مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار نقش بیشتر این اتحادیه در بحران‌های جهانی شد، چراکه به گفته او، اگر این اتفاق نیفتد اروپا به حاشیه رانده خواهد شد.

 «جوزپ بورل» پس از پنج سال فعالیت به‌عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به تعبیر خبرگزاری فرانسه «پر فراز و نشیب» بوده است، پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه، ۲۰۲۲ بلافاصله شروع به فشار بر اتحادیه اروپا برای پرداخت هزینه تحویل تسلیحات به کشور اروپایی در حال جنگ کرد که یک خط قرمز دیرینه برای این اتحادیه به شمار می‌آمد.

در پاسخ، این نهاد پیشنهادی به ارزش ۵۰ میلیون یورو (۵۳ میلیون دلار) ارائه کرد.

بورل در این باره توضیح داد: گفتم، می‌دانید در مورد چه چیزی صحبت می‌کنیم؟ این یک جنگ است. یک صفر پشت آن بگذار.این یک پیشرفت در نحوه رفتار ما بود.

از آن زمان، اتحادیه اروپا میلیارد‌ها دلار دیگر برای تسلیح اوکراین هزینه کرده و روسیه را با وجود موانع مکرر کشور‌های اتحادیه اروپا مانند مجارستان، تحت تحریم‌های بی‌سابقه‌ای قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در حالی‌که بحران اوکراین تمایل اتحادیه اروپا برای اقدام را نشان داده است، در مقابل، جنگ غزه دردناک‌ترین قسمت برای بورل بوده است.

از زمانی که رژیم صهیونیستی حمله ویرانگر خود را علیه نوار غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز کرد، اتحادیه اروپا هیچ نفوذی برای مهار رنج مردم آنجا نداشته است، زیرا کشور‌های عضو آن به شدت بر سر این جنگ اختلاف دارند. بورل گفت که امتناع کشور‌های اروپایی حامی تل‌آویو از انجام کار‌های بیشتر به وجهه اتحادیه اروپا در صحنه جهانی آسیب رسانده است.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خاطر نشان کرد: بزرگ‌ترین ناراحتی من این است که نمی‌توانم این را بفهمانم که نقض قوانین بین‌المللی، نقض قوانین بین‌المللی است، فارغ از اینکه چه کسی این کار را انجام دهد. ما یک بازیگر جنگ در اوکراین شدیم، اما بازیگر خاورمیانه نبوده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کار جوزپ بورل محدود به این است که کشور‌های عضو تا چه حد مایل به ادامه هستند و یک بیانیه ساده می‌تواند روز‌ها بحث و جدل راه بیندازد. او اغلب با فراتر رفتن از مواضع مورد توافق، پایتخت‌های اتحادیه اروپا را خشمگین کرده است. او گفت: کسی باید تابو‌ها را بشکند. زبان مورد توافق اغلب اوقات چیزی نمی‌گوید. ما در نگفتن چیزی توافق داریم.

بورل در ادامه تاکید کرد که این شغل به قدرت بیشتری نیاز دارد. زیرا اگر تغییر رخ ندهد، اروپا یک بازیگر ژئوپلیتیک نخواهد بود.

او کار خود را این‌گونه توصیف کرد که مانند یک «پروانه هواپیما» است که کشور‌های عضو را به سمت اقدام تحت فشار قرار می‌دهد. او اصرار داشت که اتحادیه اروپا باید شیوه تصمیم‌گیری خود را ساده کند.

اما برخی منتقدان می‌گویند که بورل با ناکامی‌های متعدد و برخی اشتباهات تاکتیکی به سوابق خود کمکی نکرده است. یکی از نقاط ضعف دوران تصدی او، سفرش به مسکو در اوایل سال ۲۰۲۱ بود که در یک کمین دیپلماتیک گرفتار شد و نتوانست سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه را به عقب براند.

وی در ادامه به استقبال گرمی که در آخرین سفرش به اوکراین از او شد، قدردانی برخی فلسطینی‌ها و توانایی کمک به بازگرداندن صد‌ها هزار اروپایی در طول همه‌گیری اشاره کرد. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بار دیگر درخواست خود را از اتحادیه اروپا برای یادگیری «زبان قدرت» تکرار کرد.

او گفت: اگر اروپا سر میز نباشد، در منوی غذا خواهد بود. اما این امر هنوز برای بسیاری از مردم روشن نیست.

جوزپ بورل قرار است با کایا کالاس، نخست‌وزیر ۴۷ ساله سابق استونی جایگزین شود که پیش‌بینی می‌شود سبک کنترل‌شده‌تری را به ارمغان بیاورد. بورل خاطر نشان کرد: او بسیار خوب عمل خواهد کرد و بسیار خوشحال خواهد شد و کمتر از من رنج خواهد برد. برای او بهترین‌ها را آرزو می‌کنم.

منبع: ایسنا 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۲۷ آبان ۱۴۰۳
شما باید اول قلاده از گردنتان بیرون کنید وبعد...
آخرین اخبار