وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد که سفر فرستاده ویژه این کشور در امور یمن به عمان و عربستان سعودی درباره اقدامات انصارالله یمن در دریای سرخ بوده است.

دفتر متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: تیم لندرکینگ فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن از ۲۴ تا ۲۵ نوامبر به مسقط، عمان و عربستان سعودی سفر کرد.

وزارت خارجه آمریکا بدون اشاره به جنایات رژیم اسرائیل و دفاع انصارالله از مقاومت فلسطین و مردم غزه برای توقف نسل کشی این رژیم افزود: لندر کینگ در عمان و عربستان سعودی، با همتایان خود دیدار کرد تا در مورد لزوم توقف حملات حوثی ها (انصارالله یمن) در دریای سرخ گفتگو کند.

وزارت خارجه آمریکا مدعی شد:« این حملات همچنان جان دریانوردان غیرنظامی را به خطر می اندازد، به اقتصادهای منطقه آسیب می رساند و موانعی را برای ارسال کمک های بشردوستانه حیاتی به یمنی ها و نیازمندان در سراسر منطقه ایجاد می کند.»

وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: نماینده آمریکا بر اقدامات برای مقابله با حملات حوثی‌ها از جمله شناسایی و جلوگیری از کالاها و سلاح‌های غیرقانونی از ایران و جلوگیری از همکاری حوثی‌ها با بازیگران بد منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید کرد.

به گفته دفتر سخنگوی وزارت خارجه امریکا، «لندرکینگ نگرانی شدید آمریکا را در مورد بازداشت مداوم و غیرقانونی حوثی‌ها برای کارکنان سازمان ملل، کمک‌های بشردوستانه و سفارت تاکید کرد. او هشدار آمریکا را در مورد طرح حوثی ها برای ارجاع برخی از بازداشت شدگان به یک "دادگاه امنیتی" ساختگی که به صدور احکام اعدام برای زندانیان سیاسی بر اساس اعترافات اجباری معروف است، بیان کرد.»

وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: «فرستاده ویژه آمریکا بر نقش حیاتی کارکنان بین‌المللی و دیپلماتیک در یمن و لزوم اطمینان از اینکه آنها می‌توانند آزادانه و ایمن کمک‌های ضروری و حیاتی را به مردم یمن ارائه دهند، تأکید کرد.»

پیش از این، شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیه ای بر «جلوگیری از تشدید بیشتر تنش‌ها  و تاثیر آن بر امنیت و ثبات در منطقه و فراتر از آن» تاکید کرد و گفت: «اعضای شورای امنیت حمله حوثی ها (انصارالله یمن) و توقیف کشتی گالکسی لیدر « MV Galaxy Leader » در ۱۹ نوامبر ۲۰۲۳ را یادآوری کردند و خواستار آزادی فوری کشتی و ۲۵ خدمه آن شدند که اکنون تقریباً یک سال است که به طور غیرقانونی در بازداشت هستند.»

شورای امنیت سازمان ملل در بیانیه خود بدون اشاره به جنگ افروزی رژیم اسرائیل در منطقه افزوده است که «حملات مداوم حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ و خلیج عدن را به شدت محکوم» می کند.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل همچنین بر «اهمیت تضمین حقوق و آزادی‌های دریانوردی کشتی‌های تجاری و تجاری عبوری از منطقه، مطابق با حقوق بین‌الملل» تاکید کردند.

در این بیانیه با اشاره به اهمیت نقش تحریم‌های اعمال شده از سوی سازمان ملل، از جمله ممنوعیت ارسال تسلیحات به یمن، در کاهش خطراتی که امنیت دریایی کشتی‌ها در سواحل یمن را تهدید می‌کند، تاکید شده است.

پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.

ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کرده‌اند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.

آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.

شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریم‌هایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.

دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار