خبرگزاری اوکراینی آر بی سی به نقل از یک مقام نظامی آگاه خبر اعلام کرد؛ جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، به تازگی و پس از ماه ها درخواست مقام های اوکراینی، استفاده ارتش این کشور از موشک های آمریکایی «اتکمز» (ATACMS) را برای حمله به عمق خاک روسیه، تقویت مواضع نظامی کییف در این مناقشه و افزایش کنترل نیروهای اوکراینی بر منطقه کورسک روسیه را تایید و همه محدودیتها در این زمینه را نیز لغو کرد.
سابرینا سینگ سخنگوی وزارت دفاع آمریکا دیشب (۲۸ آبان) در یک نشست مطبوعاتی و در جمع خبرنگاران، گفت که موشک اتکمز بسیار گران قیمت بوده و تعدادش در انبارهای موشکی آمریکا محدود است.
وی در پاسخ به این سوال که تاکنون چند موشک اتکمز در بسته های نظامی برای کمک به کی یف ارسال شده، تصریح کرد که به دلایل امنیتی قادر به افشای این آمارها نیست.
سینگ همچنین در پاسخ به این سوال که آیا کی یف می تواند بدون کمک متخصصین آمریکایی از موشک های اتکمز استفاده کند، تاکید کرد که در میدان جنگ، همه چیز توسط اوکراینی ها کنترل و مدیریت می شود.
گفتنی است که برد موشک مذکور ۳۰۰ کیلومتر بوده و قادر به حمل کلاهکی ۲۱۴ کیلوگرمی می باشد.
معاون شورای امنیت روسیه گفت: «مجوز دادن به اوکراین برای حملات موشکی دوربرد، نمیتواند کمک قابل توجهی به اقدامات نظامی کییف باشد، زیرا قبلا تلاشهایی برای استفاده از موشکهای دوربرد ناتو در خاک روسیه صورت گرفته است.»
در پی آنکه منابع رسانهای اعلام کردند «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا با استفاده اوکراین از موشکهای دوربرد علیه اهدافی در خاک روسیه موافقت کرده است، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه بهروزرسانی دکترین هستهای کشورش را وارد فاز اجرایی کرده و طبق آن دریافت اطلاعات موثق درباره پرتاب موشکهای بالستیک به روسیه یا متحدانش، استفاده از سلاح هستهای را در پاسخ به آن ممکن میسازد.
در همین رابطه «دیمیتری مدودف» نایب رئیس شورای امنیت روسیه در کانال تلگرامی خود درباره تصمیم آمریکا نوشت: «این موشکها نمیتوانند سهم قابل توجهی در اقدامات نظامی دشمن داشته باشند.»
به گزارش خبرگزاری نووستی، وی در ادامه نوشت: «اینکه چه کسی و چه زمانی تصمیم به استفاده از موشکهای بالستیک تاکتیکی و کروز دوربرد کشورهای ناتو در اعماق قلمروی روسیه گرفته است، چندان مهم نیست. علاوه بر این، قبلا تلاشهایی برای استفاده از آنها علیه کشورمان صورت گرفته است.»
این مقام ارشد روس در ادامه خاطرنشان کرد: «دولت کنونی آمریکا به عمد در حال تشدید تنش است و تیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا باید با تبعات آن روبرو شود.»
معاون شورای امنیت روسیه ادامه داد، استفاده از موشکهای ناتو را میتوان حمله به روسیه دانست که به مسکو این حق را میدهد که با سلاحهای کشتار جمعی علیه کییف پاسخ دهد.
در سند دکترین نظامی جدید روسیه آمده است که بازدارندگی مقابل دشمن بالقوه برای جلوگیری از تجاوز به روسیه و متحدانش، از بالاترین اولویتهای این کشور است. همچنین طبق این سند، تجاوز هر کشوری از یک ائتلاف نظامی به روسیه یا متحدانش، تجاوز کل این ائتلاف محسوب میشود.
به گزارش اسپوتنیک، علاوه بر این دکترین هستهای تاکید میکند که سیاست دولت روسیه در زمینه بازدارندگی هستهای، ماهیت دفاعی دارد. همچنین روسیه حق استفاده از تسلیحات هستهای را در پاسخ به استفاده از سلاحهای کشتار جمعی علیه خود یا متحدانش برای خود محفوظ میداند. در همین حال، بازدارندگی هستهای روسیه، با هدف اطمینان از اینکه دشمن احتمالی اجتنابناپذیر بودن انتقام را در صورت تجاوز به روسیه درک میکند، صورت میگیرد.