مدتی بود که روستای اصفهک طبس در مسیر جهانی شدن قرار گرفته بود و حالا در تاریخ ۲۹ آبان ماه مُهر جهانی شدن این روستا بر پیشانی اش زده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا رضوانیان -  روستای اصفهک که در میان انبوهی از نخلستان‌های زیبا در ۴۰ کیلومتری طبس واقع شده و حالا با گرفتن تایید از سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) به طوری رسمی دومین روستای جهانی از ایران شده است، پیش‌تر نیز روستای کندوان در استان آذربایجان شرقی وارد این فهرست شده بود.

این روز‌ها حال و هوای روستای اصفهک طبس به گونه‌ دیگری است؛ روستایی که سال ۵۷ زلزله‌ای مهیب آن را با خاک یکسان کرد حالا امروز چراغ امید در میان کوچه‌های آن که قدمتی بیش از ۴۰۰ ساله دارد روشن شده است هرچند بعد از زلزله منازل مسکونی جدید با صد‌ها متر فاصله از بافت اصلی روستا ساخته شدند و خانه‌های خشت و گلی ویرانه شده در زلزله، خالی از سکنه ماند، اما بافت تاریخی با آثاری همچون مسجد جامع، حمام و یک رصدخانه کاوری هنوز جان داشت و تاریخ را فریاد می‌زد، و چشمان گردشگران را به خود مجذوب می‌کرد و همین موضوع سبب شد تا جوانان روستا پای کار بیایند و کاری کنند تا روستا دوباره جان بگیرد.

دمیده شدن روحی جدید در جسم اصفهک

با شنیده شدن آوازه اصفهک در جهان و مرمت و معماری زیبای آن موجب شد که پای گردشگران خارجی بیش از پیش به استان خراسان جنوبی و به خصوص اصفهک باز شود.

مدال جهانی شدن بر گردن اصفهک

 رستمی ثانی رئیس شورای اصفهک می گوید: حالا بعد از خبر جهانی شدن روستای اصفهک، شاهد ذوق و شور و اشتیاق مردم در روستا هستیم، روزگاری بود که این روستا تنها یک ویرانه بود، اما حالا روستایی شده جهانی و حتی سبب بازگشت جوانان بسیاری به روستا شده است.کار بازسازی روستا به صورت جدی با حمایت مسئولین و اهالی روستا از سال ۸۹-۹۰ شروع شد ، هرچند همچنان نیاز به حمایت دارد.

تاکنون ۹ اثر تاریخی و طبیعی استان ثبت جهانی شده و روستای اصفهک به عنوان پنجمین اثر شهرستان طبس و دهمین اثر استان به ثبت جهانی رسیده است.

برگزاری تور‌های گردشگری نجوم در اصفهک

عرب رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طبس با اشاره به اینکه کار بازسازی روستا از حدود ۱۵ سال قبل آغاز شده است، گفت: امروز همه ما به اصفهک و مردم پر امید آن افتخار می‌کنیم که اتفاقات زیبایی را رقم زدند که بی شک ماجرای خلاقیت آنان در بازسازی خانه‌های روستایی در تکمیل پرونده و انتخاب اصفهک به عنوان دهکده جهانی گردشگری بسیار تأثیرگذار بوده است.

مدال جهانی شدن بر گردن اصفهک/ وقتی روستای اصفهک در جهان حرفی برای گفتن دارد


بیشتر بخوانید


عرب با بیان اینکه از جمله برنامه‌هایی که می‌خواهیم در این روستا اجرا کنیم برگزاری برنامه‌های علمی و پژوهشی است اظهار کرد: در این روستا میدان رصد احداث شده و تور‌های گردشگری نجوم برگزار می‌شود که این موضوع بسیار ارزشمند است و سبب جذب گردشگران بیشتری می‌شود.

اکنون در روستای اصفهک هشت اقامتگاه بوم گردی، یک سالن غذا خوری، ۲ مرکز خدمات کافی شاپ یا شربتکده و یک رصدخانه فعال است و همچنین کارگاه‌های صنایع دستی سبد بافی و حوله‌بافی در روستای اصفهک توسط زنان روستا و به صورت انفرادی و گروهی فعال است.

اصفهک در میان رقابت با ۱۵۰ روستای جهان منتخب شد

شاهوردی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی با بیان اینکه این روستا حائز رتبه‌های برتر در همه شاخص‌ها اعم از جمله منابع فرهنگی و طبیعی، ارتقا و تراوج فرهنگ حفظ منابع طبیعی، پایداری اقتصادی است افزود: از دیگر شاخص‌های آن پایداری اجتماعی، پایداری زیست محیطی، توسعه گردشگری، انسجام در زنجیره ارزش افزوده، حاکمیت و اولاوت بندی گردشگری، زیرساخت‌ها و ارتباطات، سلامت، ایمنی و امنیت شده است.

اجرای برنامه‌های متنوع برای پیشرفت اصفهک

شاهوردی درباره وضعیت کنونی روستای اصفهک ادامه داد: در حوزه صنایع دستی این روستا قرار است تسهیلات ویژه ای برای بازارچه صنایع دستی به اهالی ارائه شود و از سوی دیگر برای احیای بافت تاریخی روستا نیز در همگرایی با بنیاد مسکن خراسان جنوبی نیز به زودی ضابطه‌ای کلی در قالب طرح هادی اجرایی می‌شود.

مدال جهانی شدن بر گردن اصفهک/ وقتی روستای اصفهک در جهان حرفی برای گفتن دارد

او با بیان اینکه اهالی روستای اصفهک قرار است در دنیای مجازی نیز فعال شوند افزود: گام بعدی در این روستا، تشویق ساکنان برای خدمات الکترونیک و راه‌اندازی سایت‌های اینترنتی برای معرفی روستا و فروش محصولات و صنایع دستی است ، در  نهایت قصد ما این است که اهالی روستا‌های دیگر بدانند که آورده جهانی شدن برای یک روستا چقدر متنوع و مفید است.

خراسان جنوبی مکان‌های بکر بسیاری دارد

بدون شک تلاش جوانان اصفهک در احیای خانه‌ها، تشکیل تعاونی و مشارکت آنها در توسعه روستا پس از زلزله برای بسیاری از مردم روستا‌های دیگر می‌تواند الگوی بسیار خوبی باشد، در این بین روستا‌های افین در زیرکوه، چنشت در سربیشه و روستای خور در خوسف از آن دست روستا‌هایی هستند که می‌توانند با کمی همت مردم روستا و مسئولین در سال آینده به عنوان روستای جهانی ثبت و شناخته شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.