سهم استان خراسان شمالی از طرح جهاد آبرسانی اجرای ۷۷۱ کیلومتر خط انتقال آب است که تاکنون ۱۴۰ کیلومتر آن اجرایی شده است.
هزینه کل اجرای طرح جهاد آبرسانی در روستاهای خراسان شمالی پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است که با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) سپاه اجرا میشود.
این طرح در قالب مجتمع ۶۷ روستایی شیریندره شهرستان بجنورد و مانه با پیشرفت فیزیکی ۴۸ درصد، مجتمع ۵۵ روستایی پرسهسو راز و جرگلان با پیشرفت ۳۰ درصد، مجتمع زیدرسرانی شیروان با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد و مجتمع ۱۳ روستایی کهنهجلگه مانه با پیشرفت ۶۰ درصدی در حال اجراست. رضا عطایی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی درباره جزئیات اجرای طرح جهاد آبرسانی در این استان به ایرنا گفت: با اجرای کامل این طرح ۱۶۴ روستای استان از نعمت آب پایدار و بهداشتی بهرهمند میشوند که تاکنون ۱۹ روستا در این طرح از نعمت آب برخوردار شدهاند.
وی با اشاره به اینکه یکهزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در ۲ سال اخیر برای اجرای طرح جهاد آبرسانی در روستاهای دارای تنش آبی استان هزینه شده است، افزود: میزان هدررفت واقعی آب (فرسودگی شبکه و اتفاقات آب) در استان ۱۴ درصد است که با بهسازی شبکه آب این میزان قابل کاهش است.
عطایی تصریح کرد: ۷۲ کیلومتر شبکه توزیع آب شرب استان نیمه نخست امسال با هدف جلوگیری از هدررفت آب اصلاح شد.
برای اجرای این طرح یکهزار و ۴۳۸ میلیارد و دویست میلیون ریال اعتبار از محل منابع عمرانی استانی و درآمدهای جاری هزینه شده است.
وی گفت: کنتورهای خراب و انشعابات فرسوده و غیرمجاز از دیگر عوامل هدررفت آب است که در این راستا در سال جاری یکهزار و ۸۶۲ کنتور معیوب تعویض شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی درباره اقدامات انجام شده برای تأمین آب پایدار مناطق شهری گفت: ۲۸ طرح آبرسانی در مناطق شهری استان با هدف تأمین آب پایدار و بهداشتی در حال اجراست. انتقال آب از پلنگدره بجنورد از مهمترین این طرحهای آبرسانی در مناطق شهری خراسان شمالی است که با تکمیل آن ۴۰۰ لیتر به ظرفیت آب شرب این شهر افزوده میشود.
این طرح آبرسانی شامل حفر و تجهیز هفت حلقه چاه، احداث ۲ باب ایستگاه پمپاژ، یک باب مخزن ۲ هزار مترمکعبی، یک مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی و ۲۸ کیلومتر خط انتقال است و در فاز نخست حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
منبع:ایران زمین