رئیس کل بانک مرکزی گفت: حدود ۴۷۰ همت اضافه برداشت از بانک مرکزی توسط بانک‌ها داریم که با پولی که از بازار بین بانکی‌می گیرند این رقم به ۷۵۰ همت می‌رسد.

محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در همایش تامین مالی تولید از بنگاه داری به بنگاه سازی بانک ملی گفت: رشد اقتصادی ۸ درصدی برای کشور تعریف شده و در طی سه چهار سال گذشته هم به طور متوسط بالای ۴ درصد نرخ رشد داشتیم و تا نزدیک ۵ درصد هم رسیدیم. همه می دانیم که معضل اساسی و تنگنای اساسی بحث تامین مالی است یعنی اگر ما نتوانیم تنگنای اساسی تامین مالی را در کشور حل کنیم نخواهیم توانست به رشد مورد نظر برسیم. بانک‌ها باید بتوانند تامین مالی کنند ولی تامین مالی باید غیرتورمی باشد و نباید مبتنی بر پایه پولی باشد.

او افزود: همین الان حدود ۴۷۰ همت اضافه برداشت از بانک مرکزی توسط بانک‌ها داریم که با پولی که از بازار بین بانکی‌می گیرند این رقم به ۷۵۰ همت می رسد. بنابراین با یک نظام بانکی روبه رو هستیم که برای تامین مالی با ناترازی روبه رو است.  نظام بانکی هم‌ دچار انحرافاتی در تامین مالی شده؛ هزار و ۲۰۰ همت خلق پول جدید داشتیم. بنابراین باید نظام بانکی اصلاح شود. ۲ بانک بزرگ ما دچار کفایت سرمایه منفی هستند. ۴۷۰ همت نیاز به منابع جدید برای زیان انباشته داریم و ۱۴ بانک ما زیان انباشته دارند.

رئیس کل بانک مرکزی اظهار کرد: باید مطالبات بانک‌ها از دولت تعیین تکلیف شود. مورد دیگر بحث تسهیلات تکلیفی است. ما با مجموع پرداخت تسهیلات تکلیفی مخالف نیستیم با اعداد آن مخالف هستیم. مسئله دیگر غیرتخصصی بودن بانک‌هاست کجای دنیا اینگونه است که همه بانک‌ها تمام کار‌ها را انجام دهند. این موضوع در برنامه هفتم هم دیده شده است. اکنون در حال تهیه اساسنامه بانک‌ها هستیم و تخصصی شدن بانک ها در قانون برنامه دیده شده و بانک ها به هفت دسته تقسیم شدند.

او می‌گوید: قانون بانک مرکزی در حوزه نظارت به ما می‌گوید می‌توانیم اقدامات پیشگیرانه و اکتشافانه انجام دهیم. ما هم از این قانون استفاده کردیم و اکنون مشخص شده چه بانک‌هایی باید اصلاح شوند و جایگاه بانک‌ها در گروه تخصصی مشخص شده است.

فرزین افزود: تخصصی شدن بانک‌ها را در حال انجام هستیم. بحث افزایش سرمایه‌ها را دنبال می‌کنیم و جز دو بانک خصوصی بقیه بانک‌ها را به کفایت سرمایه ۸ درصدی خواهیم رساند. در بازه زمانی پنج‌ ساله اگر این دو بانک مشخص هم به کفایت سرمایه ۸ نرسند باید منحل شوند.

او می‌گوید: ما اگر می‌خواهیم توسعه رخ دهد باید بانک توسعه‌ای داشته باشیم. بانک‌های توسعه‌ای هستند که بنگاه سازی می‌کنند. البته در قانون به ایجاد بانک توسعه‌ای اشاره شده که وزارت اقتصاد هم در حال تهیه اساسنامه بانک توسعه‌ای است. شعار خروج از بنگاهداری را در بانک‌های مشخص اجرا می‌کنیم. دولت می‌خواهد بانکداری کند باید پول بیاورد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
خداشناس
۱۱:۵۹ ۲۶ آبان ۱۴۰۳
این همه افزایش برداشت کجاها هزینه می گردد . وام ازدواج نداریم ، وام ضروری نیاز یک فرد بیچاره 100 میلیونی نداریم ، پرداخت سهام سهامداران بانک سپه نداریم ، وام ....... نداریم پس این همه برداشت از بانک مرکزی کجاها هزینه می گردد . ولی وام برای کارکنانشان بفرما میلیاردی ، رئیس یه بانک تو خوزستان خواست ماشینشو بفروشه به کارمندش گفت بیا بهت وام میدم ماشینم را بخر . ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ظلم ...
آخرین اخبار