از آنجایی که ۴۰ درصد آمار گاز گرفتگی توسط حیوانات ناقل به بیماری هاری مربوط به کودکان است از والدین می‌خواهیم تا آگاهی لازم در این زمینه را به فرزندان خود در جهت اطلاع دادن به والدین را بدهند.

بخشی کارشک مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: سال ۱۴۰۱ ابلاغیه کشوری در جهت دستورالعمل مدیریت ساماندهی و کنترل سگ‌های بلا صاحب با عضویت دستگاه‌های مختلف صادر شد که در این ابلاغه شهرداری متولد جمع آوری سگ‌های بلا صاحب، نگهداری و عقیم سازی آنها و رهاسازی یا تحویل دادن به افراد متقاضی است. 

او افزود: متاسفانه در برخی از موارد افرادی که دوستدار حیوانات هستند و یا سمن‌ها اجازه این کار را نمی‌دهند در حالی که پرسه زنی سگ یا گربه‌ای که ناقل بیماری هاری است بزرگترین تهدید برای جان انسان‌هاست. 

بخشی کارشک بیان کرد: همچنین کمبود منابع مالی در استان باعث شده است که این دستورالعمل کشوری آنطور که باید اجرا نشود، اما به طور کل آمار گاز گرفتگی در کشور ۱۷۷ نفر در ۱۰۰ هزار نفر است که در استان ما این رقم بسیار پایین است. 

مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: ۹۵ درصد موارد گازگرفتگی و انتقال بیماری هاری توسط سگ‌هاست، اما این بیماری در پستانداران و حیوانات خونگرم نیز می‌تواند وجود داشته و باعث انتقال شود.

او عنوان کرد: شهرداری بیرجند مرکزی برای جمع آوری و نگهداری سگ‌های بلا صاحب دارد که آن را به بخش خصوصی واگذار کرده؛ در استان وضعیت هاری و آمار گاز گرفتگی بسیار کم است و خوشبختانه پارسال مورد فوت انسانی در استان از طریق بیماری هاری نداشتیم و از مردم هم می‌خواهیم که منابع غذایی برای سگ‌های بلاصاحب فراهم نکنند و حتی افرادی که به صورت شخصی سگ نگهداری می‌کنند باید نسبت به واکسیناسیون و شناسنامه‌دار کردن این حیوان اقدام کنند.

بخشی کارشک تصریح کرد: ۴۰ درصد موارد گاز گرفتگی در کودکان است و در بسیاری از موارد کودکان به دلیل ترس از والدین موارد گاز گرفتگی را به بزرگتر‌های خود اطلاع نمی‌دهند به همین دلیل از والدین می‌خواهیم که نسبت به آگاه سازی کودک خود در این زمینه اقدام کنند. 

مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی اظهار کرد: گربه‌هایی که ناقل بیماری هاری هستند در ابتدا به انسان نزدیک شده و به اصطلاح خودمانی خودشان را لوس می‌کنند، اما در آخر با پنگال نسبت به چنگ انداختن اقدام می‌کنند؛ در سگ‌ها علائم متفاوت است و آب و کف از دهانشان خارج می‌شود که این خود نشان دهنده بیماری هاریست، همچنین حالت تهاجمی و سر و صدای زیادی دارند.

او گفت: بیماری هاری در انسان دوره نهفتگی بین یک ماه تا سه ماه را دارد و ویروس به مغز رفته و از آنجا در تمام دن پخش می‌شود؛ مهمترین علائم ابتلا به هاری در انسان سرفه، خستگی، تب، سردرد، بدن درد، سوزش در محل گاز گرفتگی، کاهش اشتها، تهوع، حساسیت به نور و صدا و در مراحل پایانی اضطراب، ترس از آب، مشکل در تکلم، پرخاشگری، ناتوانی در بلع، فلج قسمت‌های تنفسی و در آخر ایست قلبی و فوت شخص است.

بخشی کارشک افزود: انتقال بیماری هاری از طریق بزاق نیز صورت می‌گیرد همچنین حیواناتی مثل گاو و گوسفند هم می‌توانند ناقل این بیماری باشند بدین صورت که سگ یا گربه ناقل بیماری هاری آنها را گاز گرفته باشد و این بیماری از طریق آنها به انسان منتقل شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.