حجتالاسلام و المسلمین سیدهاشم حسینی المدنی گفت: رده سنی اعضای سازمان جوانان از ۴ سال تا ۳۵ سال است که اعضای باتجربه و توانمند به اعضای کم سن و سال و تازه وارد آموزشهای لازم را میدهند.در هلالاحمر ۳ میلیون عضو داوطلب داریم و رتبه اول جهانی در تعداد اعضای داوطلب جوان در کل دنیا است.
وی افزود: اولین کانون سازمان جوانان از نظر رده سنی، کانون غنچهها در کودکستان و مهدکودک هاست که آموزشهای لازم در قالب شعر، داستان، نقاشی و بازیهای ساختار یافته و هدفمند به کودکان داده میشود.
رئیس سازمان جوانان هلال احمر گفت: کودکان در کانون غنچهها نحوه پناه گیری و خروج ایمن در سیل، زلزله، آتش سوزی و سایر حوادث طبیعی و چگونگی تماس با مراکز امدادی، پلیس، آتش نشانی، اورژانس و هلال احمر را آموزش میبینند.
حجتالاسلام و المسلمین حسینی افزود: براساس ارزیابی جهانی، آموزشهای مقابله با حوادث برای کودکان باعث حذف استرس آنها میشود و عکس العمل درست آنها را در مواقع بحرانی رقم میزند.
وی گفت: اولین آموزشی که به اعضای سازمان جوانان داده میشود، آموزشهای خودمراقبتی در حوادث و بلایای طبیعی است.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی المدنی، آموزش و سازماندهی جوانان در هلال احمر را سرآغاز پرورش نیروهای توانمند دانست و بر اجرای پروژه خودمراقبتی در میان جوانان تاکید کرد.
رئیس سازمان جوانان هلال احمر خاطر نشان کرد: مسئولیت پذیری اجتماعی، ویژگی بارز جوانان هلال احمر است و تبلور این خصوصیت را میتوان در عملکرد بشردوستانه آنها مشاهده کرد.
وی بیان داشت: طرح یاس یا طرح یاران آسیب پذیر با همکاری کمیته امداد با توانمندسازی زنان انجام و ۱۴۱۵ پارسال هسته کارآفرینی تشکیل و هر کدام تعداد زیادی شغل ایجاد میکنند.
رئیس سازمان جوانان هلال احمر افزود: تیمهای سحر، سفیران حمایت روانی و اجتماعی هستند و با همکاری مجموعه مبارزه با مواد مخدر به جوانان آموزش میدهند که چگونه در معرض اعتیاد قرار نگیرند و از آسیبهایی همچون خودکشی و آسیبهای اجتماعی دیگر پیشگیری کنند.
حجتالاسلام و المسلمین حسینی با بیان اینکه پارسال سازمان جوانان ۵ میلیون نهال کاشت، گفت: امروز به مناسبت هفتادوهفتمین سالگرد تاسیس سازمان جوانان، تمامی شعبههای هلال احمر در شهرستان، ۷۷ نهال میکارند که برآورد میکنیم در کشور حدود ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار نهال کاشته شود.
رئیس سازمان جوانان هلال احمر ادامه داد: اعضای کانون غنچهها از ۴ سال به بالا عضو جمعیت هلال احمر میشوند. کانون دانش آموزی سازمان جوانان با همکاری آموزش و پرورش در مدارس فعالیت میکند و با تفاهم نامه منعقد شده با این وزارت خانه، در همه مدارس و همه مقاطع در غالب طرح ماهر مهارت آموز هلال احمری به تمام دانش آموزان آموزشهای لازم را ارائه میدهیم. امیدواریم با آموزش مهارتهای پناه گیری، خروج ایمن، اطفا حریق و حمل مصدوم آشنا شوند و مهارت کافی برای خود مراقبتی و دگر مراقبتی را داشته باشند.
وی افزود: طرح یاس یاران آسیب ستیز با همکاری کمیته امداد و با هدف توانمند سازی بانوان کشور و با هدف مهارت آموزی برای کسب شغل فعالیت میکنند و ۱۴۱۵ هسته کارآفرینی با همکاری تیمهای یاس تشکیل دادیم که هر هسته ۳ تا ۸ شغل ایجاد میکنند. امسال ۳۵ هزار نفر در طرح یاس همکاری دارند و امیدواریم تا پایان امسال به ۴۰ هزار نفر برسیم و این افراد را به مهارتی که منجر به کسب شغل شود آشنا کنیم.
وی عنوان کرد: تیمهای سحر سازمان جوانان سفیران حمایتهای روانی و اجتماعی نیز در حوادث و بلایا برای ارائه کمکهای اولیه روان شناسی در این حوادث فعالیت میکنند. وظیفه تیمهای سحر در شرایط غیر اضطراری جلوگیری از بروز آسیبهای اجتماعی است. همچنین در جهت نگهداشت و حفظ نشاط اجتماعی و توانمند سازی اعضا اقدامات ورزشی را نیز انجام دادیم و با موتور سواران و آفرود سواران در کانون راه رانندگان آماده هلال احمر همکاری داریم.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر اظهار کرد: کانون دیگر ورزشی سازمان جوانان کانونهاکی است که آموزشهای امدادی و کمکهای اولیه به این تیمها ارائه میشود و آموزش هایهاکی نیز از سوی آنها به جوانان جمعیت هلال احمر ارائه میشود.
وی توضیح داد: ۱۱ مجتمع دانش آموزشی در ۵ نقطه کشور نیز وجود دارند و دانش آموزانی که در محل سکونتشان مدرسه وجود ندارد و امکان اسکان در شهری که مدرسه در آن شهر هست را ندارند، در این مجتمعها اسکان و تغذیه دریافت میکنند. متاسفانه، چون کودکستانها تحت نظر بهزیستی نیستند و تحت نظر سازمان تعلیم و تربیت هستند، تاکنون نتوانسته ایم شکوفایی لازم را در تیمهای غنچهها داشته باشیم و در حال حاضر فقط برخی کودکستانها که مدیران آنها علاقمند به همکاری هستند با سازمان جوانان همکاری دارند.
وی افزود:کانون دانشجویی، کانون طلاب، کانون جوانان، کانون روستایی از جمله سایر کانونهای سازمان جوانان است که رئیس سازمان جوانان به این کانونها اشاره و از برگزاری انتخابات کانونهای جوانان هلال احمر بعد از چندین سال وقفه ابراز خوشحالی کرد.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر خاطر نشان کرد:طرح دادرس سبز با همواری یونیسف در حال اجرا است و به اعضا آموزش داده میشود که چگونه از محیط زیست حمایت کنند. در سال جاری برای ۹۰۰ مربی دادرس دورههای آموزشی برگزار شد. همچنین پویش ملی غرق نشویم را امسال نیز در سواحل شمالی و جنوبی کشور علاوه بر فعالیتهای امداد ساحلی با آموزشها و تذکرات ایمنی در سواحل و پرخطر تلاش کردیم که از تعداد غرق شدگان بکاهیم.
خبرنگار: الهام قبادی