ابوالفضل ظهرهوند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و سفیر پیشین کشورمان در گفتوگوی ویژه خبری گفت: گروسی در ابتدا ابراز تعامل کرد که میخواهد تعامل خوبی با تهران داشته باشد و تهران هم خوب برخورد کرد و انعطاف خوبی را از تهران دریافت کردند. وی اصرار داشت که با یک دستاورد به آژانس باز میگردد. ایشان بازدیدهای خوبی داشت اگرچه قبل از آن ادعا داشت که تصویر روشنی از فعالیتهای ایران ندارد و پیشبینی میشد که با روشن شدن بسیاری موارد گزارش خوبی ارائه بدهد لیکن در همان زمان حضور وی در ایران درخواست قطعنامه از سوی کشورهای اروپایی وجود داشت. ماموریت های گروسی به مسائل سیاسی آغشته شده است.
رژیم صهیونیستی به کمک آمریکا بیش از ۲۵۰ کلاهک هسته ای دارد
حسن قشقاوی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و دیپلمات پیشین کشورمان نیز در ادامه بیان کرد: آژانس انرژی اتمی چهار نقطه را به عنوان نقطه ابهامدار مطرح کرد. بسیار تبلیغ میشد که ایران پنهان کاری دارد اما اکنون دو ابهام حل شد. در ورامین اورانیوم طبیعی وجود دارد که در همه جا ممکن است وجود داشته باشد. در ترقوز آباد هم معتقدند آلودگی وجود دارد در حالی که ما در ایران اصلا فرآوری سوخت نداریم که آنها ادعا دارند. در ابتدای سفر آقای گروسی از او پرسیدیم همکاری ها آیا فنی و تعاملی است که پاسخ وی مثبت بود. دیروز هم معاون وی گزارش نسبتا مثبتی داشت اما رفتار وی عملا به فاز سیاسی و تقابلی نزدیک است . بیش از نیمی از کشورهای جهان به این قطعنامه رای مثبت ندادند. سیاست عالم بهانه است اما توصیه ما این است که به فاز تعامل روی بیاورند.
ظهره وند در ادامه بیان کرد: برجام از نظر ما یک توافق نامه مرده است و این قطعنامه هم عملا مطالبات فراپادمانی و نکات برجام را از ما میخواهد درحالی که برجامی دیگر وجود ندارد. از ما خواستند که ایران ما را به ساخت بمب هسته ای تهدید نکند درحالی که این موضوع اصلا در دکترین ما جایی ندارد و اتفاقا ما پرچمدار عاری ساخت غرب آسیا بدون کلاهک هستهای هستیم در حالی که رژیم صهیونیستی به کمک آمریکا بیش از ۲۵۰ کلاهک هسته ای دارد.
رویکرد فشار و تهدید در قطعنامه واضح است
بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه این گفت و گو بیان کرد: رویکرد فشار و تهدید در این قطعنامه واضح است، اتفاق دیشب افزایش بیشتر غنیسازی را به دنبال دارد. ما از مدیر کل دعوت کردیم و بازدیدهایی داشت که هدف ما ایجاد زمینه سازی برای تعامل بود و نشان دادن ظرفیتهایی که در صورت تقابل، ایران در دست دارد. ما به صورت کتبی لیستی از اقدامات را در واکنش به این قطعنامه ارائه کردیم نظیر افزایش ظرفیت غنی سازی به هزاران سانتریفیوژ و گاز دهی به آنها. البته این مسئله برای ما فرصت شد در زمینه توسعه غنیسازی هسته ای گام برداریم.