فاطمه قاسمی آزادخانی، کاردرمانگری را یکی از مهمترین ارکان توانبخشی پرداخت و اظهار کرد: شعار روز جهانی کاردرمانی با عنوان «کاردرمانی برای همه» ما را ملزم میسازد تا با آگاه کردن غالب افراد جامعه نسبت به این رشته آنها را در قبال خدماتی که میتوانند از این رشته دریافت کنند، مطلع کنیم.
وی افزود: روز جهانی کاردرمانی فرصتی، برای افزایش دیده شدن این حرفه و ترویج فعالیتهای WFOT در سطح محلی، ملی و بین المللی و کمک به افزایش آگاهی کاردرمانگران و جامعه در مورد تأثیر جهانی کاردرمانی است.
کارشناس کاردرمانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیان کرد: در اوایل قرن بیستم با رشد صنعتی شدن و تغییرات اجتماعی نیاز به درمان و توانبخشی افراد آسیب دیده و برجای مانده از جنگ جهانی افزایش یافت و کاردرمانی به عنوان یک رشته جدید در این زمان شکل گرفت.
قاسمی آزادخانی اضافه کرد: پرتکرارترین و ملموسترین تعریفی که میتوان از کاردرمانی ارائه داد این است که به افراد کمک کرد تا فعالیتهای روزمره خود را به بهترین نحو انجام دهند.
وی گفت: کاردرمانی یک تخصصی در حوزه بهداشت و درمان و یکی از ارکان اصلی حیطه توانبخشی است که به بررسی و درمان مشکلاتی میپردازد که بر توانایی افراد در انجام فعالیتهای خود تاثیر میگذارد.
کارشناس کاردرمانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به حیطههای مختلف کاردرمانی، گفت: کاردرمانی به سه دسته اصلی تقسیم میشود که شامل فیزیکی، شناختی و روانشناختی است، کاردرمانی فیزیکی بر بهبود حرکت، تقویت عضلات و توانمندسازی افراد برای انجام فعالیتهای روزمره تمرکز دارد. کاردرمانی شناختی به بهبود مهارتهایی مانند حافظه، تمرکز و حل مسئله کمک میکند و در نهایت، کاردرمانی روانشناختی به درمان مشکلات روانی و عاطفی میپردازد.
قاسمی آزادخانی افزود: کاردرمانی یک حرفه مراقبتهای بهداشتی است که هدف آن ارتقای سلامت جسمی و روانی است. کاردرمانی تنها شغلی است که به افراد در تمام طول عمر کمک میکند تا از طریق استفاده درمانی از فعالیتهای روزمره، کارهایی را که میخواهند و باید انجام دهند را انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: این حرفه به افراد مختلف کمک میکند تا از طریق استفاده درمانی از فعالیتهای روزانه (مانند شغل یا حضور در مدرسه) کارهای روزمره خود را، علیرغم داشتن برخی ناتوانیها، به بهترین نحو انجام دهند
کارشناس کاردرمانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، یادآور شد: متخصصان کاردرمانی به افراد در هر سنی کمک میکنند تا در پیشگیری یا ارتقای سلامت خود، با وجود آسیب، بیماری یا ناتوانی، زندگی بهتری داشته باشند.