عبدالحسین همتی نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی در جمع کارگران معدن اصلی زغالسنگ پابدانا گفت: پیگیریهای متعددی در سطح کشور و استان برای رفع مشکلات کارگران انجام شده است.
وی افزود: کار در معادن سخت و مشقت آور است در حالی که کارگران و خانوادهای آنان همواره در استرس به سر میبرند.
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بدنبال فراهم کردن زمینه پرداخت ۴ درصد سخت و زیان آور به کارگران هستیم که به صورت ماهانه یا سالانه پرداخت شود.
وی تصریح کرد: پیگیر بحث افزایش قیمت زغال سنگ تولیدی، توسعه و تجهیز معادن، ارتقای ایمنی معادن، محاسبه ضریب سختی، رفع خلا بیمهای کارگران معادن زغالسنگ و. هستیم.
همتی گفت: شهرستانهای زرند و کوهبنان ظرفیت بالایی در بحث معادن دارند که میتوانند زغال سنگ مورد نیاز کارخانجات کشور را تامین کنند که این مهم باید با توسعه و تجهیز معادن عملی شود.
وی اظهار کرد: پیگیر تبدیل وضعیت کارگران طرح ایثارگری هستیم همچنین پیگیر هستیم که به کارگرانی که طی سه سال گذشته جان باخته اند خدمات ویژهای ارائه شود.
در ادامه کوروش یزدان مدیر عامل شرکت زغالسنگ کرمان گفت: سختترین کار دنیا معدنکاری زغالسنگ است و در معادن زغالسنگ کرمان بدلیل شرایط تکتونیکی امکان استفاده از روشهای مکانیزه با چالش مواجه میباشد و به همین دلیل عموما استخراج به صورت سنتی انجام می شود.
وی افزود: در حال حاضر ۷۵ درصد زغالسنگ مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین میشود و فقط ۲۵ درصد زغالسنگ در معادن کشور تولید میشود که امکان افزایش تولید وجود دارد.
یزدان بیان کرد: کاهش نقدینگی را در معادن به دلیل عدم تناسب و همخوانی قیمت تولید و قیمت دستوری فروش شاهد هستیم، زیرا زغال تولیدی به قیمت واقعی خود به فروش نمیرسد، به واقع قیمت تولید کنسانتره زغالسنگ در شرکت زغالسنگ در حال حاضر حداقل ۴۷ درصد قیمت شمش فولاد میباشد در حالی که قیمت دستوری فروش کنسانتره ۲۶.۵ درصد قیمت شمش فولاد میباشد که این تفاواثت قیمت هر ماه به زیان انباشته شرکت میافزاید.
مدیر عامل زغالسنگ کرمان گفت: تامین اجتماعی طبق قانون نباید در استمرار بیمه درمانی کارگران به دلیل تاخیر در پرداخت حق بیمه توسط کارفرما وقفهای ایجاد کند چرا که تامین اجتماعی جریمه مربوط به تاخیر در پرداخت را از کار فرما می گیرد.
وی افزود: لازم است در لحاظ ضریب سخت و زیان آور برای کارگران معادن که در اعماق درونی زمین مشغول به کار هستند تجدید نظر شود و این عدد حداقل به ضریب ۲ (دو) ارتقا یابد.
مدیر عامل شرکت زغالسنگ کرمان افزود: باید به کارگران خط مقدم تولید توجه ویژهای شود و سوابق کاری حضور در شغل سخت و زیان آور متوفیان در مستمری ایشان دیده شود.
وی گفت:جا دارد معافیت واردات تجهیزات ایمنی و صادرات زغالسنگ توسط دولت به مدت ۵ سال برای معادن زغالسنگ لحاظ گردد و با اعطای معافیتهای گمرکی با صادرات زغال تامین ارز مورد نیاز واردات تجهیزات ایمنی تامین و بحث مشکلات نقدینگی را نیز تسهیل کنیم که ان شاءالله شاهد اتفاقات شبیه به طبس نباشیم.
یزدان ادامه داد: در کشور کارفرمایان قدرت شکوفایی و بالندگی دارند، اما قوانین دست و پا گیر باید اصلاح شود تا خدمات به جامعه کارگری بهتر ارائه شود.
یدالله زمانی نماینده کارگران معدن اصلی پابدانا گفت: زغال سنگ بعنوان طلای سیاه معروف است کارگرانی که در معادن زغالسنگ کار میکنند بدلیل بیماریدهای ریوی و تنفسی عموما به سن بازنشستگی نمیرسند که محاسبه ضریب شغلی ۲ برای آنان ضروری است.
وی بیان کرد: کارگران زغالسنگ باید در زمره مشاغل سخت و زیان آور قرار گیرند، جا دارد شرکت زغالسنگ نسبت به جذب نیروی جدید اقدام کند حقوق و بیمه به موقع پرداخت شود.
زمانی ادامه داد: کارگران معادن باید زیر نظر شرکت زغالسنگ باشند تا پرداخت حقوق، بیمه و مزایای آنان طبق قانون پرداخت شود.
وی بیان داشت: جا دارد معادن زغالسنگ زیر نظر وزارت صمت بروند تا سرمایه گذاری، جذب نیرو و افزایش تولید را شاهد باشیم.
نماینده کارگران معدن زغالسنگ اصلی پابدانا افزود: جا دارد ماده ۹۲ در معادن اجرایی شود و از واردات بی رویه زغالسنگ به کشور جلوگیری شود.
وی خواستار تغییر وضعیت کارگران خانوادههای ایثارگر، شهدا و رزمندگان دوران دفاع مقدس در معادن زغالسنگ استان کرمان شد..
حذف مالیات بر ارزش افزوده از معادن زغالسنگ، کاهش مالیات از حقوق کارگران معادن، پرداخت به موقع حقوق کارگران، افزایش قیمت زغال تولیدی، توجه بیشتر به حادثه دیدگان معادن، ارتقای تجهیزات و ایمنی معادن مهمترین خواستههای کارگران معدن اصلی زغالسنگ پابدانا بود.