از سردیس برگزیدگان پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) همزمان با دومین جشن علم در منطقه بین‌المللی نوآوری ایران رونمایی شد.

دومین جشن علم قرار است در روز بیستم آبان ماه ۱۴۰۳ و مصادف با روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه، در منطقه نوآوری بین‌المللی ایران(پارک فناوری پردیس) برگزار شود. در این رویداد علمی-ترویجی، جمعی از مسئولان، نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان، مروجان علم و همچنین علم‌دوستان دیگری در قالب تورهای دانشجویی و دانش‌آموزی گردهم می‌آیند تا درباره موضوعات علمی و دستاوردهای برگزیدگان پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) گفت‌وگو کنند و با آنها بیشتر آشنا شوند.  

پیش از شروع ویژه‌برنامه‌ رونمایی از سردیس برگزیدگان پنجمین دور جایزه مصطفی (ص)، تورهای مختلف حاضر در مراسم، از شرکت‌های دانش‌بنیان واقع در پارک فناوری پردیس بازدید خواهند کرد. در ادامه، رصد خورشید و انجام آزمایش‌های علمی، برای علاقه‌مندان ترتیب داده شده است. رصدخانه بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص)، مجموعه دیگری از رویدادها را به منظور پیشبرد ارتباطات علم در جهان اسلام در دستور کار خود دارد که از جمله آنها می‌توان به برگزاری دو کافه‌علم‌ و پویش علم‌کاوی اشاره کرد؛ همچنین نشریه‌ای تحت عنوان رصدخانه دارد که در جشن علم امسال از آن رونمایی خواهد شد.

کافه‌علم‌ رویدادی علمی است که ضمن تمرکز بر دستاورد یکی از برگزیدگان جایزه مصطفی(ص)، حس همدلی و دوستی در چارچوب مفاهیم علمی را در دل مخاطبان ایجاد می‌کند. کافه‌علم‌های ۲۳ و ۲۴ در روز جهانی علم، مخصوص علاقه‌مندان به دستاوردهای نانویی دو تن از برگزیدگان جایزه مصطفی (ص) هستند. کافه‌علم ۲۳ با محوریت پژوهش‌های پروفسور فرخزاد در حوزه «طراحی، توسعه و ارزیابی بالینی داروهای نوین بر پایه نانوذرات پلیمری» برگزار می‌شود. علم‌دوستان در کافه علم ۲۴، به دستاورد پروفسور خادم‌حسینی در زمینه «آبژل‌های نانو و میکروساخت برای کاربردهای زیست‌پزشکی» خواهند پرداخت‌. همزمان با این کافه‌علم‌ها، ستاد توسعه فناوری نانو کارگاه روزنامه‌نگاری علم را برای علاقه‌مندان برگزار خواهد کرد.

با شروع ویژه‌برنامه جشن علم، شرکت‌کنندگان شاهد دو ارائه علم‌کاوی خواهند بود. موضوعات این ارائه‌ها، دستاوردهای پروفسور احمد حسن و پروفسور امید فرخزاد، ۲ تن از ۵ برگزیده پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) هستند. پروفسور احمد حسن نخستین دانشمند مصری است که از سردیس او در بوستان دانشمندان رونمایی می‌شود و دستاورد او در حوزه «کاوش مخازن نرم‌افزاری» است. در ادامه برنامه، پیام پروفسور احمد حسن، امید فرخزاد، مورات اویسال، سامیا خوری و احمد فوزی اسماعیل که ۵ برگزیده جایزه مصطفی (ص) در سال ۲۰۲۳ هستند، در سالن پخش خواهد شد. دستاورد پروفسور اویسال در حوزه «فناوری ارتباطات بی‌سیم نوری»، دستاورد پروفسور خوری در حوزه «رویکردهای نوین در درمان بیماری ام‌اس» است و پژوهش‌های پروفسور فوزی اسماعیل بر «توسعه کاربردهای فناوری غشاء» متمرکز است‌.

در انتهای برنامه، تمامی شرکت‌کنندگان به همراه مسئولان و نمایندگان رسانه‌های جمعی، شاهد رونمایی از سردیس‌های برگزیدگان دور پنجم جایزه مصطفی(ص) در بوستان دانشمندان پارک فناوری پردیس خواهند بود. با تقدیر از تولیدکنندگان آثار برتر پویش علم‌کاوی مراحل ۷ تا ۹، ویژه‌برنامه جشن علم، رنگ و بوی رقابت به خود می‌گیرد.

 نخستین جشن علم، همزمان با یلدای ۱۴۰۲ در کارخانه نوآوری آزادی برگزار شده بود. در این رویداد علمی-فرهنگی، ضمن برگزاری جشن یلدا، از برگزیدگان علم‌کاوی تقدیر شد و چند تن از علم‌کاوان با بیانی ساده، به توضیح دستاورد بعضی برگزیدگان جایزه مصطفی (ص) پرداختند. همچنین، سخنرانی برخی از اساتید و دانشمندان و ... در آن به وقوع پیوست. شاهنامه‌خوانی و قصه‌گویی شب یلدا در این ویژه‌برنامه، همان نقطه تلاقی علم و فرهنگ در این برنامه علمی-ترویجی بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.