مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: حدود ۱۶ درصد از مصارف خانگی بالای دو برابر الگو مصرف می‌کنند.

مهدی نظر زاده در مورد نحوهٔ محاسبه و اعمال تعرفه آب بها در سال ۱۴۰۳ گفت: بحث تعرفه‌گذاری به گونه‌ای اعمال می‌شود که برای خانوارها، برای مصارفی که تا حد الگو هستند به صورت یارانه‌ای حساب شده است. امسال که از اول مهر ماه اعمال می‌شود برای مصرف کمتر از الگوی مصرف تقریبا تغییری در قیمت نداشتیم. 

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم  افزود: برای بالاتر از الگوی مصرف تا دو برابر از حد الگو، حدود ۳۰ درصد افزایش قیمت داشتیم و بالاتر از دو برابر تا حدود ۵۰ تا ۵۵ درصد افزایش بوده است. برای بخش خارج از مصارف خانگی مثل صنعت نیز به طور متوسط حدود ۵۰ درصد افزایش تعرفه بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به اهداف این طرح تصریح کرد: هدف این است که باتوجه به اینکه یکی از ابزار‌های کنترل مصرف، بحثِ تعرفهٔ آب با رعایت توانِ پرداخت یا ملاحظه مردم با توان پرداخت پایین‌تر هست، مصرف آب کنترل شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به شیوه مصرف آب شرب گفت: حدود ۱۶ درصد از مصارف خانگی بالای دو برابر الگو مصرف می‌کنند. سهم مصرف آب شرب در بخش خانگی حدود ۸۰ درصد است و ۲۰ درصد باقیمانده آن نیز صرف همه مصارف دیگر از جمله صنعت می‌شود.

نظرزاده با اشاره به روند اعمال آب‌بها تصریح کرد: اصل بر این است که تعرفه آب‌بها باید براساس قیمت تمام شده باشد. آب یک کالای اقتصادی دارای ارزش ذاتی است؛ به جهت همین که آب ارزش ذاتی و نیاز ضروری مردم است نمی‌توان تعرفه‌ها را به صورت کاملا اقتصادی لحاظ کرد، بلکه معمولا حمایتی دیده می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم عنوان کرد: ۹۲ درصد مصرف آب در قم به بخش کشاورزی، ۶ درصد به شرب و ۲ درصد هم به بخش صنعت اختصاص دارد. استان ما در سال‌های اخیر به‌واسطه محدودیت‌های کشاورزی مصارف شرب به ۱۰ درصد نیز رسیده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: این مصارف پایین و قشر محروم با تعرفه‌های ملاحظاتی تحت پوشش قرار می‌گیرند و حتی در قانون نیز پیش‌بینی‌های لازم انجام شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.