کارشناس خاورمیانه گفت: اگر آمریکایی‌ها واقعا می‌خواهند که آتش‌بس اتفاق بیفتد، حتما باید یک فشار مضاعف بر رژیم اسرائیل بیاورند؛ چرا که این رژیم به قول‌هایی که می‌دهد، پایبند نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهسا حنیفه - حسن لاسجردی، کارشناس خاورمیانه درخصوص آتش‌بس لبنان گفت: میدان‌دار آتش‌بس در لبنان، آمریکا است. به‌نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها به‌ویژه تیم بایدن به این نتیجه رسیدند که به‌طور مشخص یک ابتکار در موضوع لبنان ارائه کنند؛ لذا با ارسال نمایندگان خود به لبنان طرفین را به آتش‌بس تشویق کردند.

وی در ادامه اظهار داشت: تلاش آمریکایی‌ها اولا به این دلیل بوده است که دو طرف در حال آسیب بودند؛ حمله دو طرف به مناطق نظامی و غیرنظامی و ابعاد نزاع و درگیری با بروز و ظهور سلاح‌های جدید هر روز درحال تشدید بود؛ لذا آمریکا تلاش کرد که مدیریت میدان را به‌دست گیرد. دو طرف فعلا پذیرفتند که آتش‌بس را بپذیرند و منتظر گذر زمان باشند تا به این نتیجه برسند که آیا این آتش‌بس می‌تواند دائمی باشد یا خیر.

کارشناس خاورمیانه درباره دلایل مطرح‌شده توسط نتانیاهو درخصوص موافقت با آتش‌بس بیان کرد: معمولا در جنگ و نزاع رهبران، مسئولین و مقامات جامعه تلاش می‌کنند تا توجیهاتی بیاورند که به‌نفع خودشان باشد. با‌توجه به واقعیت‌های موجود حیات سیاسی – نظامی رژیم صهیونیستی به‌نظر می‌رسد که دلایل نتانیاهو واقعی نیست. علت اساسی آن هم این است که اگر جنگ بر سایر مناطق خاورمیانه فشار ایجاد می‌کند، این فشار و تنگنا برای اسرائیل بیشتر است؛ چرا که این رژیم یکی از طرف‌های اصلی دعوا است. 

او همچنین گفت: دومین نکته این است که رژیم صهیونیستی هم در جریان عملیات ۷ اکتبر و جنگ با لبنان و به‌طور مشخص لبنان، آسیب‌های فراوانی دید و همچنین تعداد کشته‌‎های این رژیم افزایش پیدا کرد.

کارشناس خاورمیانه نکته سوم را اینگونه بیان کرد: نتانیاهو به این نتیجه رسیده است که دموکرات‌ها در آمریکا درحال جابه‌جایی هستند و به‌زودی صحنه را به ترامپ واگذار می‌کنند؛ چرا که او می‌داند که ترامپ اعلام کرده که به پایان جنگ‌ها می‌اندیشد. به‌همین جهت نتانیاهو پیش‌دستی کرده است. او سعی کرده است تا هم افکار عمومی را در داخل مجاب کند و هم در تلاش است تا یک برگ برنده برای تعامل با آمریکا در دوره ترامپ در دست داشته باشد؛ لذا از نظر من اهدافی که وی بیان کرده است، غیرواقعی است. 

لاسجردی درباره حملات موشکی اخیر حزب‌الله به تل‌آویو و کشته‌شدن تعداد زیادی از نظامیان رژیم صهیونیستی به‌ویژه در تیپ گولانی عنوان کرد: چندروزی است که حزب‌الله اعلام کرده است که در مقابل حمله به بیروت، تل‌آویو را مورد حمله قرار خواهد داد. رژیم صهیونیستی اینگونه می‌اندیشید که حزب‌الله سر این موضوع در حال بزرگ‌نمایی است و امکان این را ندارد. همچنان که در گذشته هم درباره حیفا هم اینگونه می‌اندیشید. به‌نظر من باتوجه به نابرابری‌هایی که در حجم و اندازه، لجستیک، حمایت‌ها و پشتیبانی‌ها کشور‌ها از رژیم صهیونیستی در مقایسه با لبنان وجود داشت، حزب‌الله تصمیمات معقول و مبتنی بر واقعیت میدان نبرد گرفت و کاری کرد که این رژیم سر عقل بیاید و به آتش‌بس را بپذیرد. 

این کارشناس خاورمیانه درباره اظهارات برخی از مقامات اسرائیلی مبنی بر اینکه آتش‌بس در لبنان مساوی با شکست است، گفت: راست‌های افراطی در حقیقت رقبای نتانیاهو هستند و اندیشه‌های تندی دارند. آنچه که مسلم است این است که نتانیاهو هم معتقد به نابودی حماس و حزب‌الله بوده است؛ اگر قرار بود که گنده‌گویی‌های نتانیاهو به سرانجام برسد، حزب‌الله شکست می‌خورد، اما اینگونه نشد. 

لاسجردی در خصوص اینکه بایدن اعلام کرده است که آتش‌بس لبنان دائمی است، خاطرنشان کرد: معمولا دو طرف درگیری منتظر این هستند تا یک طرف خلاف توافق‌نامه عمل کند تا به حالت قبل برگردند. اگر رژیم صهیونیستی قصد داشته باشد تا خلف وعده کند، حزب‌الله حتما پاسخ خواهد داد. از طرفی، از آن جهت که ارتش حزب‌الله در مزر مستقر است، نیرو‌های حزب‌الله به‌خاطر رعایت حال ارتش لبنان هم که شده، شروع‌کننده جنگ نخواهند بود. 

او گفت: در عین حال، باتوجه به اینکه میدان‌داری و ابتکار عمل در دست آمریکایی‌ها است و آنها طرح توافق را پیش کشیده‌اند، بنده اینگونه فکر می‌کنم که نقش آمریکایی‌ها در این مسأله خیلی مهم است. اگر آنها واقعا می‌خواهند که آتش‌بس اتفاق بیفتد، حتما باید یک فشار مضاعف بر رژیم اسرائیل بیاورند؛ چرا که این رژیم سابقه عهدشکنی دارد و به قول‌هایی که می‌دهد، پایبند نیست. به‌نظر بنده آمریکایی‌ها  باید خیلی حواس‌شان به نقض آتش‌بش توسط این رژیم باشد.

لاسجردی درباره اینکه آیا این رژیم قصد دارد تا با اعلام آتش‌بس در  لبنان، حماس را از آن جدا کند، مطرح کرد: بیش از یک‌سال که از عملیات ۷ اکتبر می‌گذرد و هم‌چنان حماس در حال انجام کار خودش است و علی‌رغم تلاش‌های اسرائیل، حماس هم‌چنان در حال مقاومت است. به‌نظر می‌رسد که این شعار هم از آن دسته شعار‌هایی است که نتانیاهو در خیال خود با خود می‌گوید که اگر شود، چه می‌شود.

کارشناس خاورمیانه همچنین یادآور شد: بنده فکر نمی‌کنم که رژیم صهیونیستی بتواند حماس را با توجه به پیوندی که با جریان‌های مردمی و گروه‌های جهادی در جا‌های مختلف دارد، نابود کند یا از معادلات خارج کند. 

او همچنین در انتها درباره عملیات وعده صادق ۳ گفت: وعده صادق یک بروز و ظهور نظامی و یک تصمیم استراتژیک است که بنده نمی‌توانم به عنوان کارشناس یک اظهارنظر واقعی درباره آن داشته باشم؛ چرا که محاسباتی دارد که این محاسبات در فضای ذهنی بنده نیست. لذا باید دید که تحولات چگونه پیش خواهد رفت تا مقامات مسئول درباره آن تصمیم‌گیری کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار