معاون توسعه و مدیریت منابع حرم شاهچراغ گفت: در چندسال اخیر حتی یک سانتیمتر از بناهای تاریخی اطراف حرم تخریب نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی-علیرضا صحرائیان در نشست خبری پیرامون پروژه احداث صحن محمدی آستان مقدس حضرت شاهچراغ (ع) و پاسخ به شبهات پیرامون طرح که در سالن هیئت امنای حرم مطهر شاهچراغ (ع) برگزار شد، گفت: با ساخت صحن محمدی در کنار آستان سید میر محمد علیه السلام ، ضلع شرقی آستان احمدی و محمدی توسعه می یابد و برای ساخت این صحن ۴ هزار متر مربعی تاکنون ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده است.

معاون توسعه و مدیریت منابع حرم شاه چراغ علیه السلام از مردم و خیران خواست به ساخت این صحن کمک کنند چرا که اعتبار اختصاص یافته یک سوم اعتبار مورد نیاز است.

صحرائیان افزود: در نزدیکی این صحن درمانگاه فوق تخصصی دارالشفاء حرم شاهچراغ با ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار در زمینی به مساحت ۲ هزار متر مربع ساخته می‌شود که بخشی از این زمین را ورثه دکتر نجابت اهدا کرده اند.

معاون توسعه و مدیریت منابع حرم شاه چراغ علیه السلام تاکید کرد: این طرح‌ها در اراضی ملکی حرم مطهر شاهچراغ اجرا می‌شود و به بافت تاریخی آسیب وارد نمی‌کند.

علیرضا صحراییان گفت: تمام شایعات فضای مجازی کذب محض است؛ به عنوان متولیان حرم شاهچراغ (ع) بیش از هر کسی دغدغه‌مندانه و دلسوزانه در این مسیر گام برمی‌داریم؛ یکی از دغدغه‌های اصلی متولیان حرم بازگرداندن زیست و مرمت بافت تاریخی شیراز است.

او اظهار کرد: متأسفانه طی سال‌های اخیر به دلیل برخی اختلاف سلیقه‌ها و اختلاف نظر‌ها ساماندهی بنا‌های اطراف حرم متوقف شد و اجازه ندادند که این محیط به گونه مناسبی ساماندهی شود و امروز تبدیل به تمرکز معتادین، اتباع بیگانه و خانه فساد شده است و به جرأت می‌توان گفت یکی از علل اصلی حوادث اخیر و حمله تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) ناامنی اطراف حرم بود لذا یکی از دغدغه‌های متولیان، احیای محیط اطراف حرم شاهچراغ (ع) و تسهیل در رفت‌وآمد مردم است. ما نیز همانند دوستداران میراث فرهنگی در صدد هستیم محیط اطراف حرم احیا شود.

معاون توسعه و مدیریت منابع حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) در مورد بحث احداث دارالشفای جدید آستان شاهچراغ (ع) بیان کرد: این دارالشفا در جنوب شیراز در یک منطقه محروم احداث می‌شود و یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است، شخص نیکوکاری قبول کرده است که تا پایان اسکلت با متولیان حرم همکاری کند. 

صحراییان در ادامه سخنان خود تصریح کرد: یکی از رسالت‌های اصلی ما، حفظ مجموعه حرم مطهر شاهچراغ (ع) است که یکی تاریخی‌ترین و قدیمی‌ترین آثار کشور بوده و علاوه بر جنبه مذهبی، معماری ویژه‌ای دارد به عنوان مثال تالار آینه حرم مطهر، یک اثر تاریخی ویژه و بی‌نظیر است.

معاون توسعه و مدیریت منابع حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) بیان کرد: برای نقاشی و رنگ‌آمیزی آستان شاهچراغ (ع)، ماهانه هزینه می‌شود و حرم مطهر روزانه میزبان مسافران بین‌المللی است. 

صحراییان با اشاره به موزه حرم مطهر شاهچراغ (ع) بیان کرد: قدمت آثار موزه حرم شاهچراغ (ع) بیش از ۶ هزار سال پیش است و به شکل روزانه در معرض بازدید قرار دارد.

او همچنین بیان کرد: بازسازی برخی از خانه‌های تاریخی که در تملک آستان احمدی و محمدی (ع) است نیز در دستور کار قرار دارد.

معاون موقوفات نذورات و امور حقوقی حرم مطهر حضرت‌احمدبن‌موسی شاهچراغ (ع) نیز در این نشست بیان کرد: وظیفه داریم ویرانی‌هایی که در سال‌های گذشته در اطراف حرم مطهر شاهچراغ (ع) انجام گرفته را مرمت و احیا کنیم. مردم نسبت به تخریب‌هایی که در اطراف حرم انجام شده است، شکایت دارند و برای کسب و کار مردم در محدوده اطراف حرم مشکلاتی ایجاد شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مجتبی سعادت ادامه داد: تمام فضایی که قرار است به دارالشفای جدید حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) در منطقه گودعربان اختصاص داده شود، ۲ هزار متر است و ۳.۵ هکتار نیست و هیچ تخریبی رخ نداده است. 

او بیان کرد: متولیان حرم مطهر شاهچراغ (ع) موظف هستند زمین‌هایی که تحت تملک حرم مطهر شاهچراغ (ع) قرار دارند را بازسازی و احیا کنند. کوچه‌های باریک نباید موجب سختی بیشتر اقشار کم بضاعت شود.

معاون موقوفات نذورات و امور حقوقی حرم مطهر حضرت‌احمدبن‌موسی شاهچراغ (ع) با بیان اینکه قرار است ۴ هزار متر به صحن محمدی حرم مطهر افزوده شود، اظهار کرد: خانه‌های صدر جهرمی، ظریفکار و اکبری در دستور کار مرمت قرار دارد و مرمت خانه حسنی اردکانی به اتمام رسیده است.

او با اشاره به اینکه حرم شاهچراغ (ع) بودجه مستقل ندارد و خودگردان است، در مورد موقوفات حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) بیان کرد: سرقفلی ۱۵۰ مغازه بازار شاهچراغ (ع) در تملک آستان مقدس حضرت شاهچراغ (ع) است و هر مغازه ماهیانه ۳۵۰ هزار تومان بیشتر پرداخت نمی‌کند، بازار جنوبی حرم شاهچراغ (ع) هنوز راه‌اندازی نشده و بازار بین‌الحرمین ربطی به حرم ندارد.

سعادت‌فر ادامه داد: یکی از موقوفات ۱۲ هزار هکتار زمین در میمند است که مردم معتقد هستند، وقف نیست و درآمدی ندارد. ۲ هکتار زمین در فسا و قسمت‌های دیگر استان فارس است که دچار خشکسالی شده و درآمدی ندارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار