عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: تلاش آمریکایی‌ها این است که تا اکتبر سال آینده به برجام برگردند تا بتوانند از مکانیزم ماشه استفاده کنند.

ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و سفیر پیشین کشورمان در گفت‌وگوی ویژه خبری گفت: گروسی در ابتدا ابراز تعامل کرد که می‌خواهد تعامل خوبی با تهران داشته باشد و تهران هم خوب برخورد کرد و انعطاف خوبی را از تهران دریافت کردند. وی اصرار داشت که با یک دستاورد به آژانس باز می‌گردد. ایشان بازدیدهای خوبی داشت اگرچه قبل از آن ادعا داشت که تصویر روشنی از فعالیت‌های ایران ندارد و پیش‌بینی می‌شد که با روشن شدن بسیاری موارد گزارش خوبی ارائه بدهد لیکن در همان زمان حضور وی در ایران درخواست قطعنامه از سوی کشورهای اروپایی وجود داشت. ماموریت های گروسی به مسائل سیاسی آغشته شده است. 

رژیم صهیونیستی به کمک آمریکا بیش از ۲۵۰ کلاهک هسته ای دارد

حسن قشقاوی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و دیپلمات پیشین کشورمان نیز در ادامه بیان کرد: آژانس انرژی اتمی چهار نقطه را به عنوان نقطه ابهام‌دار مطرح کرد. بسیار تبلیغ می‌شد که ایران پنهان کاری دارد اما اکنون دو ابهام حل شد. در ورامین اورانیوم طبیعی وجود دارد که در همه جا ممکن است وجود داشته باشد. در ترقوز آباد هم معتقدند آلودگی وجود دارد در حالی که ما در ایران اصلا فرآوری سوخت نداریم که آنها ادعا دارند. در ابتدای سفر آقای گروسی از او پرسیدیم همکاری ها آیا فنی و تعاملی است که پاسخ وی مثبت بود. دیروز هم معاون وی گزارش نسبتا مثبتی داشت اما رفتار وی عملا به فاز سیاسی و تقابلی نزدیک است . بیش از نیمی از کشورهای جهان به این قطعنامه رای مثبت ندادند. سیاست عالم بهانه است اما توصیه ما این است که به فاز تعامل روی بیاورند. 

ظهره وند در ادامه بیان کرد: برجام از نظر ما یک توافق نامه مرده است و این قطعنامه هم عملا مطالبات فراپادمانی و نکات برجام را از ما می‌خواهد درحالی که برجامی دیگر وجود ندارد. از ما خواستند که ایران ما را به ساخت بمب هسته ای تهدید نکند درحالی که این موضوع اصلا در دکترین ما جایی ندارد و اتفاقا ما پرچم‌دار عاری ساخت غرب آسیا بدون کلاهک هسته‌ای هستیم در حالی که رژیم صهیونیستی به کمک آمریکا بیش از ۲۵۰ کلاهک هسته ای دارد. 

رویکرد فشار و تهدید در  قطعنامه واضح است

بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه این گفت و گو بیان کرد: رویکرد فشار و تهدید در این قطعنامه واضح است، اتفاق دیشب افزایش بیشتر غنی‌سازی را به دنبال دارد. ما از مدیر کل دعوت کردیم و بازدیدهایی داشت که هدف ما ایجاد زمینه سازی برای تعامل بود و نشان دادن ظرفیت‌هایی که در صورت تقابل، ایران در دست دارد. ما به صورت کتبی لیستی از اقدامات را در واکنش به این قطعنامه ارائه کردیم نظیر افزایش ظرفیت غنی سازی به هزاران سانتریفیوژ و گاز دهی به آنها. البته این مسئله برای ما فرصت شد در زمینه توسعه غنی‌سازی هسته ای گام برداریم.

وی ادامه داد: آقای گروسی پیشنهادی در سفر به ایران داشتند مبنی بر اینکه ایران موقتا ذخایر ۶۰ درصدی‌ را بالا نبرد، البته نه به شکلی که غنی‌سازی در سطوح مختلف از جمله ۶۰ درصد متوقف شود. این مسئله را با شروطی پذیرفتیم ولی گفتیم این در صورتی است که قطعنامه تصویب نشود.
 
تلاش آمریکایی‌ها این است  که بتوانند از مکانیزم ماشه استفاده کنند

ظهره وند در ادامه بحث گفت: مهرماه سال آینده مسئله مکانیزم ماشه از بین خواهد رفت. تلاش آمریکایی‌ها این است که تا اکتبر سال آینده به برجام برگردند تا بتوانند از مکانیزم ماشه استفاده کنند.ظرفیت هسته ای در هر کشوری بسیار حیاتی و تعیین کننده است. تکنولوژی هسته‌ای از صفر تا صد در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد. همکاری ایران می‌تواند کمک بزرگی به ان پی تی کند.
 
قشقاوی نیز بیان کرد: آنها به دنبال برجام هستند در حالی که الان سال ۲۰۱۵ نیست و در خود برجام هم آمده است که اگر یک طرف از آن خارج شد طرف دیگر نیز می‌تواند از آن خارج شد. اروپا در لغو تحریم ها بعد از خروج آمریکا هیچ کمکی به ما نکرد بلکه مدام درحال تحریم ایران بود که اکنون هم شاهد این قطعنامه ضد ایرانی از اروپا هستیم. 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
دلاوری
۰۹:۴۴ ۰۳ آذر ۱۴۰۳
خدایی دیگه خسته شدیم از بس که گفتید تحریممون کردن یا از فلان مکانیسم میخوان علیهمون استفاده کنن،شما هم مرد باشین و یه بار برای همیشه از زرات خانه هسته ای ایران رونمایی کنید و یه دونه از بمب ها رو هم بترکونید تا تمام غرب و دنیا ببینن و به حول قوه الهی دهنشون سرویس بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۶ ۰۳ آذر ۱۴۰۳
چشم بسته غیب میگید؟!
آخرین اخبار