گروه دوستان دفاع از منشور ملل متحد با انتشار بیانیهای در محکومیت شرارت اخیر رژیم اسرئیل اعلام کرد: گروه دوستان دفاع از منشور ملل متحد به شدیدترین وجه ممکن حمله از پیش طراحیشده و شنیع رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۶ اکتبر ۲۰۲۴ را محکوم میکند.
گروه دوستان دفاع از منشور ملل متحد اضافه کرد: در این حمله، مجموعهای از حملات هوایی علیه چندین موقعیت در ایران صورت گرفت که از جمله، به شهادت چهار افسر نظامی ایرانی به نامهای آقای حمزه جهاندیده، آقای محمد مهدی شاهرخی، آقای سجاد منصوری و آقای مهدی نقوی منجر شد؛ افرادی که جان خود را در راه دفاع از مردم ایران و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران فدا کردند.
کشورهای عضو گروه دوستان دفاع از منشور ملل متحد تاکید کردند که این حمله مذموم نقض فاحشی از منشور ملل متحد و اصول بنیادین حقوق بینالملل است، از جمله ممنوعیت تهدید یا استفاده از زور علیه تمامیت ارضی کشورها؛ همچنین نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران محسوب میگردد.
گروه دوستان دفاع از منشور ملل متحد نگرانی جدی خود را از تداوم تلاشهای رژیم اسرائیل برای شعلهور ساختن و انفجار منطقه خاورمیانه ابراز کرد و افزود: همانگونه که نقضهای فاحش مکرر حقوق بینالملل، تحریکات و تعدیات رژیم اسرائیل علیه کشورهای منطقه نشاندهنده نیت آن برای تشدید تنشها بر روی زمین است. این موارد، ضرورت فوری پاسخگو کردن رژیم اسرائیل بابت تمامی جنایاتاش علیه مردم فلسطین و سایر اعراب در سرزمینهای اشغالی و منطقه را برجسته میسازد.
کشورهای عضو گروه دوستان دفاع از منشور ملل متحد همبستگی استوار خود را با مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران که عضوی همپیمان و بنیانگذار این گروه است، اعلام و مراتب تسلیت خود را به خانوادههای افرادی که در این حملات اخیر جان خود را از دست دادند، ابراز کرد.
گروه دوستان منشور ملل متحد، گروهی در سازمان ملل است که در جولای ۲۰۲۱ در نیویورک توسط ۱۷ کشور عضو سازمان ملل یعنی الجزایر، آنگولا، بلاروس، بولیوی، کامبوج، چین، کوبا، کره شمالی، اریتره، ایران، لائوس، نیکاراگوئه، روسیه، سنت وینسنت و گرنادین، فلسطین، سوریه و ونزوئلا تاسیس شد.
گینه استوایی، زیمبابوه و مالی در ادامه به گروه پیوستند و بروندی، اتیوپی، نامیبیا، آفریقای جنوبی و ویتنام نیز در سپتامبر ۲۰۲۲ به عنوان اعضای ناظر به گروه دوستان منشور ملل متحد ملحق شدند.
هدف اصلی این گروه، حمایت از منشور سازمان ملل است که درصدد ترویج چندجانبه گرایی و استفاده از دیپلماسی در مواجهه با موارد استفاده از زور است؛ از دیگر اهداف این گروه میتوان به ارتقا حقوق بینالملل، هماهنگی در زمینه ابتکارات مشترک به منظور تقویت احترام به اهداف و اصول مندرج در منشور سازمان ملل و ارزشهای گفتگو، مدارا، همبستگی و همزیستی مسالمت آمیز میان ملتها است.
خوب الان فایدش چی بود؟