علیرضا زاکانی شهردار تهران در جریان بیست و سومین پویش قرار خدمت به منطقه ۲۰ تهران رفت تا از نزدیک ضمن گفتگو با شهروندان و نخبگان این منطقه در جریان آخرین وضعیت پروژههای فنی عمرانی منطقه ۲۰ قرار گیرد.
زاکانی در ابتدای این برنامه دیداری با فعالان فرهنگی منطقه ۲۰ داشت.
شهردار تهران در این دیدار با اشاره به نقش تمدنی انقلاب اسلامی در قرن جدید گفت: انقلاب اسلامی برنامهای که ابرقدرتها برای دنیا چیده بودند را بر هم زد و با تغییر در معادلات دنیا تقابلی میان اندیشه انقلاب اسلامی و مستکبران جهانی آغاز شد که پایان آن تنها با نابودی مستکبران رقم خواهد خورد.
وی ادامه داد: در دوگانه سازش و مقاومت هزینه سازش بسیار بیشتر از مقاومت است، زیرا سازش باعث نابودی ما میشود، اما مقاومت نتیجهاش پیروزی خواهد بود.
زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود با تجلیل از مقام شهید نصرالله گفت: مستکبران جهانی سرنوشتی جز نابودی ندارند، اما سوال این است که چگونه این سرنوشت زودتر محق میشود، سید هاشم حیدری دبیرکل حزب الله عراق به نقل از شهید نصرالله میگفت، ما باید خود را در مسیر حق فدا کنیم تا در ظهور حضرت حجت تعجیل شود.
شهردار تهران تاکید کرد: دو ویژگی مهم باید سرلوحه کار ما باشد نخست فداکاری برای اسلام و دوم احیای دین خدا که با خدمت به مردم محقق میشود.
وی افزود: عاقبت بخیری، بودن در مسیر انقلاب و آرمانهاست.
در ادامه محله نفرآباد و پس از آن زائرسرای حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) نخستین مکانهایی بود که علیرضا زاکانی از آن بازدید داشت.
احداث بزرگترین پارکینگ تهران در منطقه ۲۰؛ بهزودی
وی در جریان این بازدید و در جمع خبرنگاران گفت: محله نفرآباد به مساحت ۸۰ هکتار و در ضلع جنوب شرق حرم حضرت عبدالعظیم حسنی واقع شده است. این محل جزو بافتهای فرسوده شهر تهران میباشد که سالها به دلیل مشکلات مرتبط با حوزه میراث فرهنگی ساکنان حاضر در این محله امکان ساخت و ساز بیش از سه طبقه نداشتند.
وی افزود: ساخت ساختمان در سه طبقه برای مالکان صرفه اقتصادی نداشت، اما در دوره جدید مدیریت شهری و پس از رایزنیهای صورت گرفته با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، امکانی ایجاد شد تا مالکان نفرآباد بتوانند ساختمانهایی بیش از سه طبقه بسازند و ساختوساز در این محله رونق گرفت.
رونق ساخت و ساز در بافت فرسوده با استفاده از ظرفیت کمیسیون ماده ۵ و با حفظ ضوابط شهرسازی و میراث فرهنگی
زاکانی در ادامه تاکید کرد: به جز محله نفرآباد در سه سال گذشته تلاش کردیم با استفاده از ظرفیت کمیسیون ماده ۵، با حفظ ضوابط شهرسازی و میراث فرهنگی شرایط را برای رونق ساخت و ساز در بافت فرسوده کن، اسلام آباد، ده فرحزاد و… ایجاد کنیم.
شهردار تهران در پایان گفت: با همراهی مردم و تولیت آستان حرم حضرت عبدالعظیم حسنی تا ایام دهه فجر اتفاقات خوبی در شهرستان ری رقم خواهد خورد و ما در تلاشیم شرایط نوینی برای زیست در این منطقه فراهم کنیم. به زودی در این منطقه بزرگترین پارکینگ شهر تهران با ظرفیت ۴۷۰۰ خودرو به اضافه ملحقات آن احداث و بهرهبرداری خواهد شد.
در جریان این پویش، زاکانی پس از بازدید از پروژههای عمرانی در جمع کارکنان شهرداری منطقه ۲۰ حاضر شد و در جمع آنها سخنرانی کرد.
زاکانی با اشاره به مشکلات شهری تهران گفت: بیش از دو قرن، تهران پایتخت ایران است. این شهر امروز از مشکلات بسیاری مانند آلودگی هوا، ناپایداری و بافت فرسوده، بد مسکنی و بی مسکنی، بیعدالتی در توزیع خدمات و… رنج میبرد.
وی افزود: شهرداری تهران به عنوان مجموعهای که مردم از آن در کنار وجود برخی نارضایتیها و انتقادات رضایت نسبی دارند، بیشترین زیرساختها، منابع و امکانات را برای حل مشکلات و خدمترسانی به مردم در اختیار دارد.
شهردار تهران تأکید کرد: با وجود در اختیار داشتن امکانات بالا برای خدمترسانی به مردم، مجموعه بازیگرانی که فعال عرصه خدمترسانی به شهروندان هستند در حل مشکلات با یکدیگر بعضاً همراستا عمل نمیکنند به همین جهت ظرفیتها برای حل مشکل تجمیع نمیشود و مردم آنگونه که باید طعم رضایتمندی را نمیچشند.
زاکانی در ادامه سخنان خود با اشاره به دیدگاههای مختلف برای مدیریت شهری تهران گفت: طی سه سال گذشته تلاش کردیم در تهران مشکلات را با همراهی مردم حل کنیم. پیش از این در مدیریت شهری دو نگاه وجود داشت؛ یک نگاه معتقد بود باید شهر را گران کرد تا مردم از تهران مهاجرت بکنند و با کاهش جمعیت چالشهایی مانند ترافیک، آلودگی هوا، بی مسکنی و. نیز حل خواهد شد.
وی اضافه کرد: در برابر این نگاه ما معتقدیم، گرانی از تهران شروع شد و به سرعت در سایر شهرهای کشور نیز گسترش پیدا کرد. زیرا کل کشور خودش را با تهران تنظیم میکند. از طرفی کسی از تهران مهاجرت نکرد بلکه ساکنان آن حاشیه نشین گشته و بر مشکلاتشان افزوده شد. بر همین اساس ما معتقدیم باید تهران ارزان شود تا کل کشور نیز ارزان بشود.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برخی تصمیمات اتخاذ شده توسط مسئولین باعث ایجاد هزینه اضافی برای مردم میشود. سیستم توزیعی اقلام اساسی عمدتاً در اختیار واسطههاست و آنها نیز هر بلایی که بخواهند بر سر مردم میآورند. شهرداری تهران با ورود فعال به حوزه اقلام اساسی توانست سال گذشته قیمت میوه و تره بار را در آستانه شب عید کنترل کند.
تابستان واسطهها لیموترش را کیلویی ۴ هزار تومان از کشاورز میخریدند
زاکانی افزود: اگر به یاد داشته باشید در بازهای قیمت هر کیلوگرم لیمو به ۷۰ هزار تومان رسیده بود، به سراغ کشاورزها رفتیم آنها میگفتند ما هر کیلو محصول را ۴ هزار تومان به واسطهها میفروشیم! آنها با سودجویی قیمت کالا را تا ۷۰ هزار تومان افزایش داده بودند.
وی ادامه داد: شهرداری تهران با خرید مستقیم از کشاورز به قیمت هر کیلو ۱۰ هزار تومان، در بازارهای خود این محصول را به قیمت هر کیلو ۱۷ هزار تومان به دست مردم رساند.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تهران امروز از معضل ناپایداری و بافت فرسوده رنج میبرد. در مواجهه با این چالش مسئولین بعضاً به جای آنکه کنار مردم بایستند، به سراغ انجام کارهای کمفایده مانند شهرکسازی در خارج از شهر میروند و کارهای مبنایی مانند نوسازی در بافت فرسوده را فراموش میکنند.
زاکانی ادامه داد: هزینه تأمین زیرساختها در پروژههای شهرکسازی خارج از شهرها بسیار زیاد است و مقرون به صرفه نیست، این مسئله را در آخرین جلسه هیئت دولت با حضور شهید رئیسی مطرح کردم و مورد پذیرش ایشان نیز قرار گرفت در دولت آقای پزشکیان هم دو مرتبه از این گزاره دفاع کردهام.
وی افزود: کارکنان مجموعه شهرداری تهران خدمتگزار شهروندان هستند و ما نیز خدمتگزار شما کارکنانیم، به همین جهت در تلاش هستیم مشکلات معیشتی کارکنان مانند رقم حقوق، امنیت شغلی، مسئله مسکن و… را به بهترین وجه حل کنیم.
شهردار تهران در بخش پایانی سخنان خود گفت: از همراهی حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسگر تولیت محترم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی کمال تشکر را دارم، در دوره تولیت ایشان ارتباط دو مجموعه برای حل مشکلات مردم بسیار سازنده بوده و قابل مقایسه با قبل نیست.
منبع: مهر