنی مواد غذایی، مقاومت در برابر حرارت، شناوری بالا و جذب آب کم، بسیار پرکاربرد هستند.

او افزود: با توجه به ترکیبات سبک با هندسه پیچیده‌ای که دارند در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند. این فوم دانه‌های پلیمری علاوه بر این که در صنعت خودروسازی به کار می‌روند در بخش‌های مختلفی چون ساختمان سازی، غذا و تولید ابزار‌های ورزشی و سرگرمی نیز کاربرد دارند.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: مینی گرانول‌ها تحت شرایط دما و فشار کنترل شده دقیق به فوم دانه‌های پلی پروپیلن انبساطی با ساختار سلولار و چگالی بسیار کم تبدیل می‌شوند. فوم دانه‌های تولیدی به عنوان ماده اولیه دستگاه‌های قالب گیری قفسه بخار جهت تولید قطعات نهایی مورد نیاز در صنعت خودرو راهی بازار می‌شوند. استحکام نانو فوم دانه پلی پروپیلن انبساطی (EPP) ۱۴۲۰ کیلوپاسکال، افزایش طول آن تا ۲۰ درصد و فشرده سازی این محصول تا ۲۵ درصد انجام می‌شود. بزرگ‌ترین بازار مصرف این محصول در صنعت خودرو است. نانو فوم EPP (Expanded Polypropylene) به‌عنوان ضربه‌گیر، جعبه ابزار و کف صندوق عقب خودرو به‌کار می‌رود. این ماده به‌دلیل وزن سبک و خواص مکانیکی عالی، در سطح جهانی برای تولید بیش از ۲۰ قطعه خودرویی استفاده می‌شود.  

فوم دانه‌های پلی پروپیلن

او بیان کرد: مقاومت فشاری آن تا ۲۰۵ کیلو پاسکال، استقامت حرارتی آن ۳۵ درصد، میزان جذب پذیری آب در آن ۰٫۲۳ کیلوگرم بر متر مربع و اشتعال پذیری این محصول نیز ۲۱ میلی متر در دقیقه برآورد شده است. این محصول در خودرو به عنوان ضربه‌گیر سپر جلو استفاده می‌شود که خودروی شاهین اولین نمونه استفاده شده این محصول است. شرکت دانش بنیان ما برای نخستین بار در ایران اقدام به تولید این ماده کرده و توانسته است گامی بلند در راستای کاهش وابستگی به واردات و ارتقای جایگاه صنعتی کشور بردارد. با تولید نانو فوم دانه‌های پلی پروپیلن انبساطی، ایران در جمع تولیدکنندگان این محصول در جهان قرار دارد. این شرکت با حذف وابستگی به واردات، نقش مؤثری در صرفه‌جویی ارزی ایفا می‌کند.

نوری تصریح کرد: قیمت نمونه ایرانی تقریباً نصف نمونه خارجی است، در حالی که کیفیت آن با محصولات خارجی برابری می‌کند. سالانه حدود ۷ میلیون یورو برای واردات این مواد هزینه می‌شد که با تولید داخلی می‌توان از خروج این ارز جلوگیری کرد.  

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار