روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در مطلبی نوشت: اتحادیه اروپا، ایالات متحده را بزرگترین بازار صادراتی و یکی از نزدیکترین متحدان استراتژیک خود میداند. با این حال، اگر ترامپ به طرحهای تعرفهای خود علیه اروپا ادامه دهد، ممکن است این بلوک را با بدترین و دشوارترین آسیبها مواجه سازد.
به گفته این نشریه، شکاف بین اقتصادهای اروپایی و آمریکایی ممکن است به دلیل «اقدامات حمایت گرایانه» ترامپ از اقتصاد داخلی افزایش یابد که منجر به وخامت روابط بین متحدان خواهد شد.
آلمان که در بین کشورهای اتحادیه اروپا صادرکننده پیشرو به آمریکاست، در معرض بیشترین خطر قرار دارد. بر اساس گزارش اداره آمار فدرال آلمان، ارزش کالاهای صادراتی آلمان به آمریکا در سال ۲۰۲۳۱۷۱.۸ میلیارد دلار بوده است. افزایش تعرفه ترامپ میتواند منجر به کاهش مضر در این صادرات شود که بیشترین تأثیر پیش بینی شده را بر صنایع خودرو و دارو خواهد داشت.
ترامپ دوست دارد خودروهای آلمانی را هدف بگیرد. اما این بخش در حال حاضر در مواجهه با افزایش رقابت از سوی چین و کاهش تقاضا با مشکل مواجه است. فولکس واگن گفته است ممکن است برای اولین بار در تاریخ خود برخی کارخانههای خود را تعطیل کند.
در همین حال، اقتصاد آلمان دچار رکود شده است و دورنمای جنگ تجاری، ترس از رکود اقتصادی در برلین را تشدید کرده است. یواخیم ناگل، رئیس بانک فدرال آلمان، گفته است: تعرفههای جدید ترامپ میتواند برابر ۱ درصد از تولید اقتصادی آلمان باشد. او به هفته نامه آلمانی Zeit گفت: «اگر تعرفههای جدید واقعا تحقق یابد، ما حتی ممکن است در قلمرو منفی فرو برویم.»
موسسه اقتصادی آلمان هشدار داد که ترکیبی از تعرفههای ۱۰ درصدی ایالات متحده علیه اتحادیه اروپا میتواند منجر به زیان بیش از ۱۳۴ میلیارد دلار در تولید ناخالص داخلی آلمان در پایان دوره چهار ساله ریاست جمهوری ترامپ شود. تعرفههای ۲۰ درصدی از هر دو طرف میتواند ۱۹۰ میلیارد دلار برای اقتصاد آلمان هزینه داشته باشد.
اتحادیه اروپا در حالی که آنها برای بازگشت ترامپ آماده میشوند، مقامات فهرستی از تعرفههای احتمالی تلافی جویانه را تهیه کرده اند.
ترجیح قوی در میان مقامات اروپایی این است که به طور جمعی ترامپ را متقاعد کنند که از تعرفههای سنگین چشم پوشی کند. اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، رویکرد مورد نظر را ارائه کرد. او گفت: «اول از همه تعامل کنید. ثانیاً، در مورد منافع مشترک بحث کنید و سپس وارد مذاکره شوید.»
مقامات اتحادیه اروپا ارزیابی میکنند که ترامپ ممکن است از تهدید تعرفهها به عنوان اهرم فشار استفاده کند. آنها میگویند که هدف واقعی او ممکن است آغاز مذاکرات تجاری جدید و گرفتن امتیازات باشد. اروپاییها فکر میکنند که او را میتوان با پیشنهادات برای خرید گاز طبیعی مایع یا تجهیزات نظامی بیشتر از شرکتهای آمریکایی فریفت.
رهبران اروپایی بر لزوم متحد ماندن در مواجهه با تهدیدات تعرفهای تاکید میکنند، اما این ممکن است دشوار باشد.
دیدگاههای متفاوتی در اتحادیه اروپا وجود دارد. در مورد اینکه آیا موضع سختتر در قبال چین یک امتیاز معقول خواهد بود یا خیر. آلمان به ویژه تمایلی به رها کردن بازار چین برای خودروهای آلمانی یا از دست دادن دسترسی به تأسیسات تولیدی که شرکتهای آلمانی در آنجا ایجاد کرده اند، ندارد.
همچنین این نگرانی وجود دارد که ترامپ میتواند در میان رهبران اروپا نقش محبوبی را ایفا کند و نظر مقامات راست افراطی مانند جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا، ستاره نوظهور راست افراطی اروپا را جلب کند. این به معنای تفرقه و از بین رفتن اتحاد در اروپاست.
مترجم: پورکند