یک پژوهشگر، برگزاری دادگاه‌های محکومیت جنایات منافقین توسط قوه قضاییه را یک حرکت حقوقی و مهم و تاثیرگزار می‌داند.

قاسم تبریزی، پژوهشگر تاریخ معاصر مورد جریان فرقه جنایتکار منافقین گفت: یکی از حرکت‌های که حدودا ۶۰ سال با تاریخ ایران تنیده شده است مربوط به گروهک منافقین (مجاهدین خلق) است. این گروهک جنایتکار اگرچه در ابتدا به عنوان یک جریان اسلامی وارد عرصه شد و تلاش کرد تا در دوره سال‌های ۴۴ تا ۵۰ جامعه دینی را با خود همراه کند و در این زمینه نیز موفق شد تا برخی از شخصیت‌ها را با خود همراه کند. از آنجا که این شخصیت‌ها از ماهیت و مبانی ایدئولوژی سازمان منافقین (مجاهدین خلق) در ابتدا اطلاع نداشتند، پس از آگاهی با آن به مخالفت پرداختند.

وی ادامه داد: ایدئولوژی‌هایی که این فرقه جنایتکار منافقین برنامه‌ریزی کرده بودند، در ابتدا مسیرآیت الله طالقانی و تعدادی از بزرگان را با خود همراه کرد اگرچه همین امر کمک‌های قابل توجهی را به این فرقه کرد؛ اما در دهه ۵۰ و با دستگیری تعدادی از سران این فرقه، سازمان مسیر خود را به تغییر داد. البته بهتر است بگوییم ماهیت اصلی و کجرا‌هایی که در ابتدا برای این دستگاه ترسیم شده بود خود را به خوبی نشان داد. 

تبریزی بر رویکرد تقی شهرام وفرقه جنایتکار منافقین اشاره به بیان کرد: در سال ۵۰ هنگامی که تقی شهرام با طرح ساواک بار دیگر به تشکیلات سازمان مجاهدین پیوست به دنبال تغییر و تحول بود ساختار را به شیوه مارکسیسمی طبقه‌بندی و تسویه‌های درونی را پایه‌گذاری کرد، بدین ترتیب تشکیلات را به نوعی نابود کرد و در نهایت یک جریان ضد اسلامی به راه افتاد. سازمان مجاهدین خلق و با شعار «راه آزادی» فعالیت‌های خود را ادامه داد.

وی به جریان نفاق اشاره و افزود: فرقه جنایتکار منافقین بعد از کنار گذاشتن اسلام به دنبال گسترش جریان نفاق حرکت کرد، بدین ترتیب از سال ۶۰ به بعد آنها در قالب یک تشکل اقدام به ایجاد نفاق در جامعه ایران اسلامی کردند و بین سال‌های ۵۸ تا ۵۹ به دنبال ایجاد تشنج، اختلاف و درگیری که عمدتاً ترور شخصیت‌های علمی و فکری انقلاب اسلامی محسوب می‌شد، کردند.

این پژوهشگر برنامه‌های سازمان مجاهدین خلق برای جذب جوانان و نوجوانان در همان ابتدای انقلاب اشاره و اظهار کرد: آنها در قالب سازمان و رده دسته‌بندی شده با عنوان ملیشیا اقدام به آموزش‌های نظامی کرده و تلاش داشتند تا حرکت مرموزی را در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در جامعه ایجاد کند. امام خمینی (ره) نیز هوشیارانه به این مسئله اشاره کرد که جریان یک جریان آمریکایی است.

حرکت مرموز جریان پنهان

تبریزی به اهداف سازمان مجاهدین خلق اشاره به بیان کرد: این سازمان با اهداف قدرت طلبی و شهرت طلبی به میدان وارد شد. اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ماهیت حقیقی خود را به درستی نشان داد، سپس در پیوندی که با بنی صدر برقرار کردند شک و شبه‌هایی را در مورد جریان پنهان رقم زدند و این سوال مطرح شد که چگونه سازمان مجاهدین به بنی صدر متصل شد به عنوان سوالی بی‌پاسخ مانده است.

وی دشمنی منافقان با ملت مسلمان ایران را مورد تحلیل قرار داد و تصریح کرد: فرقه جنایتکار منافقین بعد از پیروزی انقلاب اسلامی عملاً رویارویی و مقابله خود را با مردم به رخ کشید و نشان داد. این حرکت کل نظام را تحت تاثیر قرار داد، زیرا در آن زمان رژیم بعث عراق به ایران حمله کرده بود و در عین حال تحریم‌های آمریکا و جنگ تحمیلی علیه اران به واسطه رژیم بعث شرایط خاصی را ایجاد کرد از سوی دیگر احزاب مختلف با ۵۰۰ نشریه علیه انقلاب اسلامی صف آرایی کرده بودند.

این پژوهشگر تدوین کتاب‌های مستند در عرصه انقلاب و رویکرد منافقان را ضروری دانست و تاکید کرد: وقتی به اتفاقات، وقایع، حرکت‌ها و تصمیمات شکل گرفته در ابتدایی انقلاب نگاه می‌شود لزوم پژوهشی کامل در خصوص تک تک احزاب شخصیت‌ها نگاه‌ها و نظرات آن زمان ضروری به نظر می‌رسد، زیرا موج سواری‌های شکل گرفته توسط دشمنان در این زمان به خوبی خود را نشان می‌دهد.

وی درباره رویکرد قوه قضاییه برای در برگزاری دادگاه‌های جنایات منافقین تاکید کرد: می‌باید از همان ابتدایی سال‌های ۶۰ به برگزاری دادگاه بر علیه جنایات منافقین پرداخته می‌شد، زیرا جریان‌های مسلحانه باعث شده بود تا تعداد زیادی از هم‌وطنان به شهادت برسند؛ اگرچه برگزاری این دادگاه‌ها همچنان می‌تواند به خونخواهی این شهدا بپردازد.

وی اشاره‌ای به وقایع ابتدایی انقلاب اسلامی داشت و افزود: با شروع جنگ تحمیلی و کشمکش‌هایی که فرقه منافقین در عرصه سیاست برای جامعه ایران رقم زده بودند سبب شد تا شرایط برای تحریم‌ها بر عیله ایران را افزایش داده و این دادگاه بر علیه جنایت منافقین زمینه مشخص شدن چهره واقعی و پلید این گروهک را برای دنیا مشخص کند.

تبریزی اقدام قوه قضاییه دربر پایی دادگاه‌هایی به منظور محکوم کردن فرقه جنایات منافقین را مورد ارزیابی کرد و گفت: برگزاری دادگاه به منظور مشخص کردن جرایم و جنایات گروهک ترویستی منافقین یک حرکت حقوقی و ارزشمند است و تاثیرات آن در ایران حتی در عرصه بین الملل ملموس است، زیرا پیگیری پرونده‌ها و روند حرکت منافقین قطعاً پایه سرویس اطلاعاتی آمریکا سیاه را به میان خواهد کشید، یعنی ما باید هوشیارانه تحرکات استعمار و دسیسه‌های فرقه تروریستی منافقین را در نظر داشته باشیم.

منبع: میزان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.