محمد رضا حاجی رضا گفت: در سال ۱۴۰۱ واگذاری اولیه اراضی ملی و دولتی در کمیسیون طرحهای کشاورزی به تعداد ۶ مورد و به مساحت ۸۰ هزار و ۹۱۸ متر مربع صورت گرفت.
او افزود: همچنین طی این مدت واگذاری اولیه اراضی ملی و دولتی برای طرحهای غیر کشاورزی به تعداد ۹ مورد و به مساحت یک میلیون و ۴۳۱ هزار و ۲۱۴ متر مربع انجام شد، در این سال واگذاری اولیه اراضی ملی و دولتی توسط شورای هیأت واگذاری زمین به تعداد ۲ مورد و به میزان ۱۰۰ هزار متر مربع نیز صورت پذیرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ واگذاری اولیه اراضی ملی و دولتی برای طرحهای غیر کشاورزی به تعداد سه مورد و به مساحت ۷۴ هزار و ۲۲۰ متر مربع بود، همچنین واگذاری اولیه اراضی ملی و دولتی توسط شورای هیأت واگذاری زمین در این سال به تعداد یک مورد و به میزان ۵۰۰ هزار متر مربع انجام شد.
او بیان کرد: در این سال واگذاری اولیه اراضی ملی و دولتی برای طرحهای غیر کشاورزی نیز به تعداد ۶ مورد و به میزان مساحت چهار میلیون و ۱۶۶ هزار و ۸۸۴ متر مربع صورت گرفت.
بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.