کرسی آزاداندیشی با عنوان "تاثیر اشتغال برتشکیل وتحکیم خانواده " در مدرسه فاطمةالزهرا (س) اراک برگزار شد.

در این جلسه دکتر دسترنج به عنوان استاد ارائه کننده کرسی ابتدا خصوصیات زنان را از منظر آیات و روایات بررسی کردند و سپس به بحث اشتغال زنان پرداخت.

وی بیان کرد: نگاه دین به زن یک نگاه سیستماتیک است، در سیستم اجزا باید هماهنگ عمل کنند تا به هدف واحد برسند. در دین اسلام وآیات قران مخالف علم آموزی زن نیست در ایات نگاه فراجنسیتی است. 

دسترنج اظهار داشت: قرآن مخالف اشتغال زنان هم نیست آنجا که بحث دختران حضرت شعیب مطرح می‌شود می‌فرماید کار می‌کردند، چیزی که مهم است در کار بیرون حیا و عفت در زنان باید رعایت شود وقتی بحث پوشش مطرح می‌شود منظور در بیرون از منزل و پیش نامحرم و حضور در اجتماع می‌باشد و مؤلفه‌ی مهم تربیت فرزند وخانواده وانسان پروری است.

در ادامه خانم خانم شیرایی به عنوان ناقد جلسه گفت: اشتغال و فرزندآوری و خانه داری تضادی با اشتغال زنان ندارد و حتی می‌تواند اثرات مثبتی هم داشته باشد.

وی با اشاره به نمونه‌های زنان شاغل موفق در دین اسلام نظیر حضرت زهرا (س) به عنوان سرپرست و کار آفرین در باغات فدک و حضرت خدیجه (س) که بزرگترین مال التجاره‌های زمان خود را داشتند افزود: این‌ها نمونه بارز از عدم تضاد خانه داری و اشتغال بانوان است.

شیرایی با اشاره به مزایای اشتغال زنان نظیر کمک به اقتصاد خانواده، رفاه بیشتر فرزندان، بالا بردن اهداف دینی مثل وجود پزشکان مورد نیاز زنان، زن آموزگار وپرستار، زنان مُبلغ، بالارفتن شاخص توسعه یافتگی، ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب با بیولوژیک و روحیات زنان، فرهنگ سازی را از ضروریات اشتغال زنان دانست.

وی در پایان داشتن شغل برای بانوان را امری اختیاری دانست که جزو وظایف او نیست، اما در ایجاد آرامش و استقلال زن نقش بسزایی دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار