مسئول بیماران خاص در دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت:با بهره برداری از بخش پیوند کلیه بیمارستان کوثر سنندج طی سه ماه گذشته، سه عمل پیوند کلیه در این مرکز با موفقیت انجام شده است.

لیلا قنبری روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران، به مناسبت هفته حمایت از بیماران کلیوی، اظهار کرد: براساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی در سال جاری، سه هزار و ۸۵۹ بیمار خاص در استان کردستان تحت درمان هستند که بیشترین تعداد بیماران مربوط به بیماری‌های ام اس، پیوند اعضا، دیالیز، هموفیلی و تالاسمی است.

وی با اشاره به تعداد بیماران دیالیزی در استان کردستان، افزود: در حال حاضر، ۶۴۶ بیمار مبتلا به نارسایی مزمن کلیه در ۱۰ مرکز دیالیز دولتی استان تحت درمان همودیالیز قرار دارند که بیشترین تعداد بیمار دیالیز در بیمارستان توحید سنندج و کمترین در بیمارستان شهید چمران سروآباد تحت درمان هستند.

مسئول بیماران خاص در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیان کرد: میانگین شاخص بیمار به تخت در کشور ۴.۶ دهم است که این نسبت در استان چهار است یعنی به ازای هر چهار بیمار یک تخت وجود دارد که اگرچه این شاخص به نسبت کشور پایین‌تر ولی مطلوب است.

قنبری اضافه کرد: بیماران مزمن کلیوی برای انجام پیوند کلیه به بخش پیوند بیمارستان کوثر سنندج مراجعه و تحت نظر پزشکان متخصص از جمله آقای دکتر معروفی و خانم دکتر کتایون حسن‌زاده قرار می‌گیرند.

مسئول بیماران خاص در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه تمام بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی که نیازمند پیوند کلیه هستند، می‌توانند در سامانه "انجمن حمایت از بیماران کلیوی" ثبت‌نام کنند، یادآور شد: انجمن کلیوی استان با رویکردی دلسوزانه، خدمات جامعی را به این بیماران ارائه می‌دهد، این انجمن با ثبت دقیق اطلاعات اهداکننده و گیرنده و همچنین تمامی تراکنش‌های مالی مرتبط با پیوند، شفافیت و نظارت کامل بر فرآیند پیوند را انجان می‌دهد.

وی با بیان اینکه با هدف ارتقای کیفیت خدمات درمانی و کاهش بار مالی دولت، از ظرفیت بخش خصوصی برای توسعه مراکز دیالیز استفاده می‌شود، گفت: در شهرستان سقز، یکی از پزشکان با سرمایه‌گذاری شخصی، بخش خصوصی دیالیز را با حداکثر ۱۳تخت در آینده نزدیک راه‌اندازی خواهد کرد، دانشگاه علوم پزشکی از مشارکت خیرین برای احداث و تجهیز مراکز جدید دیالیز استقبال می‌کنند.

قنبری افزود: هزینه‌های بالای درمان دیالیز، از جمله هزینه‌های مصرفی، یکی از چالش‌های مهم در این حوزه است، سال گذشته، برای ۷۳ هزار جلسه دیالیز، حدود ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه صرف شده است.

مسئول بیماران خاص در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: خیرین دیواندره‌ای با احداث بخش دیالیز در حیاط بیمارستان، گامی بزرگ در جهت بهبود خدمات درمانی به بیماران کلیوی برداشته‌اند. این پروژه که تاکنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، قرار است در ایام دهه فجر به بهره‌برداری برسد.

قنبری اضافه کرد: در سال گذشته نیز خیرین استان با اهدای ۱۱ میلیارد تومان، در ساخت بخش دیالیز بیمارستان توحید سنندج مشارکت فعال داشتند، دانشگاه علوم پزشکی نیز با اختصاص ۲۵ میلیارد تومان، این بخش را به تجهیزات پیشرفته پزشکی مجهز کرده است.

مسئول بیماران خاص در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، یادآور شد: بیمارستان توحید دارای دو بخش مجزای دیالیز است؛ بخش دیالیز مردان که در داخل ساختمان اصلی بیمارستان قرار دارد و بخش دیالیز زنان که در حیاط بیمارستان و در مجاورت درمانگاه تخصصی مستقر شده است.

وی افزود: با توجه به این اقدامات خیرخواهانه، امیدواریم با همکاری خیرین بتوانیم در سراسر استان کردستان، به ویژه در مناطق محروم، به توسعه مراکز درمانی و بهبود دسترسی بیماران به خدمات بهداشتی و درمانی بپردازیم.

مسئول بیماران خاص در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، به بیماران کلیوی توصیه کرد: تمام بیماران کلیوی که تحت پوشش یکی از بیمه‌های پایه (تامین اجتماعی، نیرو‌های مسلح، سلامت، خدمات درمانی و غیره) هستند، می‌توانند با مراجعه به سازمان بیمه نشانه صعب‌العلاج، را دریافت کرده و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

قنبری تاکید کرد:این بیماران با داشتن این نشان، در تمامی بیمارستان‌های دولتی از خدمات بستری رایگان برخوردار خواهند بود و در مراکز درمانی خصوصی نیز می‌توانند با پرداخت تعرفه بسیار پایین، از خدمات مورد نیاز خود استفاده کنند.

وی به توزیع دارو بیماران کلیوی پرداخت و گفت: برای رفاه حال بیماران کلیوی، دارو‌های مورد نیاز آنها در تمام شهر‌های استان در دسترس بوده و بیماران می‌توانند دارو‌های خود را در محل سکونت خود دریافت کنند.

برچسب ها: کلیه ، کردستان ، خدمات ، بیمار ، درمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار