دکتر ارتین کمالی گفت: در این مدت ۱۱ نفر براثر گاز گرفتگی در استان البرز جان خود را از دست دادند که ۱۰ نفر آنان مرد و یک نفر زن بودند.
وی افزود: گفت: در فصل سرما به دلیل عدم رعایت الزامات ایمنی تعداد حوادث گازگرفتگی در البرز بیشتر میشود.
کمالی با تأکید بر استفاده از بخاری و وسایل گرمایشی استاندارد افزود: مردم از قرار دادن لوله بخاری در تشت آب باید خودداری کنند، زیرا چنین اقداماتی از بین برنده ترکیبات سمی منوکسیدکربن نیست و متاسفانه در مورد مسمومیت با گاز منوکسیدکربن که یک مسمومیت اتفاقی است گاهی اوقات شاهد هستیم که مرگ جمعی اعضای یک خانواده رقم میخورد.
کمالی افزود: با توجه به شروع فصل سرما، ضروری است که بااطلاع رسانی مناسب، ارتقای سطح آگاهی مردم ازتبعات عدم رعایت مسائل ایمنی در استفاده از وسایل گازسوز و گرمازا گامهای موثرتری درراستای پیشگیری وکاهش این قبییل مرگهای ناخواسته برداشته شود.
وی یادآور شد: گاز مونوکسیدکربن در دسته مواد شیمیایی خفه کننده قرار دارد؛ گازی بی رنگ و بیبو که بر اثر احتراق ناقص تولید و محصول کارکرد نامناسب و عدم تهویه مناسب بخاری، آبگرمکن، شومینه، موتورخانه، اجاق گازها و امثال آن رخ میدهد.
مدیرکل پزشکی قانونی البرز گفت: این نوع گاز اثر مخرب انسانی آن نتیجه مستقیم کمبود اکسیژن در بافتهای بدن است، بدان معنا که مونوکسید تنفس شده وارد جریان خون شده و از طریق خون وارد بافت و اندامها میشود و نکته حائز اهمیت آن این است که میل ترکیبی مونوکسیدکربن با هموگلوبین خون حدود ۳۰۰ برابر بیشتر از اکسیژن است.
وی تاکید کرد: متاسفانه باشروع فصل سرما باروند افزایشی درآمار مرگهای مونوکسید کربن نسبت به سالهای قبل روبرو هستیم، لذا ضروری است که اقدامات پیشگیرانه گسترده تری در سطح استان در این خصوص به عمل آید و مردم نیز در رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گازسوز دقت بیشتری داشته باشند.