بهروز رحیمزاده گفت: بر اساس ظرفیتی که در قانون پیشبینی شده است و در راستای تامین اهداف و منافع جامعه هدف ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل پارسال حدود ۲۲۵ تا ۲۳۰ تشکل کارگری در سطح استان فعال بودند که امسال تعداد تشکلهای فعال استان به ۲۷۵تشکل افزایش یافته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل با اشاره به اینکه تشکلهای کارگری ظرفیت خوبی برای کمک به انجام وظایف ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل هستند، افزود: بر اساس آمار سازمان تامین اجتماعی به لحاظ بیمهپردازی برای کارگران شاغل ۱۴ هزار و ۱۲۶ کارگاه فعال در استان داریم.
به گفته او، ۱۲۶ هزار و ۳۱۶ نفر بنابر آخرین آمار رسمی در کارگاههای کمتر از ۱۰ نفر و ۱۰ تا ۵۰ نفر مشغول فعالیت و مشمول بیمه اجباری هستند که در مقایسه با پارسال آمار این واحدها هم افزایش داشته است.
رحیم زاده افزود: مجموعه این آمارها نشان میدهد که برنامهریزیها و اقدامهای صورت گرفته در حوزه اشتغال، ایجاد کارگاههای جدید و توسعه کارگاههای موجود اثرگذار بوده است.
او تصریح کرد: طبق قانون تامین اجتماعی کارگرانی که به صورت مستمر در مشاغل سخت و زیانآور مشغول به کار باشند، میتوانند بر اساس سابقه بیمهای که دارند درخواست بازنشستگی کنند تا درخواستشان بر اساس فرایند تعریف شده از سوی کارشناسان و در کمیته ویژه مورد بررسی قرار میگیرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل گفت: ۷۵۰ درخواست بازنشستگی در این چارچوب از سوی افراد شاغل در مشاغل سخت و زیانآور در ۶ ماه نخست امسال دریافت شده است که پس از بررسی و در صورت احراز شرایط، افراد میتوانند به بازنشستگی نایل آیند.
رحیم زاده از دیگر ظرفیتهای قانونی پیشبینی شده برای جامعه کارگری را بیمه بیکاری عنوان کرد و گفت: اگر شخصی به عنوان کارگر مشغول به کار و بیمهپردازی هم داشته باشد، در صورتی که به صورت غیرعادی از کار خارج شود، بر اساس قانون میتواند زیر پوشش حمایتی پرداخت مستمری بیکاری قرار بگیرد که البته بر اساس سابقه کاری شخص مبلغ پرداختی متفاوت خواهد بود.
او بیان کرد: پارسال افراد متقاضی دریافت بیمه بیکاری ۲ هزار و ۳۰۰ نفر بودند که آمار در ۶ ماه نخست امسال به یک هزار و ۳۵۰ نفر رسید و با وجود اینکه بر اساس برخی تنگناهای اقتصادی باید آمار بیشتر شود، اما در استان اردبیل کاهشی بوده که شاخصی مثبت است.