محمد امین توکلی زاده در دومین نشست از سلسله نشستهای شهر آرمانی با محوریت بررسی عملکرد ستاد گردشگری شهرداری تهران که با حضور معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اعضای شورای اسلامی شهر تهران و برخی شهرداران و معاونین اجتماعی مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران و فعالان گردشگری پایتخت در تالار ایوان شمس برگزار شد، افزود: تصمیم داریم در شهر آرمانی زیستبوم تخصصی در هر حوزهای را در درون و بیرون شهرداری کنار هم جمع کنیم تا اقدامات خوب و مشترکی را در هر حوزه از جمله حوزه گردشگری رقم بزنیم.
وی با اشاره به هم افزایی ایجاد شده میان شهرداری و ارکان مختلف مدیریتی پایتخت در حوزههای گوناگون اجتماعی و فرهنگی، اضافه کرد: همدلیها سبب شده است در شهر تهران شاهد اتفاقات ارزشمندی در حوزههای مختلف از جمله گردشگری باشیم و قدردان کسانی هستیم که در سه سال گذشته با همکاری آنان تعداد گردشگران، مراکز اقامتی و بازدید از اماکن گردشگری افزایش یافته است.
معاون شهردار تهران به رویکرد شهرداری پایتخت در تدوین و اجرای اسناد بالادستی شهر تهران اشاره کرد و گفت: شهردار تهران شهر را متعلق به شهروندان و مدیریت در شهر را انسان محور میداند و از این رو، شهرداری برای شهروندان برنامهریزی میکند چرا که اگر شهر متعالی میخواهیم باید شهروند متعالی داشته باشیم.
توکلی زاده هویتبخشی و توجه به سبک زندگی را از رویکردهای مدیریت شهری دانست و گفت: در حوزه هویتی دارای ذخایر مستحکم و متنوع فرهنگی و اجتماعی هستیم که دارای عمق بالایی است. تهران از این منظر دارای سرمایهای گرانبها است که متاسفانه تاکنون به خوبی از آن استفاده نشده است.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه پایتخت در همه حوزههای گردشگری حرف برای گفتن دارد، اظهار کرد: در سند جامع شهر تهران، گرشگریِ هویتی، دارای اهمیت است. در این رویکرد به دنبال آن هستیم که شهروندان در گردشگری با انتقال مفاهیم در قالبهای مختلف با گذشته خود ارتباط برقرار کرده و به آن افتخار کنند.
وی به شتاب گرفتن تمپارکهای موضوعی در این دوره مدیریت شهری اشاره کرد و افزود: در این دوره مدیریت شهری ساخت شهربازی با مدلهای سنتی در اولویت قرار ندارد بلکه، ساخت و اجرای شهربازیهایی با مدلهای نوین مانند اقیانوس پارک، سرزمین افسانهها و سرزمین تمدنها در دستور کار قرار گرفته است. با ساخت این تم پارکها در تلاش هستیم تا مفاهیم آموزشی، موضوعات تاریخی و فرهنگ باستانی ایران را در قالب هایی، چون شاهنامه خوانی و .. به مخاطب عرضه کنیم.
توکلی زاده به تحریم شادی و حذف جشنوارهها در رویکردهای گذشته در مدیریت شهری اشاره و با بیان اینکه در دوره کنونی مدلهای جدیدی از شادی و ترویج آن در پایتخت اجرا شده است، اظهار داشت: در سه سال گذشته کاروانهای شادی را در تهران با موضوع شاهنامه و محوریت فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی اجرا کردیم و آئینهای نوروز با محورهای اقوام، ملل و آداب و رسوم آن به شکل کاروانهای شادی در شهر راه اندازی شد که میلیونها نفر در آن شرکت کردند. حضور میلیونی مردم در این رویدادهای شاد و فرهنگی رکورد بی سابقهای از حضور مردم در مراسمهای شاد در تاریخ تهران به ثبت رساند.
وی به نزدیکی ایام نوروز اشاره کرد و با بیان اینکه نسبت به شاهنامه وظیفه خود را انجام نداده ایم، گفت: سال گذشته گروههای شاهنامه خوانی استعدادیابی شدند و امسال با کمک شهرداران و ستاد گردشگری شهرداری تهران، کاروانهای شادی در هر محله با موضوع شاهنامه خوانی به اجرای برنامه خواهند پرداخت تا شادی در دل هر محله رنگ اجرا به خود بگیرد.
لازم به ذکر است در این آیین از کتاب جغرافیای حماسه تهران (بچه تهرون) و نیز کتاب معرفی جاذبههای گردشگری برای نابینایان به خط بریل با عنوان «شهر گشت بینا» رونمایی و از ۴۴ تن از فعالان و مدیران گردشگری با اهدای لوح و هدایایی قدردانی شد.
در حاشیه این همایش نیز غرفههای گردشگری مناطق ۲۲ گانه در قالب معرفی جاذبههای گردشگری، صنایع دستی و فرهنگی هر منطقه و نیز معرفی اقوام، اداب و رسوم و غذاهای بومی از شرکت کنندگان پذیرایی کردند.
منبع: شهرداری تهران