پژواک شکست آمریکا در برابر جبهه یمنیِ حامی غزه در گستره جهانی طنین‌انداز بوده و حاکی از تغییرات بزرگی در معادلات از جمله توازن قدرت نظامی است.

موسسه استرالیایی «سیاست راهبردی» این هفته گزارشی را با عنوان «چگونه قدرتی زمینی می‌تواند وارد جنگ دریایی شود؟» منتشر کرد که در آن به تحولات رخ داده در دریای سرخ پرداخت و با اشاره به مقابله مستمر نیرو‌های مسلح یمن و تحمیل معادلات به دریای سرخ بدون داشتن ناو و ناوگان دریایی مرسوم، این تحولات را به عنوان درسی توصیف کرد که نیرو‌های مسلح یمن به ارتش آمریکا دادند.

بر اساس این گزارش، ماهیت جنگ دائماً در حال تغییر است و چه بسا حملات مستمری که نیرو‌های انصارالله در دریای سرخ انجام می‌دهند، یکی از مهمترین نقاط عطف در تاریخ نظامی باشد این تحول در کنترل بر دریای سرخ، ممانعت از دسترسی به آن با شلیک موشک‌های نقطه‌زن دوربرد و استفاده از پهپاد‌های خودران از ساحل یعنی بدون داشتن ناوگان دریایی مرسوم نمایان است.

همچنین در این گزارش آمده است: نیرو‌های مسلح یمن موشک‌های بالستیک ضد کشتی، موشک‌های بالدار و پهپاد‌های تهاجمی یک طرفه را برای کنترل بر دریای سرخ به شکل موثری به کار گرفتند و این ادغام در هدف قرار دادن ده‌ها کشتی و غرق کردن برخی از آنها با موفقیت همراه بود.

این موسسه استرالیایی در ادامه گزارش خود اینگونه به آمریکا توصیه کرد که این تاکتیک‌های جنگی را یاد بگیرد: «ارتش آمریکا باید به فکر قرض گرفتن صفحه‌ای از کتاب بازی مورد استفاده حوثی‌ها در یمن باشد» که این در واقع گواه جدیدی نه فقط بر شکست واشنگتن در برابر یمن بلکه برتری نیرو‌های مسلح یمن و توانایی آن در فراتر رفتن از اصول مرسوم درگیری که غرب برای دهه‌ها بر آن تسلط داشته و تحمیل اصول جدیدی است که تحقیری موثرتر است.

همچنین در گزارش یاد شده آمده است: ارتش آمریکا باید تلاش کند همین قدرت را در محیط ساحلی مورد اختلاف با دشمنی همانند چین محقق کند، احتمالاً ارتش آمریکا در هر جنگ دریایی در غرب اقیانوس آرام مجبور می‌شود علیه پایگاه‌هایی در جزایری دور اقدام کرده و علیه کشتی‌ها به همین شیوه‌ای که نیرو‌های انصارالله از داخل یمن حمله می‌کنند، اقدام کند.

این موسسه استرالیایی در ادامه گزارش خود به این نکته نیز پرداخت: یکی از ابعاد اصلی عملیات نیرو‌های انصارالله استفاده از پهپاد‌های تهاجمی یک طرفه و موشک‌های کروز است که بسیار ارزان قیمت بوده و دامنه وسیعی دارند و با توجه به هزینه‌های موشک‌های رهگیری پدافندی همانند اس ام ۲ و اس ام ۶ به منزله چالشی اقتصادی محسوب می‌شوند. در اینجا نیز ارتش آمریکا می‌تواند از حوثی‌ها درس گرفته و با استفاده از تاکتیک‌های مشابهی سازگار شود.

در ادامه این گزارش تاکید شد: اگر ارتش آمریکا و نیرو‌های هم‌پیمان با آن از تاکتیک‌های نیرو‌های انصارالله از جمله کنترل بر دریا از ساحل با استفاده از پهپاد‌های کم هزینه و تسلیحات تهاجمی نقطه زنِ دوربرد و ادغام این فناوری با هوانوردی درس بگیرند، می‌توانند به ویژگی دست پیدا کنند که روند جنگ را تغییر می‌دهد.

این موسسه در پایان گزارش خود نیز آورد: در این چهارچوب یمنی‌ها معلم شدند و عملیات‌هایشان نشان داد که کنترل بر دریا از ساحل و ممانعت از دسترسی به آن می‌تواند به شدت موثر باشد.

به گزارش پایگاه شبکه خبری «المسیره» وابسته به انصارالله یمن، صرف نظر از نقاط قوت دیگری که در این گزارش به آنها پرداخته نشده و موجب شدند تاکتیک‌های یمن موثر واقع شوند از جمله موضع‌گیری و تصمیم گیری درست و عدالت مساله، چنین بررسی‌هایی شرایط را برای آمریکا سخت‌تر کرده و آن را با حقیقت شکست بزرگ و مفتضحانه‌اش در دریای سرخ روبه‌رو می‌کند تا حدی که مجبور می‌شود به برتری تاکتیکی نیرو‌های مسلح یمن اذعان کرده و برای جلوگیری از شکست‌های آتی شروع به یادگیری از آنها کرده است.

در هر حال این بررسی‌ها مطالب عنوان شده در بسیاری از گزارش‌های آمریکایی در طول ماه‌های گذشته درباره بی‌فایده بودن ناوگان نظامی نیروی دریایی آن همانند ناو‌های هواپیمابر را که اساسا ارتش آمریکا بر آنها متکی است، تایید می‌کند و نشان می‌دهد که آنها از سطح توسعه و پیشرفتی که نیرو‌های مسلح یمن در تقابل‌های دریایی نشان دادند، عقب ماندند.

واقعیت این است که ارتش آمریکا تقلید از برخی تاکتیک‌های دریای یمن را پیش از نبرد اخیر آغاز کرده است، در همین رابطه روزنامه نیویورک تایمز در ژانویه افشا کرد که در طول چند سال گذشته نیرو‌های مسلح یمن موفق شدند نیرو‌های آمریکایی و شرکای آنها در خاورمیانه را به هم بریزند تا حدی که طراحان جنگ در پنتاگون تقلید از برخی از تاکتیک‌های آنها را آغاز کردند.

نیویورک تایمز در این رابطه توضیح داد: پس از آنکه نیرو‌های مسلح یمن موفق شدند سامانه‌های راداری تجاری که معمولاً در بازار فروش تجهیزات قایق‌ها وجود دارد، مجهز به سلاح کرده و آن را به حالت سیار درآورند، یکی از فرماندهان ارشد آمریکایی تفنگداران دریایی خود را برای کشف چیزی مشابه این به چالش کشید و در سپتامبر ۲۰۲۲ تفنگداران دریایی در دریای بالتیک با سامانه‌های راداری سیار الهام گرفته از نیرو‌های انصارالله سازگار شدند.

این روزنامه آمریکایی در ادامه نیز نوشت: به همین دلیل به محض اینکه نیرو‌های انصارالله شروع به حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ کردند، مسؤولان ارشد پنتاگون متوجه شدند که تسلیم کردن آنها دشوار خواهد بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۵:۳۴ ۲۱ آبان ۱۴۰۳
قعلا تو زمستون برق ایرانی ها قطع میشه
Iran (Islamic Republic of)
محمودزاده
۱۴:۳۶ ۲۱ آبان ۱۴۰۳
درود بر بصیرت و آگاهی شما بلی امروزه ترامپ یعنی خسرو پرویز پادشاه ساسانی ایران چرا که همان اشتباهی را او در برخورد با واقعیت های جهان پیرامون انجام داد که منجر به سقوط امپراتوری ساسانیان شد ترامپ در حال تکرار
آخرین اخبار