ابراهیمی مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: اکنون ایل راههای ثبتی استان ۸ هزار و ۳۰۰ کیلومتر است که در این آمار راههای عشایری طبس هنوز ثبت نشده است.
او با اشاره به سرشماری اولیه ایلهای کشور افزود: این آمار هنوز به تأیید نهایی مرکز آمار ایران نرسیده و پس از تأیید نهایی میتوان میزان کل ایل راههای خراسان جنوبی را با افزودهشدن طبس به آن اعلام کرد.
ابراهیمی با اذعان به این که ایل راههای خراسان جنوبی از زیرساخت مناسبی برخوردار نیست عنوان کرد: در طول سال دو نوبت فقط مرمت و تیغزنی ایل راهها را داریم که خود امور عشایری هم از این موضوع رضایت ندارد.
بیشتر بخوانید
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با اشاره به این که ایل راه دیگر از همان نام آن مشخص است یعنی راهی که نه شوسه، نه آسفالت و نه راه روستایی است ادامه داد: هرچند که ایل راهها درگذشته فقط مالرو بوده، اما اکنون چهارچرخهای سبک هم میتوانند در این مسیرها تردد کنند.
او تصریح کرد: همه سعی و تلاش بر این است که عشایر غیور خراسان جنوبی با کمترین دغدغهها مواجه باشند، اما محدودیتها به ویژه محدودیت منابع این اجازه را به امور عشایری نمیدهد.
ابراهیمی با تأکید مجدد بر این که خودمان هم از عملکردمان در حوزه رفع دغدغههای عشایر رضایت نداریم اظهار کرد: با این که خراسان جنوبی ۸ هزار و ۳۰۰ کیلومتر ایل راه دارد، اما تاکنون فقط دستگاه لودر در کل استان داشتیم که با خرید ۴ دستگاه لودر دیگر تعداد آن به ۶ دستگاه افزایش یافت.
هر ۲ شهرستان یک لودر
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی بیان کرد: اکنون هر دو شهرستان استان یک دستگاه لودر دارد که به طور حتم اگر سیلی رخ دهد همانند سیلهای بهاری امسال میتواند در اسرع وقت ایل راههای عشایری را بازگشایی کرد هرچند تا قبل از این هم اجازه ندادیم که اگر سیل رخ داده راهی به روی عشایر بسته بماند.
او گفت: از ابتدای سال ۶ هزار کیلومتر ایل راه عشایر در استان مرمت شده است البته این مرمتها بهصورت مستمر در طول سال ادامه دارد.
ابراهیمی افزود: همچنین آبرسانی سیار به محلات و مناطق عشایری نیز به طور مستمر در حال انجام است که بیش از ۵ هزار خانوار را تحت پوشش قرار میدهد.