عزیزالله گنجی اظهار کرد: در ماده یک قانون مالیاتهای مستقیم مشمولان و موارد معاف از پرداخت مالیات تعریف میشود.
وی افزود: مالیات بر ارزش افزوده معطوف به اشخاص نیست و به نوع کالا یا خدمت بستگی دارد.
گنجی با بیان اینکه تمام کالا و خدمات مشمول مالیات ارزش افزوده نیستند، بیان داشت: طبق ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده، فهرست کالاها و خدماتی که از پرداخت مالیات ارزش ارزش افزوده معاف هستند ذکر شده که فهرستی بسیار طولانی است.
وی با بیان اینکه برخی از معافیتها اثرگذارند، گفت: در ماده ۱۰۱ مالیات صاحبان مشاغل، هر یک از مودیان، معادل n ریال به ازای هرسال که در قانون بودجه سنواتی تعیین شده، از پرداخت مالیات سود سالانه معاف است.
گنجی با بیان اینکه به عنوان مثال اگر مودی ۲۰۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۳ سود کرده باشد، مالیات به او تعلق نمیگیرد، افزود: در حال حاضر، بیش از ۶۰ درصد مشاغل مالیاتشان صفر بوده که این حدنصاب ممکن است به بالای ۸۰ درصد برسد.
وی در خصوص معافیتهای معیشتی بر درآمد، گفت: طبق ماده ۹ قانون مالیاتهای مشاغل، کل محصولات کشاورزی فرآوری نشده اعم از باغی و زراعی مشمول مالیات نیستند همچنین کود، بذر، سم، نهال نیز معاف از مالیات هستند.
گنجی توضیح داد: لبنیات، لوازمالتحریر، کتاب، دارو، خدمات درمانی، حقوق و مزایا، اموال غیر منقول، فرش دستبافت و صنایع دستی، اقلام دفاعی و نظامی و ... از مالیات معاف هستند.
وی گفت: ماده ۱۳۲، ۱۳۸،۱۰۵ و تبصره ۶ قانون بودجه مراکز اقامتی، واحدهای تولیدی و صنعتی با دارا بودن شخصیت حقوقی، بیمارستانها، موسسات حمل و نقل میتوانند معافیت ۱۰۰ درصدی یک ساله در مناطق توسعه یافته و ۱۰ سال در مناطق کمتر توسعه یافته دریافت کنند.
گنجی بیان کرد: شهرکهای صنعتی در مناطق توسعهیافته،۱۳ سال معاف از مالیات هستند و در صورت پایان دوران معافیت، با سرمایهگذاری سود بدست آمده در راستای تجهیز واحد صنعتی و خرید ماشینآلات و ایجاد خط تولید تا زمانیکه درآمد مشروع مالیات به آن مقدار سود نرسیده از مالیات معاف میشوند.