نشست امروز بازرس استان با اتحادیه های صنفی به دنبال برخی مطالبات مردمی ورسانه ای در خصوص ازدیاد حضور اتباع خارجی درسطح فعالیت های مختلف صنفی، برگزار شد.
بازرس کل استان در این نشست از بی توجهی اصناف و بازاریان به مواد قانون نظام صنفی گلایه کرد وگفت: اختیاراتی که شما در اتحادیه ها برای برخورد باجرائم وتخلفات صنفی دارید از اختیارات قضات ما بیشتر است.
دادخداسالاری خواستار توجه بیشتر اصناف به اجرای قانون شد و از وضعیت بازار کرمان چه در بخش قیمت گذاری چه به کارگیری اتباع افغانی ، انتقاد کرد.
وی با تاکید بر تغییر رویکرد اصناف درنحوه نظارت بربازار و رفع دغدغه مندی مردم ، اتحادیه های امور صنفی را به اجرای مواد قانون نظام صنفی دعوت کرد.
سالاری تاکید کرد: هم جنبه شرعی و هم قانونی قانون حجاب وعفاف باید جدی گرفته شود و رعایت حجاب در اماکن تجاری مدنظر اتحادیه های صنفی باشد.
حسینی نژاد رییس صمت استان نیز دراین جلسه از اصناف حمایت و تنها ۱۰ درصد اصناف را در زمره اصنافی که مرتکب تخلفاتی شده اند ذکر کرد وگفت: خوشبختانه همگرایی که با اصناف داریم کمک می کند ضعف ها را بپوشانیم.
وی افزود: تداخل های صنفی را باید جدی بگیریم مجوزهای میراث فرهنگی یاشهرداری گاهی با اصناف ما تداخل ایجاد می کنند که باعث برخی تخلفات صنفی می شود.
ربیعی, رئیس اتاق اصناف استان کرمان نیز از اصناف قانون مند کرمان دفاع کرد وبا اشاره به اینکه در برخی موارد حتی اگر نیاز بوده پیگیری های محرمانه داشتیم گفت: حتی مباحثی که ممکن است منجر به تخلف شود رادنبال کردیم.
وی با اشاره به آمار سامانه سیمبا اظهار کرد: در ۶ ماهه امسال ۳۹ هزارو ۳۳۸ بازرسی داشتیم که ۶ هزار و ۴۸۸ کنترل قیمت داشتیم، ۳۹۱۰ اخطار اماکن داشتیم.
وی با انتقاد از زمان بر بودن صدور تا اجرای اخطارها گفت: اخطاری که ما در تیرماه دادیم دیروز به پلمب اماکن رسیده است واین چرخه عجیبی است، ۱۶ هزار و ۲۷۵ اخطار داشتیم به سبب همین زمان بر بودن تا رسیدیم به واحدها تعطیل شده بودند! یعنی تخلفشان راانجام داده وتعطیل کرده بودند!این یعنی در برخی رسیدگی و نظارتها دست ما بسته است.
ابطال پروانه ۶ مغازه در یک روز به سبب واگذاری به افاغنه
رئیس اتاق اصناف کرمان تصریح کرد: برای ۲۶۸ واحد بازرسی اتباع خارجی انجام شده، متاسفانه بازار قلعه ما کلا شده بازار افاغنه و امروز نزدیک ۶ مغازه ابطال پروانه کسب داشتیم، چرا که مغازه خود را به افاغنه واگذار کرده بودند.
ربیعی افزود: گشتهای مشترک ما بدون اطلاع قبلی است و ندیدیم اتحادیه ها بهم خبر بدهند و موارد تخلف را جمع کنند،
وی افزود: حضور ضابط قضایی در بازرسی برخی واحدها که بحث دوربینهای مداربسته نصب میکنند ودر فضای مجازی تبلیغ و بدون مجوز از اصناف نصب میکنند، نیاز است؛ باید اختیاراتی داده شود بتوانندبا این نوع تخلفات برخورد کنند.
وی به بازدید از برخی مشاورین املاک بدون مجوز در حاشیه شهر اشاره کرد وگفت: در روستای شیشه گر مشاورین املاکی که زمین خواری کمک میکنند، این مشاورین املاک مجوز کسب نداشتند که باید فکری برای پلمب آنان شود.
وی نسبت به تغییر نگرش درخصوص اعطای مجوز کار در درگاه ملی مجوزها نیز انتقاد کرد واظهار داشت: درگاه ملی مجوزها در بحث صدور مجوزهای غیرمجاز دربحث کارگاههای ضایعاتی مقصر است؛ تقاضا داریم تغییر نگرش در اعطای مجوزها داده شود.
فردوسی نایب رئیس اتاق اصناف استان نیز گفت: چنین جلسهای که در آن با مدیران نظارتی استان پای یک میز وبرای حل دغدغههای جامعه کنارهم بنشینیم، تاکنون نداشتیم که برگزاری این جلسه را به فال نیک میگیریم.
وی افزود: هیئت مدیره اتاق اصناف در سال ۱۴۰۱ تغییر پیدا کرد و روسای اتحادیهها نیز تغییراتی داشتند و از همان ابتدا تلاش شد کار در خور شان مردم باشد؛ البته اغتشاشات از همین زمان آغازشد و با جنگ ترکیبی که در همان سال بازار را نیز درگیر کرد تمام اصناف واتحادیهها کمک زیادی کردند تا جلوی اعتصابهای دشمن پسند را بگیرند.
وی بیان کرد: اولویت ما در آن زمان این بود که آرامش به بازار برگردانیم.
وزارت کار مقصر بکارگیری اتباع خارجی در برخی واحدهای صنفی
وی در بحث اتباع خارجی بازار نیز گفت: متاسفانه باید پرسید مجموعه وزارت کار در تامین نیروی انسانی واحدهای صنفی ما چه کمکی کرده که اصناف به سمت جذب اتباع خارجی درواحدهای صنفی نروند، اداره کار امور را به یک سری کاریابیهایی سپرده که این کاریابی هانیز منفعل عمل کرده اند.
وی گفت: هزینههای بالای تامین اجتماعی وپروانه به حدی به واحدهای صنفی فشار میآورد که مجبورابرای کاهش هزینهها از نیروی تبعه خارجی استفاده کنند.
دشت جوپار بار انداز اتباع افغانی شده بود!
فخار رئیس اتحادیه شن وماسه کرمان نیز دراین نشست گفت: ریگ جوپار محل تجمع اتباع افاغنه شده بوده که اکنون با کمک نیروی انتظامی تبدیل به پادگان نظامی شده است ۱۸۰۰ هکتار اراضی بود انشعابهای آب وبرق غیرمجاز قطع شد و با قرار گرفتن دستگاههای انتظامی ورود وخروجهای غیرمجازکنترل میشود.
وی گفت: استاندارد سازی سیمان ومصالح کرمان در اتحادیه ما بسیارخوب عمل شده و آزمایشگاه اتحادیه ما نیز درایران بی نظیر است.
فخار گفت: با ابتکار عمل اتاق اصناف دوشنبه تا دوشنبه نرخ گذاری سیمان انجام میشود.
وی گفت: دشت جوپار شده بود باراندازی برای اتباع، کورهها شده بود، محل اتباع درنتیجه با اخطاری که به کوره پزیها دادیم اکنون کوره پزیها اعلام کردند میخواهندکورههای خود را فعال کنند.
چند تن از دیگرروسای اتحادیهها نیز دراین نشست بحثهایی درخصوص ایجاد مشکلات صنفی مطرح کردند.
این نشست نشان داد اگر مدیران استان بخواهند برای اصناف ومردم کاری کنند قطعا با شنیدن مطالبه های آنان سریع تر به نتیجه می رسند، در روزهای آینده باید دید تاثیر این جلسه چقدر در بازار کرمان مشهود می شود.
بازار کرمان به ویژه بازار تاریخی قلعه سرقفلی اتباع افغانستانی شده است و برخورد مسئولین استان نیز تاکنون با این قضیه دوگانه ای را ایجاد کرده بود که تاحدودی باعث اوضاع آشفته امروز بازار است.
مرضیه السادات حسینی راد