به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرمحمدی - دو یا سه روز پیش بود که خبر فوت کودک ۵ ماهه در حوزه جانوری،نوگین و گیشدان جاسک در خبرگزاری ها کار شد و در فضای مجازی پیچید، به همین راحتی جان یک نوزاد بر اثر نبود مراکز درمانی و صب العبور شدن جادهها از بین رفت....
وقتی پیگیری کردیم متوجه شدیم جادههای ناهموار آن بعد از دوماه از بارندگی که باید بازسازی میشد، نشده است! دوماه برای تسطیح جاده هایی که با هر منطقی حساب و کتاب می کنیم باید تمام میشد اما نشده!.
اما سوالی که پیش می آید این است وقتی مسئولین فکر و کارشان به پایان رساندن این پروژهها نیست پس چیست؟ یا اینکه چرا نباید هیچ مرکز درمانی در این روستا نباشد؟ آیا مسئولین اصلا در جریان وجود این نقطه از استان هستند؟
مرگهایی که با اندک خدمات بهداشتی و درمانی میشد جلوی آنها را گرفت و شاید اگر این امکانات بود جان بسیاری از روستائیانی که در مناطق محروم زندگی می کنند در سایه بی توجهیها به خطر نمی افتاد و این به گونه به سرنوشتی که ته آن تلخ است مبدل نمی شد.معنای مسئولیت پذیری چیست؟
درددل مردم محلی از نبود مراکز درمانی
دهیار روستای گورسر در گفتوگو با خبرنگار ما میگوید: از دهه ۹۰ تاکنون بطور میانگین هر سال یک نفر به علت نبود خدمات درمانی و بهداشتی در حوزه جانوری، نوگین و گیشدان جان باختهاند.
یکی از ساکنان میگوید: در بین جانباختگان مادرباردار، جوان عقرب گزیده هم بودند که به پزشک نرسیدند و دیگر بانوی روستای مگاه هم میگوید که یک دختر نوجوان پارسال بر اثر پارگی آپاندیس در حال انتقال به بیمارستان جاسک جان باخت.
اما مرگ نوزاد ۵ ماهه در ۵ آذر ماه امسال دوباره درد روستاییان را تازه کرد.اهالی هر کدام چیزی میگویند، یکی از نزدیکان این کودک میگوید: نوزاد با علائم تنفسی از سوی خانواده اش در حال انتقال به بخش لیردف بود که به علت مسافت طولانی راه به درمانگاه نرسید و تمام کرد.
فاطمه آزادی معاون فنی مرکز بهداشت استان میگوید: پروندهای جهت بررسی علت مرگ کودک ۵ ماهه در جاسک تشکیل شده که بزودی اطلاع رسانی میشود.
صادق تاجوزاده دهیار روستای گورسر میگوید:حدود سه ماه است که واکسیناسیون کودکان و معاینه بارداران عقب افتاده و کسی از سوی بهداشت به این روستاها مراجعه نکرده بود، اما پس از اطلاع رسانی خبر مرگ کودک، یک گروه بهداشتی به چندروستا اعزام شدهاند.
وی با اشاره به نبود بهورز در این روستاها اضافه می کند: همه ۱۴ روستای نوگین و گیشدان یک بهورز داشتند که آن هم چند ماهی است در مرخصی زایمان است و عملا خدمات متوقف شده و تنها بهداشت یار این روستاها نیز دو ماه پیش جان باخته و فردی جایگزین او مشخص نشده است.
از سال ۹۵ تاکنون استخدام تنها یک بهورز!
فاطمه آزادی معاون فنی مرکز بهداشت استان در خصوص کمبود و نبود بهورز در این روستاها به خبرنگار ما میگوید: از سال ۹۵ تاکنون بیش از ۵ فراخوان برای جذب بهورز بومی در این مناطق صادر شده است که تنها یک نفر استقبال کرد و آن هم اکنون در مرخصی زایمان است و یک بهورز دیگر نیز در حال آموزش می باشد که تا پایان امسال به منطقه اعزام میشود.
توضیحات معاون فنی مرکز بهداشت هرمزگان در خصوص تامین بهورز برای مناطق نوگین و گیشدان
وی در خصوص جایگزینی بهداشت یار هم میگوید: امکان و مجوز استخدام بهداشت یار دیگر وجود ندارد، اما در تلاش هستیم تا مجوز جذب یک بهورز به جای این بهداشت یار دریافت کنیم.
معاون فنی مرکز بهداشت استان همچنین در خصوص ارتقای خدمات درمانی در این منطقه نیز گفت: درخواست راهاندازی یک مرکز درمانی در حوزه جانوری، نوگین و گیشدان جاسک به وزارت بهداشت ارسال شده و در حال رایزنی هستیم تا یک درمانگاه با خدمات سطح یک راهاندازی و پزشک و ماما نیز مستقر شود.
توضیحات معاون فنی مرکز بهداشت هرمزگان در خصوص راه اندازی درمانگاه برای مناطق نوگین و گیشدان
«پروندهای جهت بررسی ... باز شد » این جمله معروف را بارها شنیدهایم اما روستاییان محروم در بخش لیردف نگرانند که این پرونده هم نتیجه اش مانند قبلیها شود یا اینکه بعد از گذشتن چند ماه از ماجرا و آرام شدن اوضاع بازهم موضوع مسکوت بماند و کسی حتی یادش نماند که چه شد و مسئولین استان هرمزگان هم آیا یادشان بماند یا نماند که چه قولی دادیم و چه گفتیم.