باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور- مستند سینمایی «خانواده خلج» کاری از مریم الهامیان و مصطفی حاجی قاسمی و محصول مرکز گسترش سینمای مستند تجربی و پویانمایی است.
«خانواده خلج» روایت خانوادهای است که با رؤیای ساختن یک واحد تولیدی دار و ندارشان را میفروشند، اما مسائل پیچیدهای پیشروی آنان قرار میگیرد تا جایی که هر یک از اعضای خانواده حس متفاوتی به این تولیدی پیدا میکند و تبعات آن سالهاست که خانواده را درگیر کرده است.
مستند سینمایی «خانواده خلج» برای نخستین بار در هفدهمین جشنواره «سینما حقیقت» و چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر به نمایش در آمد و با استقبال مخاطبان در هر دو جشنواره همراه شد، این فیلم یکی از پرمخاطبترین مستندهای جشنواره حقیقت شد و نمایش آن به سانس فوقالعاده رسید.
اخیرا مستند سینمایی «خانواده خلج» برای باری دیگر در گروه سینمایی هنر و تجربه پیش روی مخاطبان به نمایش در آمد، از این رو به گفتوگو با مهسان فراست منتقد سینما به بررسی این مستند سینمایی پرداختیم.
مهسان فراست منتقد سینما گفت: «خانواده خلج» یک پلان جسورانه از آمار آرشیو یک اتاق وکیل است. این مستند سینمایی یک محوریت اصلی به نام مادر داشت و کارکتر اصلی داستان «خانواده خلج» پسر کوچک خانواده بود که با خاطرات خود جذابیت داستان را زیاد میکرد.
وی ادامه داد: از جذابیت دیگر مستند سینمایی «خانواده خلج» میتوانم بگویم که این فیلم با سکانسی از یک پسر کوچک شروع میشود و با ایشان پایان مییابد.
وی افزود: در مستند سینمایی «خانواده خلج» مادر داستان با فداکاریها و لجبازی.های خود کمک اصلی را به خانواده میکرد. تمام مشکلات خانواده را پدر گره میزد و مادر خانواده با سختی از مشکلات عبور میکرد. تمامیت این مستند سینمایی تلاش، فداکاری، استقامت یک زن خانواده بود که کارگردان با تمام عیار آن را نشان داد.
وی در پایان گفت: همچنین زیرکی دوم کارگردان این اثر سینمایی استفاده نکردن از موسیقی بود که فیلم را بسیار روان و ساده کرده بود و میتواند مناسب همه قشر از مخاطبان بزرگسال باشد.