مدیرکل غله و خدمات بازرگانی اصفهان در آیین تجلیل از فعالان عرصه اطلاع رسانی در زمینه عملکرد زنجیره گندم، آرد و نان و کالاهای اساسی استان گفت: بر اساس نظر کارشناسان ۱۰ تا ۳۰ درصد نان تولیدی در نانواییهای کشور به ضایعات تبدیل میشود که این عدد در استان اصفهان پنج تا ۶ درصد است.
محسن ضیائی افزود: پرچم اصفهان در موضوع آرد و نان در کشور بالاست و این موضوع با فرهنگ و اعتقادات مردم این خطه ارتباط دارد.
وی ادامه داد: اصفهان در زمینه استفاده از آرد با سبوس گیری بالا در کشور پیشرو است و آرد روستایی این استان از ۱۵ سال گذشته تاکنون هفت درصد سبوس گیری میشود، در صورتی که این رقم در همه استانها ۱۲ تا ۱۵ درصد است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی اصفهان اظهار داشت: یکی از ویژگیهای نان کامل، سبوس گیری زیر پنج درصد است و ما راه چندانی تا رسیدن به این رقم نداریم.
وی با اشاره به مدرن بودن کارخانجات آرد این استان اضافه کرد: دستگاهها و تولیدات ۱۱ کارخانه از مجموع ۱۹ کارخانه تولید آرد استان حتی از کشورهای اروپایی نیز بهتر و با کیفیت تر است.
ضیائی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی اصفهان را از ۱۲ سال اخیر بعنوان پایلوت(آزمونه) قلب سالم برگزیده است، اظهار داشت: این سازمان سلامت انسان را به غذای سالم بخصوص نان مرتبط کرده است.
ﻣﺪﯾﺮﮐﻞ ﻏﻠﻪ و خدمات بازرگانی اصفهان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این خطه در ۱۲ سال اخیر بعنوان پایتخت نانهای سنتی در کشور انتخاب شده است و این نشان (برند) که بر مبنای کیفیت، بهداشت نانوایی و آموزشهای مرتبط اعطا میشود، تنها به اصفهان تعلق دارد.
ضیایی بابیان اینکه استان اصفهان دارای چهار هزار و ۸۰۰ واحد نانوایی فعال است، گفت: از سال گذشته روز ۳۱ فروردین بعنوان «روز ملی گندم و آرد و نان» نامگذاری شده است و بنا داریم با برگزاری همایشی در این روز از نانوایان، کارخانجات و کشاورزان نمونه استان تجلیل کنیم.
منبع: ایرنا