وحید صباغ گفت: سال زراعی ۸۰ هزار هکتار از زمینهای آبی و ۱۵۲ هزار هکتار از زمینهای دیم در مجموع ۲۳۲ هزار هکتار برای کشت محصولات پاییزه برنامه ریزی شده است.
وی گفت: تمهیدات لازم برای تامین نهادههای مورد نیاز اندیشیده شده است و انواع کودهای پتاسه، فسفاته، اوره و همچنین ۹ هزارو ۳۰۰ تُن بذر اصلاح شده آماده ودر حال توزیع در کارگزاریها است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسانشمالی افزود: برآورد میشود که کشاورزان در سال زراعی جاری ۱۴۳ هزار هکتار از کشتزارهای خود را زیر کشت گندم و ۵۵ هزار هکتار کشت جو، حدود پنج هزار و ۵۰۰ هکتار زیر کشت دانههای روغنی، بیش از هشت هزار هکتار نیز انواع علوفه دامی و مابقی نیز مربوط به سایر محصولات پاییزه از جمله نخود و عدس برود.
صباغ به کشاورزان توصیه کرد برای افزایش عملکرد تناوب کشت، استفاده از بذرمناسب و استفاده از کودهای پایه را مد نظر قرار دهند.
وی همچنین از کشاورزان خواست در صورت استفاده از بذرهای خود مصرفی حتما بوجاری، ضد عفونی و بذر مال را انجام دهند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه گفت: کشاورزان با توجه به ارقام مختلف بذرهای مورد استفاده تاریخ کشت را مد نظر قرار دهند.
صباغ اضافه کرد: پیش بینی میشود در مجموع ۵۰۰ هزار تن انواع محصول پاییزه از سطح کشتزارهای استان برداشت شود.
وی با بیان اینکه کشت کلزا در تناوب با گندم و جو در افزایش عملکرد محصول بسیار موثر است، افزود: رعایت این روش موجب کاهش و کنترل علفهای هرز و بیماریهای گندم میشود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به قیمت کودهای مختلف هم گفت: قیمت هر کیسه ۵۰ کیلویی کود سوپر فسفات ترید ۷۱۵ هزار تومان، کلرو پتاسیم ۷۴۷ هزارو ۵۰۰ تومان، سولفات پتاسیم ۸۱۲ هزارو ۵۰۰ تومان و اوره ۳۹۵ هزار تومان در کار گزاریها به فروش میرسد.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل میدهد که حدود ۸۲ هزار بهره بردار دارد.