مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قزوین از تولید بیش از هفت هزار تن انواع آبزیان پرورشی خبر داد و گفت: استان قزوین یکی از قطب‌های توسعه پایدار آبزی پروری کشور است.

باشگاه خبرنگاران قزوین؛ ندا حسین پور - محمود قبادی مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قزوین گفت: تولید بیش از هفت هزار تن انواع آبزیان پرورشی، ۲۰۰ تن خاوریار و ۶۲ میلیون ماهی‌های تزیینی سبب شد تا استان قزوین به یکی از قطب‌های توسعه پایدار آبزی پروری کشور تبدیل شود.

قبادی بیان کرد: با توجه به برنامه‌های تدوین شده در راستای توسعه صنعت آبزی پروری، قزوین نقش مهمی در تامین امنیت غذایی، اشتغالزایی و ارز آوری ایفا می‌کند.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال جدید تاکنون حدود چهار هزار و ۷۰۰ تن انواع آبزیان پرورشی در استان قزوین تولید شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال، مجموع تولید این محصولات از هفت هزار تن فراتر برود.

به گفته این مسئول، میزان تولید استان قزوین بسیار فراتر از تعهد پنج هزار و ۸۹۳ تنی تعیین شده برای استان در برنامه هفتم توسعه در سال جدید است.

قبادی ادامه داد: سال گذشته پنج هزار و ۸۴۰ تن انواع آبزیان پرورشی شامل ماهیان گرمابی، سردابی و خاویاری در استان تولید شد که این میزان نیز از تعهد پنج هزار و ۱۸۰ تنی تعیین شده فراتر رفت و این روند صعودی نشان دهنده ظرفیت بالای استان در توسعه پایدار آبزی پروری است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قزوین با تاکید بر اهمیت آبزی پروری در تامین امنیت غذایی بیان کرد: این صنعت با تولید پروتیین سالم و باکیفیت، نقش کلیدی در تغذیه جوامع ایفا می‌کند و آبزیان حاوی اسید‌های چرب ضروری، ویتامین‌ها و مواد معدنی موردنیاز بدن هستند و می‌توانند به کاهش سو تغذیه و تامین غذای پایدار کمک کنند.

وی اضافه کرد: آبزی‌پروری مصرف کننده مستقیم آب نیست و تنها به گذر آب برای تامین زیستگاه نیاز دارد و این ویژگی باعث شده تا این صنعت به یکی از اولویت‌های توسعه کشاورزی تبدیل شود و همچنین با کاهش وابستگی به منابع طبیعی و استفاده از روش‌های نوین، آبزی‌پروری می‌تواند به حفظ اکوسیستم و کاهش صید بی‌رویه از دریاکمک کند.

قبادی از ثبت رکورد تولید ۱۶۵ کیلوگرم خاویار پرورشی در مزارع استان قزوین خبر داد و گفت: در حال حاضر، پنج مزرعه پرورش ماهیان خاویاری با ظرفیت تولید سالانه ۵۰ تن گوشت و ۲۰۰ کیلوگرم خاویار در استان فعال هستند.

این مسئول تاکید کرد: هدف ما سوق دادن صنعت پرورش ماهیان خاویاری از مزارع خرد به مجموعه‌های بزرگ با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین است تا ظرفیت تولید افزایش یافته و اهداف بلندمدت در صنعت خاویار محقق شود.

قبادی با اشاره به جایگاه قزوین در صنعت آکواریوم و ماهیان زینتی بیان کرد: این استان با تولید ۱۵ درصد از کل ماهیان زینتی کشور، یکی از قطب‌های مهم این صنعت است و تنها در سال گذشته بیش از ۵۲ میلیون قطعه ماهی زینتی در استان تولید شد که طبق برنامه این رقم تا پایان سال جاری باید به ۶۴ میلیون قطعه برسد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قزوین یادآور شد: در حال حاضر ۱۱۸ واحد تولید و پرورش ماهیان زینتی در استان فعال هستند که بیش از ۶۰۰ نفر را به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار کرده‌اند که با گردش مالی بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال بخشی از تولیدات را به کشور‌های همسایه از جمله ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان صادر می‌کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.